ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Το μπάσκετ μας ζέστανε ξανά...

ΤΟ “1ο ALL STAR GAME” ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ Η ΦΛΟΓΑ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΕΙ

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2011 3:06 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:48
Του Κ. Γκιάστα
Τι κι αν είμαστε στην καρδιά του χειμώνα. Το μπάσκετ της Λάρισας χθες το βράδυ ζέστανε τις εκατοντάδες των Λαρισαίων που βρέθηκαν στο κλειστό της Νεάπολης και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το 1ο All Star Game αποκλειστικά για Λαρισαίους παίκτες.
Καρφώματα, εντυπωσιακές ασίστ, ασταμάτητα σερί τριπόντων, χαμόγελα από μικρά παιδιά στην κερκίδα, δεκάδες ακαδημίες και πολλά χειροκροτήματα ήταν όλα τα στοιχεία που περιγράφουν τη χθεσινή βραδιά. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τις πολύ καλές ηχητικές επιλογές, τις χορευτικές φιγούρες του “Art of dance” και το μοναδικό κλίμα συσπείρωσης από παίκτες που παίζουν σε αντίπαλες ομάδες όλη τη σεζόν, τότε δεν χρειάζεται να γράψουμε τίποτα περισσότερο για τη μεγάλη επιτυχία που είχε η εκδήλωση.
13 ομάδες της Λάρισας ενώθηκαν για τη χθεσινή βραδιά και απέδειξαν πως μπορούν να κάνουν ακόμα περισσότερα αν φέρουν και κάποια δυνατά ονόματα αθλητών του χρόνου. Το μπάσκετ της πόλης μπορεί να μην έχει ομάδα σε υψηλό επίπεδο όμως διατηρεί τη... φλόγα μέσα της και δε λέει να σβήσει. Αν κοιτάξουν οι ομάδες να φτιάξουν σύνολα με μικρής ηλικίας αθλητές και τους μεγάλους να καθοδηγούν τότε η επιτυχία θα έρθει σίγουρα. Υπομονή χρειάζεται και δουλειά.
Παράλληλα η βραδιά είχε και έναν κοινωνικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την ενίσχυση του «ΚΕΘΕΑ Έξοδος» και του «Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας».
Στο αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού αυτοί που κέρδισαν ήταν οι κόκκινοι με σκορ 81-74 αλλά φυσικά αυτό μικρή σημασία έχει μπροστά στη χαρά του θεάματος που προσέφεραν με τους συνεχείς αιφνιδιασμούς και τις... άμυνες με τα μάτια.
* Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν ο Αποστόλης Νικολούλης, ο Γιάννης Παγώνης και ο Λεωνίδας Φακίτσας προσαρμοσμένοι στις ανάγκες του αγώνα και μέσα στο κλίμα της βραδιάς.
ΜΑΥΡΟΙ (πρ.: Πάκας – Μάμμος): Μηλιώνης Χρ. (Φοίβος), Μπακούγιας (ΕΑΛ), Δεληχρήστος (Φοίνικας), Νταλός (Σπάρτακος), Βλησαρούλης (ΕΑΛ), Λάππας, Κυρίτσης (Αστέρας), Τσακνάκης (Φοίνικας), Κοτσώνας (Ολύμπια), Σπύρου (ΑΕΛ), Μπούσιος (Κεραυνός), Πολύζος (Εθνικός), Κομνός (Μύτικας), Γκόβαρης (ΕΑΛ), Καστώρης (Σουφλάρια).
ΚΟΚΚΙΝΟΙ (Πρ. : Κωστόπουλος – Λιάγκας): Γκανέτσας, Μηλιώνης Νίκος (Ολύμπια), Γκαμπέτας, Αθανασόπουλος, Ζουμπάς (Αστέρας), Δραγατογιάννης, Καραγιάννης (Εθνικός), Κονδυλόπουλος (ΑΕΛ), Κωστάκης (Σουφλάρια), Οικονόμου (Μύτικας), Μέκρας (Φοίβος), Γκαραγκούνης (Σπάρτακος), Ντόνας (Κεραυνός).
* Σε κάθε ομάδα υπήρξε και ένας αθλητής από την «Έξοδο».
ΣΟΟΥ ΑΠΟ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ * ΚΑΥΤΟ ΧΕΡΙ ΑΠΟ ΓΚΑΝΕΤΣΑ
Ο Κώστας Αθανασόπουλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς στο διαγωνισμό των καρφωμάτων. Νίκησε με άνεση (συνολικά μάζεψε 96 πόντους) τους Μαστοροδήμο, Δεληχρήστο και Κουρή και στο τέλος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα έχοντας για... βοηθό τον Γιάννη Λάππα (δουλεμένο στην προπόνηση). Όμως αξίζει να τονίσουμε πως μέλλον έχουν οι νεαροί Κουρής και Καρατάσιος.
Στα τρίποντα τώρα ο Θάνος Γκανέτσας αποδείχθηκε το πιο... καυτό χέρι και δίκαια το πανηγύρισε με την ψυχή του. Σημείωσε 14 ξεπερνώντας για λίγο τους Σπανό και Μουράτη (12). Από αυτόν που κινδύνεψε στο τέλος ήταν από τον Χρήστο Μηλιώνη που είχε 12 και είχε ακόμα δύο μπάλες αλλά δεν έβαλε καμία. Σε χαμηλό σκορ κινήθηκαν Σάκαρης (8) και Γκόβαρης (7).
ΤΡΕΙΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου οι διοργανωτές απέδειξαν πως δεν ξεχνούν το ένδοξο παρελθόν της πόλης στο μπάσκετ και γι’ αυτό το λόγο βράβευσαν τρεις ομάδες. Τον ΓΣΛ της περιόδου 1979 - 1980 (Σταυρόπουλος, Λέγκας, Νοβακούδης, Ζώης, Νικούδης, Σπηλιώτης, Καταραχιάς, Σελιτζής, Παπαϊωάννου, Τζήμας, Τσούμας κ.α.) με τον Πέτρο Προβίδα να κάνει τη βράβευση. Την Ολύμπια των αρχών της δεκαετίας του 1980 (Πραγκαφύλλης, Γιασάρης, Ζαχαρέλης, Ακριβούλης, Λαλάκης, Σπυρόπουλος, Βησσαρίου, Η. Λιάκος κ.α.) με τον Κώστα Μπαζάκη να δίνει το βραβείο και τέλος την ΕΑΛ της δεκαετίας του ΄70 (Μητρολιός, Ρεμπάκης, Γρηγορίου, Μπουζιώτης, Χαρισούλης, Τσουγένης, Ζιώγας, Παπαζήσης, Χατζής, Ράπτης, Χριστοδόλου κ.α.) με τον Μαρίνο Καβριγιάννη να απονείμει την πλακέτα.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass