ΜΠΟΥΡΟΥΖΙΚΑ, ΤΣΙΑΡΑ «ΒΛΕΠΕΙ» Ο ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ-ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΕ, ΠΥΡΓΕΤΟ

Σε πρώτο πλάνο η μεταγραφική ενίσχυση

ΣΤΙΣ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΛΑΡΙΣΙΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Δ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2011 17:06 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:49
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Ο Ιανουάριος πλησιάζει και τα μεταγραφικά έρχονται στην επικαιρότητα. Για τον πρωτοπόρο του 4ου ομίλου της Δ’ Εθνικής Αμπελωνιακό οι πρώτες κινήσεις για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας άρχισαν και ήδη οι άνθρωποι του συλλόγου κινούνται προς την υλοποίησή τους. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές από την ΑΕΛ Νέων. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον μεσοεπιθετικό Τσιάρα (για τον οποίο έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από τον Τύρναβο) και τον κεντρικό αμυντικό Μπουρουζίκα. Στόχος των «πρασίνων» είναι να ενισχυθεί η ομάδα με ποδοσφαιριστές που έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία και μπορούν να αποτελέσουν επένδυση στο μέλλον.
Οι παίκτες του Τάκη Παραφέστα απολαμβάνουν την μικρή χριστουγεννιάτικη άδεια αφού την Τρίτη θα επιστρέψουν στις υποχρεώσεις τους. Για την ερχόμενη Πέμπτη προγραμματίζεται φιλικό παιχνίδι στον Αμπελώνα με αντίπαλο τον πρωτοπόρο του 2ου ομίλου της Β’ Ερασιτεχνικής Ηρακλή Λάρισας.
Από κει και πέρα στόχος των «πρασίνων» τη νέα χρονιά είναι να διατηρηθούν εκεί που βρίσκονται. Κι αυτό απαιτεί πολύ μεγάλη προσπάθεια, μεγαλύτερη απ’ ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα καθώς όπως επισήμανε και ο τεχνικός Τάκης Παραφέστας «είναι πιο δύσκολο να κρατηθείς στην κορυφή απ’ ό,τι να ανέβεις σ’ αυτήν».
Η ουσία είναι ότι το κλίμα στην ομάδα είναι κάτι περισσότερο από οικογενειακό και αυτό βοηθάει σε μεγάλο βαθμό στο να συνεχίσει ο Αμπελωνιακός την πολύ καλή φετινή του πορεία. «Τη στιγμή που παίζεις για να κερδίζεις κοιτάζεις πάντα ψηλά. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα αλλά ούτε γίναμε σούπερ ομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «πρασίνων» και κατέληξε λέγοντας ότι «η μπάλα είναι στρόγγυλη γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για το χειρότερο χωρίς φυσικά να ευχόμαστε να συμβεί. Γι’ αυτό θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Όχι στις καλές στιγμές αλλά κυρίως στις κακές προκειμένου να μας δώσει κουράγιο όταν το χρειαστούμε».
ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Αμπελωνιακός θα διοργανώσει την ετήσια χοροεσπερίδα στο κοσμικό κέντρο «Ακρόπολις» με τη λαϊκή ορχήστρα του Βασίλη Πλιάκα και τη Μαρία Γκίκα στο τραγούδι.
Η διοίκηση του συλλόγου καλεί τους φίλους της ομάδας αλλά και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου γενικότερα να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση και να υποδεχθούν μαζί τον καινούργιο χρόνο με γλέντι και χορό αλλά και πολλές εκπλήξεις και δώρα σ’ ένα αξέχαστο ρεβεγιόν.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η διοίκηση του Αμπελωνιακού θα τιμήσει παλιούς παράγοντες του συλλόγου (τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες) και την πρωταθλήτρια ομάδα της Α’ ΕΠΣΛ του 1993.
 
Ο ΠΟΕ
Στις 27 Δεκεμβρίου θα επιστρέψουν στις υποχρεώσεις τους οι παίκτες του ΠΟ Ελασσόνας. Σύμφωνα με τα πλάνα του Αλέξη Αλεξανδρή δεν έχουν προγραμματιστεί φιλικές αναμετρήσεις και ούτε πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο αφού όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο τεχνικός του ΠΟ Ελασσόνας «η ομάδα έχει δώσει μέχρι τώρα πάρα πολλά φιλικά παιχνίδια σε σχέση με τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις».
Για τους ανθρώπους του ελασσονίτικου συλλόγου- και με αφορμή τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα- το ζητούμενο είναι η ομάδα να μπορεί να αποδεικνύει μέσα στο γήπεδο ότι είναι καλύτερη από τον αντίπαλό της και όχι αυτό να γίνεται μόνο στα λόγια.
«Ήταν ένα μάθημα για μας. Πρέπει να πάψουμε να είμαστε αλαζόνες. Όλοι λένε ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα αλλά αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να το αποδεικνύουμε μέσα στο γήπεδο» είπε ο τεχνικός του ΠΟΕ ο οποίος μιλώντας και για τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας επισήμανε:
«Ουσιαστικά είναι κάτι το φυσιολογικό. Σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μια καινούργια ομάδα όπως είναι ο ΠΟΕ έχει πετύχει πάρα πολλά. Είμαι ευχαριστημένος από τον ΠΟΕ. Όσο καλή κι αν είναι μία ομάδα υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες όπως π.χ. η ατυχία που μπορούν να σε οδηγήσουν σε αρνητικό αποτέλεσμα».
ΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ
Την ερχόμενη εβδομάδα τα μεταγραφικά θα απασχολήσουν τον ΠΟΕ αφού υπάρχουν σκέψεις για ενίσχυση της ομάδας. «Είναι ένα θέμα που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Κάθε καλός παίκτης μας ενδιαφέρει» υπογράμμισε ο Αλέξης Αλεξανδρής και κατέληξε: «Υπάρχουν καλοί παίκτες που τους χρειαζόμαστε. Γιατί δεν είναι μόνο οι 11 σε μια ομάδα αλλά και αυτοί που υπάρχουν από πίσω. Όταν κρίνουμε ότι κάποιοι πρέπει να έρθουν στην ομάδα θα το κάνουμε».
 
Ο ΠΥΡΓΕΤΟΣ
Με το προχθεσινό φιλικό στην Αγιά ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις πριν οι παίκτες μείνουν ελεύθεροι για τις γιορτές των Χριστουγέννων και το νέο ραντεβού δόθηκε για την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας ενδέχεται να διεξαχθεί ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι ανάλογα βέβαια με την κατάσταση του γηπέδου και των καιρικών συνθηκών αλλά και από τα αγωνιστικά προβλήματα που θα αντιμετωπίζει ο τεχνικός Θ. Θεοδώρου τα οποία δυστυχώς δεν είναι λίγα και δεν του επιτρέπουν να έχει πάρα πολλές επιλογές. Άλλωστε στους μόνιμους απόντες περιλαμβάνονται οι Προβίδας και Τριτάρης ενώ υπάρχουν και οι στρατευμένοι Ζαφειρίου και Τσατσαλίδης για τους οποίους διαρκώς καταβάλλονται προσπάθειες για να μετέχουν στο μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων της ομάδας. Επόμενη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση του Πυργετού θα είναι στις 8 Ιανουαρίου με αντίπαλο τον Πύρασο στο Βόλο, ενώ μέχρι τότε θεωρείται πολύ πιθανό να έχει σημειωθεί και μεταγραφική ενίσχυση. Αναζητούνται παίκτες στη θέση του επιθετικού και του μέσου, ενώ ενδέχεται εάν βρεθεί κάτι αξιόλογο να γίνει προσθήκη και σε άλλη θέση (άμυνα). Είναι δεδομένο ότι τα προβλήματα αποχωρήσεων και τραυματισμών παικτών έχουν σαν αποτέλεσμα το ρόστερ της ομάδας να έχει μειωθεί σημαντικά.
ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Εν τω μεταξύ έχουν ξεκινήσει τα έργα στο γήπεδο Πυργετού και ήδη προχώρησε το στάδιο της τοποθέτησης του μηχανισμού αυτόματου ποτίσματος. Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση ρολών έτοιμου χλοοτάπητα και αν όλα κυλήσουν σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα η ομάδα αναμένεται να επιστρέψει στην έδρα της στις 12 Φεβρουαρίου οπότε υποδέχεται τον ΓΣ Αλμυρού. Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι τότε από τους πέντε συνολικά αγώνες που θα δώσει η ομάδα οι τέσσερις είναι εκτός έδρας και μόνο ο ένας εντός στις 15 Ιανουαρίου και ο οποίος θα διεξαχθεί στο Μακρυχώρι με αντίπαλο το Μουζάκι.
 
 
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Μετά από επτά αγωνιστικές αξίζει να δούμε ορισμένα από τα στατιστικά στοιχεία των ομάδων.
Αμπελωνιακός, ΑΟ Καρδίτσας και Λιανοκλάδι δεν έχουν ηττηθεί μέσα στην έδρα τους (εξαιρείται ο Πύρασος καθώς εκκρεμεί η απόφαση για το παιχνίδι με την Αναγ. Καρδίτσας). Εκτός έδρας η μοναδική αήττητη ομάδα είναι η Αναγέννηση Καρδίτσας.
Αρνητικό πρόσημο στα τέρματα έχουν Βελούχι (-2), Μουζάκι (-5), Πύρασος (-6), Αλμυρός (-4), Καμένα Βούρλα (-10) και Ταυρωπός (-12).
Το Λιανοκλάδι έχει κερδίσει τους περισσότερους βαθμούς μέσα στην έδρα του δηλαδή 10 (3 νίκες και 1 ισοπαλία) και τους λιγότερους μόλις 1 τα Καμένα Βούρλα (1 ισοπαλία και 2 ήττες). Εκτός έδρας τους περισσότερους βαθμούς έχουν οι Αμπελωνιακός, ΑΟ Καρδίτσας και Ελασσόνα 9 (3 νίκες και 1 ήττα).
Την καλύτερη επίθεση διαθέτουν οι Αμπελωνιακός και Ελασσόνα με 15 τέρματα και την καλύτερη άμυνα με μόλις 3 τέρματα παθητικό έχει ο Αμπελωνιακός.
Τέλος το μεγαλύτερο σερί επιτυχιών έχει ο ΑΟ Καρδίτσας με πέντε νίκες στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass