Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ Γ.Σ. ΒΟΛΟΥ (18.00)

Θεσσαλικό ντέρμπι στο κλειστό του Αλκαζάρ

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΙΑΣΑΡΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ * 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2011 22:10 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:45
 Του Κ. Γκιάστα
Ένα θεσσαλικό ντέρμπι περιλαμβάνει η 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Ο Αστέρας Λάρισας σήμερα το απόγευμα (18.00) στο κλειστό του Αλκαζάρ θα υποδεχθεί το Γ.Σ. Βόλου με μοναδικό στόχο τη νίκη. Την ίδια ώρα όμως στο Άργος Ορεστικό θα βρίσκεται η άλλη λαρισινή ομάδα του πρώτου βόρειου ομίλου ο Φοίνικας. Στον πάγκο των «μελανόλευκων» θα βρίσκεται για πρώτη φορά σε ματς ο Γρηγόρης Γιασάρης, που αντικατέστησε τον Αντώνη Κυρατζή μέσα στην εβδομάδα. Ουσιαστικά, πρόκειται και για μία επιστροφή του Γιασάρη στην προπονητική δράση μετά από διάστημα λίγων μηνών, όταν και έφυγε από τον Αίολο Τρικάλων, έχοντας μια αξιοσέβαστη πορεία και δουλειά (άφησε στον Γιάννη Τζήμα πολύ καλό υλικό, ο οποίος το αξιοποιεί με τη σειρά του).
Τα νέα των δύο λαρισινών ομάδων είναι τα εξής:
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ
Στον Αστέρα δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Λαλάκης έχει στη διάθεσή όλους τους αθλητές και συγκεκριμένα τους: Σαριμπαλίδη, Χαιρετίδη, Αδαμόπουλος, Ρηζινό, Κυρίτση, Λάππα, Ζουμπά, Πάσχο, Τριανταφύλλου, Αθανασόπουλο, Σουλιώτη και Γκαμπέτα.
Αντίπαλος στο σημερινό ματς είναι ο Γ.Σ. Βόλου, μια ομάδα που βασίζεται στη δύναμη και στην καλή άμυνα. Μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει κάποια νίκη αλλά στην προηγούμενη αγωνιστική κόντεψε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη με τη Μεταμόρφωση στο τοπικό ντέρμπι.
Είναι λογικό λοιπόν να θεωρείται μια καλή ευκαιρία για επιστροφή στις νίκες που θα φέρουν τα χαμόγελα στο σύλλογο.
«Πρέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι» ανέφερε στην «Ε» ο τεχνικός του Αστέρα και συνέχισε: «Αν βρούμε το ρυθμό που θέλουμε από το ξεκίνημα τότε δεν νομίζω πως θα έχουμε κάποιο πρόβλημα. Έχουμε ανάγκη να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να προσφέρουμε θέαμα στους θεατές μας. Θέλουμε τους βαθμούς της νίκης και θα μας βοηθήσουν για τη συνέχεια. Εγώ εκτιμώ πως θα είναι δύσκολο παιχνίδι αλλά εξαρτάται καθαρά και αποκλειστικά από τη δική μας παρουσία. Αν ήμαστε καλοί θα κερδίσουμε. Σε διαφορετική περίπτωση θα δυσκολευτούμε πολύ. Ελπίζω να έχουμε και τη συμπαράσταση του κόσμου καθώς θέλουμε να βλέπουμε ένα γεμάτο κλειστό. Μας δίνει την ώθηση που ψάχνουμε».
ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΥΛΙΚΟ
Με νέο λουκ θα παρουσιαστεί ο Φοίνικας σήμερα στο Άργος Ορεστικό. Αυτό γιατί θα βρίσκεται για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας ο Γρηγόρης Γιασάρης που αντικατέστησε πριν από λίγο διάστημα τον Αντώνη Κυρατζή. Όμως εκτός από το κομμάτι της τεχνικής ηγεσίας θα υπάρξει και νέα τάξη πραγμάτων σε αυτό των παικτών. Μετά τον τραυματισμό του Αποστολάκη o Φοίνικας κινήθηκε αστραπιαία και ενεργοποίησε ξανά τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που δεν είχε συμφωνήσει το καλοκαίρι για την ανανέωση.
Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι κανονικά στη διάθεσή του προπονητή του, που θα πάρει επίσης στην αποστολή τους Τσιαμπαλή, Λιάκο, Σπανούλη, Τσακνάκη, Τσούμα, Βλαχούλη, Δεληχρήστο, Γλυκόπουλο, Λούβαρη, Μανώλα και Τσιλούλη.
Ο νεαρός Τσούμας ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό και δεν θα μπορεί να αγωνιστεί.
Μιλώντας για τη συνεργασία του με τον Φοίνικα, ο Γρηγόρης Γιασάρης ανέφερε:
«Πριν μερικές ημέρες δέχτηκα μία πρόταση από τον Φοίνικα, εξαιτίας της παραίτησης του προηγούμενου προπονητή. Ήθελα να μείνω στο χώρο του μπάσκετ και να δουλέψω, ενώ παράλληλα επιθυμία είναι να βοηθήσω την πρόοδο του λαρισινού μπάσκετ. Ήταν μια ευκαιρία να έρθω σε μια ομάδα της πόλης μου μετά από μία τριετία στον Αίολο Τρικάλων. Γνωρίζω τους ανθρώπους της διοίκησης κι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να δεχτώ την πρόταση».
Για τους στόχους που θέτει:
«Πρώτος στόχος για εμένα είναι να είμαστε ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Ο επόμενος είναι να κάνουμε καλές προπονήσεις μέσα σε ευχάριστο κλίμα. Αν τα συνδυάσουμε αυτά, θα ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε και θα βγαίνει στο παρκέ».
Για το παιχνίδι με το Άργος Ορεστικό:
«Σε οποιαδήποτε κατηγορία, κάθε εκτός έδρας ματς έχει ιδιαιτερότητες. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, αλλά θέλουμε όσο τίποτε άλλο τη νίκη για να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις».
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ
Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του Φοίνικα δεν άφησε ασχολίαστη την παραίτηση του Γιάννη Δανιήλ από το προεδρικό θώκο της Επιτροπής Διοίκησης του Ε.Α.Κ. Λάρισας και τόνισε τα εξής: «Η διοίκηση του Φοίνικα ευχαριστεί τον απερχόμενο πρόεδρο του Ε.Α.Κ. Λάρισας, για τη συνεργασία που είχε μαζί του. Καταλαβαίνουμε πως βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση λόγω κρίσης και δεν ανέχτηκε τον περιορισμό των χρημάτων για την εκγύμναση των νέων παιδιών του νομού Λάρισας.
Του ευχόμαστε καλές δουλειές και υγεία».
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Β. Παρασκευόπουλος», 18.00 :Μεταμόρφωση Β. - Ηρακλής Κοζ. Τζιβελεκίδου-Λόρτος (Τσιργούλας).
ΔΑΚ Άργους Ορ., 18.00: Άργος Ορ. - Φοίνικας. Σαλικίδης-Ντούρας (Βόντζας).
Αιγινίου, 18.00: Αιγινιακός - Διόσκουροι Κοζ. Θεοδώρου-Κοϊμτζόγλου (Βάτσιος).
Αλκαζάρ, 18.00: Αστέρας - Γ.Σ. Βόλου Συμεωνίδης-Πετανίδου (Βαρνάς).
ΔΑΚ Βικέλας, 18.00: Φίλιππος Βέροιας - ΣΑΑΚ Ανατόλια Πόντας-Διμπινούδης (Μελανίδης).
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μεταμόρφωση Βόλου    11
Αιγινιακός   10
Φοίνικας     9
Ανατόλια    9
Φίλιππος Βέροιας 9
Ηρακλής Κοζάνης          8
Αστέρας      8
Διόσκουροι Κοζάνης     7
Άργος Ορεστικό   7
Γ.Σ. Βόλου 6
Αλεξάνδρεια         6
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass