Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΟ ΠΕΤΡΩΤΟ 5-0

Έβαλε... πέμπτη ταχύτητα για τον τίτλο

* ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΦΛΙΓΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΙ ΤΑΧΤΙΝΤΗΣ, ΜΠΙΚΟΣ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2011 3:33 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:12
 Ασταμάτητος ο Οικονόμος Τσαριτσάνης έβαλε χθες το απόγευμα... πέμπτη ταχύτητα για τον τίτλο στον 4ο όμιλο της Δ’ Εθνικής, κερδίζοντας άνετα το Πετρωτό Τρικάλων, με το εντυπωσιακό 5-0.
Είναι αν μη τι άλλο λεβέντικο και πέρα για πέρα δίκαιο το 5-0 που σημείωσαν οι πρωτοπόροι του ομίλου απέναντι σε μια ομάδα με χαμηλή θέση στη βαθμολογία, αλλά που κοίταξε στα μάτια τους επίδοξους πρωταθλητές και κυνήγησε μέχρι την τελευταία στιγμή της αναμέτρησης, με αθλητική συμπεριφορά και αξιοσύνη, τους πρωταγωνιστές του γηπέδου.
Μεγάλος για άλλη μια φορά πρωταγωνιστής ο Κώστας Φλίγκος, που σημείωσε τρία τέρματα, είχε συμμετοχή στο 4ο και έκανε αξιοσημείωτη παρουσία στο φιλόξενο και άριστα διατηρημένο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τσαριτσάνης. Επίσης σπουδαία μορφή του αγώνα ο Αλέξης Νικούλης, που έδειξε ότι δεν είναι καλός μόνο από τη γραμμή των φάουλ και των πέναλτι, αλλά κατέθεσε ψυχή στο γήπεδο, ήταν κοντά στις φάσεις, έπαιξε πειθαρχημένα και απλά δημιουργώντας αναστάτωση στους αντίπαλους αμυντικούς με τα δυναμικά κοψίματα και τις έξοχες μπαλιές προς τους συμπαίκτες του. Πολύ καλά στάθηκαν ακόμη οι έμπειροι Άγγελος Διγκόζης και Χρήστος Οικονόμου καθώς επίσης θετική ήταν η για πρώτη φορά παρουσία του νεαρού (έχει αρκετούς ακόμη ο πάγκος του Οικονόμου) αμυντικού Κώστα Μπαρά.
Από το Πετρωτό οι αδελφοί Τεντολούρη έκαναν αρκετά αισθητή την παρουσία τους και επίσης πολύ καλός, παρά τα τέρματα που δέχθηκε, ήταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Νικολαϊδης.
Οι πρωτοπόροι μπήκαν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και κυνήγησαν τη νίκη έχοντας απέναντί τους έναν αντίπαλο που έπαιξε πολύ ανοιχτά. Πλούσιο το θέαμα και οι φάσεις που εκτυλίχθηκαν μπροστά από τις δυο εστίες με τον Οικονόμο να υπερτερεί σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και έχοντας στις τάξεις του έναν αποφασιστικό τερματοφύλακα και με μια απροσπέραστη αμυντική γραμμή, «έκανε παιχνίδι» με καλή κυκλοφορία της μπάλας και οπωσδήποτε πολύ καλό αποτέλεσμα.
Το πρώτο μέρος υπήρξε κάπως αγχωτικό για τους ποδοσφαιριστές της Τσαριτσάνης με το λιτό 1-0, το δεύτερο όμως ημίχρονο δικαίωσε τις προσπάθειές τους και έφτασαν έτσι άνετα σε μια ακόμη επιτυχία, αποδεικνύοντας ότι το... τρένο του Οικονόμου στο μακρινό ταξίδι που ξεκίνησε από την αρχή σχεδόν του πρωταθλήματος και έχει το τέρμα του σε μακρινό εθνικό σταθμό, αναπτύσσει διαρκώς ταχύτητα, πατά σταθερά πάνω στις ράγες και τρέχει, τρέχει ολοταχώς φορτωμένο στα βαγόνια του με 47 πολύτιμους και γενναίους ως προς τη συγκομιδή βαθμούς.
ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
4’ Από φάουλ του Νικούλη, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Φλίγκος και με γυριστή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του αδύναμου να αντιδράσει τερματοφύλακα Νικολαΐδη.
7’ Σέντρα από δεξιά ο Βούλγαρης, κέρδισε κεφαλιά ο Μενίκου στην περιοχή του Πετρωτού και ο Νικολαΐδης μπλόκαρε την μπάλα.
12’ Συνδυασμός Διγκόζη, Φλίγκου, Μπαλή, σουτ του τελευταίου με καλές προϋποθέσεις και η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.
19’ Πάσα του Διγκόζη στον επερχόμενο Νικούλη, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ εν κινήσει και έστειλε τη μπάλα άουτ.
20’ Ο Νικούλης έβγαλε μακρινή μπαλιά στον Φλίγκο, προσπάθησε αυτός να ξεγελάσει τον τερματοφύλακα Νικολαΐδη και ο πορτιέρο του Πετρωτού καλά τοποθετημένος μπλόκαρε την μπάλα.
24’ Χτύπημα φάουλ του Νούλα από αριστερά καθώς επιτίθονταν το Πετρωτό, δεν ενόχλησε τον τερματοφύλακα της Τσαριτσάνης Πουλάκη.
30’ Ο Τεντολούρης Απ. τροφοδότησε με πάσα τον αδελφό του Τεντολούρη Δημ., κέρδισε αυτός φάουλ από αμυντικό του Οικονόμου, το εκτέλεσε ο ίδιος και η μπάλα πέρασε πλάγια άουτ από τα δοκάρια του Πουλάκη.
34’ Από φάουλ που εκτέλεσε ο Τεντολούρης Δημ., πετάχτηκε έξυπνα στην περιοχή της Τσαριτσάνης ο Γιανουλίδης, έγινε κάτοχος της μπάλας και τροφοδότησε τον Παπαστεργιάδη, ο τελευταίος σούταρε από κοντά, για να αποκρούσει θεαματικά ο τερματοφύλακας του Οικονόμου Πουλάκης.
47’ Από κόρνερ των φιλοξενουμένων έφθασε η μπάλα στον Καρκαντά, έπιασε αυτός δυνατό σουτ στην περιοχή της Τσαριτσάνης και ο Πουλάκης προέβη σε νέα αποφασιστική απόκρουση.
52’ Ο Διγκόζης εκτέλεσε κόρνερ, έσκασε η μπάλα στον Φλίγκο και ο δυναμικός επιθετικός της Τσαριτσάνης από κοντά διπλασίασε με πλασέ τα τέρματά του, γράφοντας το 2-0 για τον Οικονόμο.
67’ Επέλαση του Φλίγκου από αριστερά, πέρασε 3 αμυντικούς, έσπασε έξοχα την μπάλα στο Μενίκου και ο τελευταίος αστόχησε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
69’ Ο Φλίγκος κέρδισε έξυπνα πέναλτι από ανατροπή του τερματοφύλακα Νικολαΐδη μέσα στην περιοχή του. Ανέλαβε ο ίδιος να το εκτελέσει και σημείωσε το 3ο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση, ανεβάζοντας πλέον κατά πολύ το δείκτη του πρώτου σκόρερ του ομίλου με 17 τέρματα.
71’ Φάση διαρκείας στην περιοχή του Πετρωτού με τους Μενίκου και Ταχτιντή να μην μπορούν με απανωτές προσπάθειες να νικήσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
76’ Σουτ του Καραΐσκου σε γενόμενη αντεπίθεση της ομάδας των Τρικάλων, μπλόκαρε αποφασιστικά ο Πουλάκης.
83’ Εξοχη σέντρα του Φλίγκου από δεξιά στον Ταχτιντή και ο φορ του Οικονόμου έκανε εύκολα το 4-0.
89’ Δημιουργήθηκε επικίνδυνη φάση στην περιοχή του Οικονόμου, όπου ο Καραΐσκος έπιασε δυνατό σουτ και ο τερματοφύλακας Πουλάκης προέβη σε άλλη μια ωραία απόκρουση.
90+1’ Ο Γιανουλίδης πλασαρίστηκε με ωραίο τρόπο στη μικρή περιοχή της Τσαριτσάνης, έπιασε συρτό σουτ και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
90+3’ Από σέντρα του αμυντικού Λιούσκα, ο Μπίκος με προβολή σημείωσε το τελικό 5-0.
* Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Μιχ. Γισγάκης με βοηθούς τους κ. Στυλ. Γούτα και Αθαν. Διαμαντή του συνδέσμου Χαλκιδικής. Η διαιτησία υπήρξε αρκετά καλή σε ένα παιχνίδι όπου η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών ήταν υποδειγματική.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Γιανουλίδης, Κάλφας και Κριτσινιώτης από την ομάδα του Πετρωτού ενώ από τον Οικονόμο την κίτρινη αντίκρισε ο Μενίκου.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ (Καλτέκης Γιώργος.): Πουλάκης, Μπαράς, Λιούσκας, Μαντζαφούλης, Οικονόμου, Διγκόζης (75’ Μπίκος), Μπαλής, Φλίγκος, Βούλγαρης (59’ Ταχτιντής), Νικούλης, Μενίκου (81’ Πούτας).
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΩΤΟΥ (Ιορδανίδης Μιχαήλ): Νικολαΐδης, Σπυρόπουλος, Κάλφας (56’ Γκουτσιαμάνης), Παπαστεργιάδης (90’ Ανδρέου), Καρκαντάς, Τασόπουλος, Τεντολούρης Απ., Τεντολούρης Δημ., Καραΐσκος, Γιανουλίδης, Νούλας (64’ Κριτσινιώτης).
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
* Αρχηγοί για τις δυο ομάδες ήταν οι Αλέξης Νικούλης (Οικονόμος) και Αποστόλης Τεντολούρης (Πετρωτό).
* Τον αγώνα στην Τσαριτσάνη παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Τρικάλων κ. Μπουτζιώλης Αθανάσιος μαζί με τον πρόεδρο του Πετρωτού κ Ζαχόπουλο Χρήστο.
* Πριν την έναρξη του παιχνιδιού ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Τσαριτσάνης κ. Αχ. Μητσιμπόνας επέδωσε στον διαιτητή της συνάντησης ψήφισμα φορέων της κωμόπολης που αναφέρεται στην αντίθεση των κατοίκων όσον αφορά την πρόθεση της πολιτείας να κλείσει το ιστορικό Γυμνάσιο του χωριού που ακούει στο όνομα Οικονόμειος Σχολή και αποτελεί σημείο αναφοράς και προσφοράς στη μάθηση σε όλη τη Θεσσαλία και τη χώρα μας γενικότερα εδώ και δεκάδες χρόνια.
* Η διοίκηση του Οικονόμου ευχαριστεί τέλος το σύνδεσμο παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Ελασσόνας για την παραχώρηση του γηπέδου τους στην ομάδα της Τσαριτσάνης κατά την προπόνηση της περασμένης Παρασκευής.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass