ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Κ. Πηλαδάκης: Περισσότεροι... Έλληνες στο γήπεδο της Α.Ε.Λ.

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2010 0:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:32
Το γήπεδο της Α.Ε.Λ. ολοκληρώνεται στα τέλη Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου ετοιμάζεται να δοθεί ο πρώτος επίσημος αγώνας με αντίπαλο τον Π.Α.Ο.Κ. όμως η πορεία της ομάδας στο βαθμολογικό πίνακα είναι αντιστρόφως ανάλογη με την αγωνιστική εικόνα, κυρίως με τα χρήματα που διατέθηκαν για να φτιαχτεί η φετινή ομάδα. Ο Κωστής Πηλαδάκης πρόεδρος της Α.Ε.Λ. σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, που αποκαλύπτει γιατί θεωρεί ότι δεν έχει ευθύνη ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας και αναφέρει αλλαγή πολιτικής (με Λαρισαίο σκάουτερ...) στη στελέχωση της ομάδας και προσθήκη Ελλήνων παικτών περισσότερο από το μεταγραφικό σχεδιασμό του Ιανουαρίου.
Αναφέρει ότι τα εγκαίνια θα γίνουν τέλη Νοεμβρίου (μάλλον 23 ή 25 Νοεμβρίου), με συναυλία Ελλήνων καλλιτεχνών (λογική θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή του Φίλιππου Πλιάτσικα), μας αναλύει τι συζήτησε προχθές το βράδυ με τον τεχνικό Γιάννη Παπακώστα και ποιες είναι οι σχέσεις με την Πολιτεία, όπου περιμένει την κατασκευή κόμβου για να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο «βυσσινί γήπεδο», ενώ σκέφτεται να μην παραχωρήσει και μέρος των εγκαταστάσεων για τους Μεσογειακούς Αγώνες. Παράλληλα μιλάει για τη διαιτησία, ενώ εκφράζει και τη διαφωνία στην απόφαση της μη μετακίνησης των φιλάθλων, αλλά και στο τρόπο που οι φίλαθλοι αντέδρασαν μετά τον αγώνα στις Σέρρες (η Α.Ε.Λ. έχασε με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό με 1-0) ενάντια στον Μπλάζεκ και τον Ιγκλέσιας.
Ας δούμε τι είπε χθες στη συνέντευξή του ο Κωστής Πηλαδάκης:
* Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας σας ικανοποιεί μέχρι τώρα;
«Η αγωνιστική παρουσία όσον αφορά το σύνολο και από την έναρξη του πρωταθλήματος δεν μπορώ να πω ότι με έχει ενθουσιάσει, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με έχει απογοητεύσει κιόλας. Είναι σε μια μέτρια κατάσταση με αρκετές εξάρσεις καλού ποδοσφαίρου αλλά δυστυχώς σε μεμονωμένα χρονικά διαστήματα το οποίο θα θέλαμε να συμβαίνει σε ενενήντα λεπτά και όχι αποσπασματικά.
Αυτό που δεν έχει ενθουσιάσει κανέναν μας είναι τα αποτελέσματα. Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα χαρακτηρίζει και το αγωνιστικό πρόσωπο μιας ομάδας».
* Η ομάδα δέχθηκε γρήγορα μόλις την 5η αγωνιστική σκληρή κριτική από τους φιλάθλους. Πού οφείλεται αυτό;
«Είναι πρωτόγνωρο και είναι και παράλογο. Εγώ θεωρώ ότι οι δικοί μας οι φίλαθλοι είναι πολύ πιο ώριμοι και ποδοσφαιρικά αλλά και σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά τους εν γένει και γι’ αυτό δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει και θα επιδιώξω να συζητήσω μαζί τους, τουλάχιστον με τους οργανωμένους για το λόγο που συμβαίνει αυτό. Δε νομίζω ότι κάνει καλό στην ομάδα αλλά ίσως να είμαι πεπεισμένος ότι όλο αυτό έχει να κάνει από μια γενική κοινωνική κατάσταση που ζούμε όπου ο καθένας από μας στην καθημερινή του ζωή συγκεντρώνει πάρα πολύ πίεση ψυχολογική και ίσως να την εκτονώνουν με λάθος τρόπο στο γήπεδο. Αν αυτό είναι η αιτία ίσως πρέπει να το δαμάσουμε όλοι μαζί».
* Έγινε μια επίθεση μετά τον αγώνα στις Σέρρες και την ήττα από τον Πανσερραϊκό με 1-0 εναντίον των παικτών και δύο μάλιστα δέχθηκαν ιδιαίτερα πυρά. Πώς το σχολιάζετε;
«Διαφωνώ κάθετα και ούτε χαϊδεύω αυτιά ούτε κρύβω λόγια . Ήταν μια άσχημη στιγμή, γενικώς αισιοδοξώ ότι ο λόγος είναι αυτός που σας ανέφερα παραπάνω, ο εκνευρισμός και ότι οι ίδιοι θα έχουν καταλάβει ότι την 5η αγωνιστική να συμπεριφέρεσαι έτσι και ειδικά έναντι παικτών, οι οποίοι έχουν αποδώσει καλά και ειδικά ο Μπλάζεκ που έπαιξε καλά στο παιχνίδι στις Σέρρες, κάνουν κακό στην ομάδα, στους παίκτες και νομίζω ότι όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο. Επίσης θέλω να πω ότι ο τρόπος που ένας πρόεδρος μπορεί να διαχειρισθεί τους παίκτες είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν των φιλάθλων. Από την άλλη να είμαστε ξεκάθαροι ότι τη διαχείριση κρίσης έστω και βαθμολογικής ενός σωματείου δεν την κάνει κανένας άλλος εκτός από τον πρόεδρο. Όταν ο πρόεδρος δεν είναι ικανός να το διαχειρισθεί και αυτό είναι εμφανές τότε οφείλει να πάρει το καπέλο του και να φύγει. Όσο είναι στο θώκο αυτόν οφείλει να προστατεύει την ομάδα. Οι παίκτες έχετε διαπιστώσει ότι εδώ και επτά χρόνια έρχονται και παρέρχονται, εύχομαι να έχουμε μεγαλύτερη μονιμότητα στο ρόστερ στο μέλλον αλλά αυτό έχει δείξει μέχρι τώρα η ελληνική πραγματικότητα και προϊστορία και όσο είμαι εγώ σ’ αυτή τη θέση θα φροντίσω να την προστατεύω με οποιοδήποτε πάντα αξιοπρεπές τρόπο. Αν οι φίλαθλοί μας θεωρούν ότι μπορούν να διαχειρίζονται με τον τρόπο που εκείνοι επιλέγουν αυτή τη σχέση (στο παρελθόν οι διαφωνίες λύνονταν με κόσμιο τρόπο) θα υπάρχει μια αντίθετη πορεία όσον αφορά τη σχέση αυτή».
* Μήπως ευθύνεστε και εσείς που στην αρχή της σεζόν μιλήσατε για υψηλούς στόχους και το υψηλότερο μπάτζετ όλων των εποχών από τότε που είστε στην ομάδα;
«Τι ήταν ψέμα, τι από αυτά που είπε ήταν ψέμα; Ήταν το ακριβότερο μπάτζετ και το ακριβότερο ρόστερ που έχουμε. Αν στη ζωή λέμε ψέματα για κάτι που αισθανόμαστε ότι είναι πραγματικό και αληθινό τότε νομίζω ότι θα είμαι ένας ακόμα γραφικός πρόεδρος. Εγώ δεν έχω εισπράξει ούτε θέλω να δίνω αυτή την εικόνα προς τα έξω. Εγώ όταν αισθάνομαι κάτι το λέω και έχω και την ευθύνη των πράξεων και των λόγων. Σας έχω ξαναπεί ότι όλοι μας δεν κρινόμαστε από μια Κυριακή, κρινόμαστε από το σύνολο του έργου μας σε ό,τι κάνουμε και οι φίλαθλοί και εμείς».
* Πιστεύετε ότι η ομάδα μπορεί να τερματίσει στην πεντάδα όπως είχατε δηλώσει;
«Πιστεύω ότι πρέπει η ομάδα να επανέλθει στη ρότα που είχε. Αυτό το πιστεύω κάθετα και αυτό θα επιδιώξω. Όποιος δεν συμφωνεί με την πορεία που χαράξαμε φέτος σύντομα θα κατέβει από το καράβι».
* Δηλαδή παίκτες ή προπονητής;
«Αυτό αφορά όλους μας, αλλά επειδή η ερώτηση έχει μια λάθος κατεύθυνση θα πω ότι δεν έχω κανένα παράπονο από τον προπονητή. Από παίκτες έχω...».
* Αυτό σημαίνει ότι αν η ομάδα σήμερα χάσει ή φέρει ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης ή και με τον Ολυμπιακό Βόλου την αγωνιστική που έρχεται ο τεχνικός παραμένει...
«Βεβαίως αυτή τη στιγμή δεν βρίσκω κανένα λόγο να αντικατασταθεί ο προπονητής. Και θα κάνω μια ερώτηση σε όλους. Οι ομάδες με όλες αυτές που παίξαμε μέχρι τώρα στην έδρα μας ή εκτός έπαιξαν καλύτερα από μας; Σε καμία περίπτωση. Επτά και οκτώ κλασικές ευκαιρίες κάναμε και δεν μπορούμε να σκοράρουμε, φταίει ο προπονητής; Ο προπονητής θα βάλει γκολ; Ο προπονητής μπορεί να καθοδηγήσει την ομάδα για να δημιουργεί ευκαιρίες και η ποιότητα των παικτών είναι αυτή που θα βάλει τα γκολ και θα κερδίσουμε».
* Υπάρχουν παίκτες που με βάση τα χρήματα που δαπανήθηκαν γι’ αυτούς δεν ικανοποιούν με την αγωνιστική εικόνα π.χ. Γκέρεμι, Κανόμπιο και άλλοι...
«Κύριε Κέλλα, ακόμα και χθες είχα συνάντηση με τον προπονητή, πιστεύω πολύ στην ποιότητα των παικτών μας και η κατεύθυνση που του έδωσα είναι ότι αν ακόμα χρειαστεί να παίζουν έντεκα ερασιτέχνες αυτό θα κάνουμε. Θα παίζει όποιος έχει ψυχή, όποιος σέβεται την ομάδα και τα χρήματα που εισπράττει, αυτό το δείχνει και στο γήπεδο. Αν βλέπουμε έντεκα παίκτες να τρέχουν και να ιδρώνουν, να δίνουν όλη τους την ψυχή στο γήπεδο ακόμα και αν δεν κερδίζει η ομάδα όλοι έχουμε την εμπειρία και το έχουμε κάνει στο παρελθόν να τους έχουμε χειροκροτήσει.
Όσοι ήρθαν εδώ πέρα για να κάνουνε τουρισμό και απλώς να περάσουν ευχάριστα μια χρονιά εισπράττοντας παχυλούς μισθούς σας είπε και πριν θα ξυπνήσουν από το όνειρο σαν να είναι εφιάλτης».
* Τον Ιανουάριο θα ενισχυθεί η ομάδα;
«Ένα από τα θέματα που συζητήσαμε με τον προπονητή ήταν και σε ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα και επίσης έναν μαραθώνιο που θα ξεκινήσουμε για να αυξήσουμε το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα μας. Αυτό θα γίνει με κάποιον Λαρισαίο σκάουτερ που θα ασχοληθεί με την παρακολούθηση Ελλήνων παικτών που θα έχουν την ποιότητα και θα μπορούν να ενισχύσουν την ομάδα».
* Η Λάρισα είχε και ένα άσχημο προηγούμενο. Ήρθαν και άλλοι πρωτοκλασάτοι όπως ο Σολάνο και ο Ρομπέρ πρόσφατα και απέτυχαν...
«Και γιατί είναι άσχημο προηγούμενο και ξεχνάτε τον Ζουράφσκι, τον Τουμέρ και όλους τους άλλους. Υπάρχει μια τάση να ισοπεδώνονται τα πάντα, το έχω διαπιστώσει. Μπορώ μετά από επτά χρόνια να έχω άποψη. Δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε όλα τα εγχειρήματα σε τέτοια βαθμό. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, υπήρξε άνθρωπος που με πλησίασε σε πολύ έντονο ύφος για το χρώμα του γηπέδου, δεν του άρεσε το χρώμα της πρόσοψης και δεν το έκανε σαν παρατήρηση φιλική αλλά το είπε σε έντονο ύφος. Δηλαδή από όλο το γήπεδο σταμάτησε στο θέμα της πρόσοψης. Δεν θέλω άλλα τέτοια παραδείγματα όσον αφορά το αγωνιστικό.
* Μας δώσατε μια πάσα για το γήπεδο πολύ καλή σαν παλιός μπασκετμπολίστας που ήσασταν. Εγκαίνια οριστικά στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στις αρχές Δεκεμβρίου;
«Αυτή είναι η πρόθεσή μας . Θέλω οπωσδήποτε αυτές τις δύο αγωνιστικές τις τελευταίες του πρώτου γύρου η ομάδα να παίξει στο καινούργιο γήπεδο και γι’ αυτό το κάναμε. Ναι μεν δεν θα είναι έτοιμες οι συνοδές χρήσεις αλλά γνωρίζετε ότι η καρδιά μου και η ψυχή μου το μόνο που θέλει είναι η ομάδα να αγωνίζεται εκεί μέσα σε ένα γεμάτο γήπεδο.
Και όλη αυτή την ωραία ατμόσφαιρα που πετυχαίνουν οι οργανωμένοι και οι μη οργανωμένοι σαράντα με ογδόντα μέτρα μακριά από το γήπεδο να το πετύχουν με μια απόσταση αναπνοής».
* Μιλάμε για το γήπεδο, στην ονοματοδοσία γιατί δεν προτιμήθηκε ελληνικό όνομα από ξένο;
«Το ιδανικό θα ήταν η ονομασία του γηπέδου να είναι εύηχη και ως ελληνική και ως ξένη. Όπως ξέρετε τις προτάσεις και τις εισηγήσεις δεν τις κάναμε εμείς. Όταν λοιπόν δεσμεύεσαι ότι τα νέα παιδιά από τα σχολεία και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής που αγαπάνε την ομάδα μας θα εισηγηθούν και θα ψηφίσουν το πιο δημοφιλές όνομα αυτό κάναμε με συνέπεια. Όποιοι πιστεύουν αυτό που είπατε θεωρούν ότι δεν έπρεπε να δείξουμε συνέπεια στην πλειοψηφική τοποθέτηση του κόσμου».
* Πριν μπει η ομάδα θα γίνουν κάποια τεστ. Προλαβαίνετε; Θα είναι αγωνιστικά τα εγκαίνια ή με άλλο τρόπο;
«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια όλοι μας, συνεργεία, κατασκευαστικές εταιρίες, οι εξωτερικοί και οι εσωτερικοί συνεργάτες να κάνουμε ένα τεστ event με τη λογική ότι θα μπούνε χιλιάδες κόσμος μέσα στο γήπεδο και να δούμε πώς αποχωρούν αλλά και διάφορα θέματα που αφορούν το χώρο. Στόχος μας είναι την τελευταία βδομάδα του Νοεμβρίου να κάνουμε το τεστ αλλά δεν θα είναι ποδοσφαιρικού χαρακτήρα γιατί γνωρίζετε ότι η ομάδα μας αγωνίζεται Κυριακή με Κυριακή διαρκώς αλλά είναι σίγουρο ότι θα προσελκύσει χιλιάδες φιλάθλους της ΑΕΛ και μη. Και θα γνωρίσουν τον ωραίο χώρο και θα διασκεδάσουμε και θα μας μείνει στη μνήμη μας η πρώτη αυτή συνεύρεση σ’ αυτό το οικοδόμημα, σ’ αυτό το «στολίδι» που θα ακολουθεί όλους εμάς και τα παιδιά μας για τα επόμενα χρόνια».
* Θα είναι συναυλία ή ποδοσφαιρικός αγώνας;
«Θα είναι συναυλία, δεν μπορεί να είναι ποδοσφαιρικός αγώνας γιατί η ομάδα παίζει Κυριακή με Κυριακή και δεν μπορεί ρισκάρουμε ούτε τραυματισμούς ούτε να δώσουμε ένα θέαμα απλά να περπατάνε στο γήπεδο οι παίκτες.
* Με καλλιτέχνη Λαρισαίο π.χ. Φίλιππο Πλιάτσικα ή πλειάδα καλλιτεχνών;
«Θα δείτε και θα συμφωνήσετε ότι όποιοι είναι να έρθουν θα έρθουν με αυθεντική αγάπη για το γήπεδο και την ομάδα μας και θα περάσουμε πολύ καλά. Μέσα στη βδομάδα θα τα ανακοινώσουμε».
* Οι εμπορικές χρήσεις δεν θα δοθούν ακόμα. Αυτό συμβαίνει λόγω της κρίσης μια και οι τιμές είναι χαμηλές;
«Όχι ήταν ξεκάθαρα χρονοδιάγραμμα τι μπορούνε να πετύχουμε. Άλλοι θα έλεγαν ότι φτιάξαμε πρώτα το εμπορικό για να βγάλουμε χρήματα εγώ θα ήθελα να είναι πρώτα το γήπεδο για να παίξει η ομάδα μας».
* Μήπως για να αρχίσει η προσέλευση του κόσμου για να έρθουν οι επιχειρηματίες με αυξημένες τιμές;
«Πιθανώς, δεν το ξέρω. Αλλά λειτούργησα με συναίσθημα γιατί με ενδιέφερε να τελειώσει πρώτα το γήπεδο και να αγωνιστεί η ομάδα».
* Αυτή τη στιγμή οικονομικά δαπανώνται πολλά χρήματα για το γήπεδο και την ομάδα. Ο Πηλαδάκης πόσο αντέχει οικονομικά;
«Ο Πηλαδάκης έχει κάνει πολλές υπερβάσεις. Ήδη αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στα οικονομικά όριά μου. Ούτε ντρέπομαι να το πω ούτε θα αλλάξει η προσωπικότητα και η εικόνα μου και να παρουσιάζομαι ως ο πανίσχυρος οικονομικά άνθρωπος ο οποίος κάνει αλόγιστες κινήσεις».
* Δηλαδή αυτή τη στιγμή βάζετε σε κίνδυνο οικονομικά την οικογένειά σας και τις επιχειρήσεις σας; Και υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης για το γήπεδο;
«Και μόνο που έχω βάλει εγγύηση όλη μου την περιουσία για το γήπεδο δείχνει στον οποιοδήποτε σε τι επίπεδο ρίσκου μπορώ να μπω.
Από την άλλη αν πτωχεύσω ή όχι, εύχομαι να μην συμβεί ποτέ καν να μην οφείλεται στο γήπεδο της αγαπημένης μας ομάδας.
* Δεν είναι μεγάλο το ρίσκο και για κάποιες άλλες επιχειρήσεις που έχετε με πολλούς εργαζόμενους;
«Είναι ένα ρίσκο, δεν θα κλείσουν οι επιχειρήσεις μου, εγώ δεν χρησιμοποιώ κεφάλαια από τις επιχειρήσεις και αυτό που μπορεί να συμβεί είναι να χάσω την περιουσία μου. Αν χάσω τις μετοχές μου οι επιχειρήσεις που έχω θα συνεχίζουν να υπάρχουν με άλλους μετόχους. ΟΙ επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν».
* Τι συμφωνία έχετε με την Τράπεζα και το ομολογιακό δάνειο που έχτε πάρει;
«Είναι μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο που η συγκεκριμένη Τράπεζα το εξέδωσε σε μένα χωρίς να το διαθέσει διαρκείας 15 χρόνων και πληρώνω τόκους και κόστος. Τώρα ανήκει στην Τράπεζα, αν τα δώσει τα ομόλογα σε επενδυτές αυτό θα το αποφασίσει η Τράπεζα. Προς το παρόν το έχει η Τράπεζα. Και αυτό έγινε σε μια περίοδο που τα ομόλογα δεν πάνε καλά και έχω βάλει εγγύηση την περιουσία μου.
Η Τράπεζα πίστεψε στο εγχείρημα και μέσα σε 15 χρόνια μπορεί να ξεφύγουμε και ένα ή δύο χρόνια θα αποπληρωθεί κανονικά το ομολογιακό δάνειο.
* Κάτι σαν αναδιάρθρωση χρέους (σ.σ. γέλια)
«Ναι ακριβώς... Θα πω το εξής ότι όλες οι Τράπεζες έχουν και κοινωνικό πρόσωπο και αυτό κάνουμε για να βοηθούν και τις άλλες δραστηριότητες. Η συγκεκριμένη Τράπεζα δεν έχει ψυχρό πρόσωπο. Έβαλε εκτός από επιχειρηματική προσέγγιση και κοινωνικό πρόσωπο ώστε να εργάζονται και να πληρώνονται 500 άτομα και θα συνεχίσουν να εργάζονται...
Και θα πω κάτι, υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν πράξεις για τους εαυτούς τους και όχι για να φαίνονται για τους άλλους. Δεν είμαστε Φαρισαίοι εμείς...»
* Πάμε στο θέμα της διάθεσης των εισιτηρίων με τον Ολυμπιακό Βόλου. Σε μια εποχή που γίνεται προσπάθεια για Πανθεσσαλική συνείδηση πώς κρίνετε τη διαφωνία που υπήρξε για το παιχνίδι της 23ης Οκτωβρίου;
«Εμείς είπαμε αυτό που μπορούμε να ικανοποιήσουμε κατασκευαστικά με το νέο γήπεδο. Ψέματα δε λέμε. Μπορούσαμε να τους λέγαμε δώστε τώρα και θα πάρετε εσείς αργότερα. Εμείς δεν λέμε ψέματα, τόσα μπορούμε να φιλοξενήσουμε τόσα δίνουμε. Όπως γνωρίζετε κατασκευαστικά ο χώρος των φιλοξενούμενων έχει δημιουργηθεί με ασφάλεια ώστε και οι πιο δύσκολοι φίλαθλοι να έρχονται καν να μην έχουν τη δυνατότητα στον αγωνιστικό χώρο να αγγίζουν τους δικούς μας φιλάθλους ούτε να έρθουμε σε εποχές του συγχωρεμένου του Μπλιόνα ούτε όμως να επηρεάζουν και τον αγωνιστικό χώρο . Σε αυτό το σημείο μπορούμε να ικανοποιήσουμε 500 άτομα και ο λόγος είναι ότι η Αστυνομική Διεύθυνση μπορεί να ικανοποιήσει κάποιες ζώνες ασφαλείας. Θα μπορούσαμε να είχαμε δώσει για 800 άτομα αλλά χωρίς ζώνες ασφαλείας».
* Με τον κόμβο στο γήπεδο τι γίνεται. Θα υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα;
«Δεν έχω ιδέα...φοβάμαι το κυκλοφοριακό αλλά είναι θέμα Περιφέρειας. Εγώ θα λύσω το πρόβλημα της Πολιτείας; Αρκετά μας έχουν κοροϊδέψει μέχρι τώρα...».
* Δηλαδή με την Πολιτεία τι έχει συμβεί;
«Ακούμε πολλές φορές ότι ο Πηλαδάκης έχει δίκιο αλλά δεν ήταν έτσι ακριβώς. Επειδή επιμένω και έχω το θάρρος της γνώμης θα πω ότι η Γ.Γ.Α. είχε συμφωνήσει να κάνει έργα στο γήπεδο. Επειδή όμως τότε η Πολιτεία δεν είχε καμία πιστοληπτική ικανότητα και κανένας κατασκευαστής δεν μπορούσε να δεχθεί τη Γ.Γ.Α. ως πελάτη μάς ζητήθηκε να προχωρήσουμε στο έργο που μπήκε στο φάκελο των Μεσογειακών Αγώνων και η Ελλάδα πήρε πόντους από αυτό χάρη στους αγώνες τένις και ποδοσφαίρου που θα γίνουν στη συγκεκριμένη εγκατάσταση.
Παρέμειναν όλες οι υποσχέσεις απλά υποσχέσεις. Έχω βάλει αυτή τη στιγμή ένα νομικό επιτελείο από καθηγητές και ψάχνουν γραμμή προς γραμμή όλη τη σύμβαση που έχουμε υπογράψει ώστε πάντα με νόμιμο τρόπο να διεκδικήσω τα δικαιώματά μου.
Και αν νομικά η εταιρία και η ομάδα μας έχει δικαίωμα να μην παραχωρήσει μέρος ή σύνολο των εγκαταστάσεων για τους Μεσογειακούς θα το πράξουμε και αυτό.
Σας λέω ένα απλό παράδειγμα, η υποχρέωσή μας είναι όσον αφορά στα γήπεδα τένις, γιατί σουίτες, καντίνες και άλλους χώρους δεν έχουμε υποχρεώσεις να τα παραχωρήσουμε όλα για τους Αγώνες. Τώρα πώς θα κάνουν αγώνες χωρίς κάποιους χώρους, αυτό είναι άλλο θέμα.
Πώς θα γίνουν αγώνες μόνο σε έξι γήπεδα τένις και χωρίς κερκίδες και άλλες εγκαταστάσεις, τη στιγμή που θα έρθουν δεκάδες αθλητές αυτό ας το λύσει η Γ.Γ.Α.
Έχω κουραστεί, έχω φθάσει σε απόγνωση και η απόγνωση ενός φυσικού προσώπου ενός νέου ανθρώπου σαν και μένα τον κάνει να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του πάντα με κόσμιο και νόμιμο πρόσωπο».
* Η Γ.Γ.Α. δεν παίρνει θέση στη μετακίνηση των οπαδών ενώ παράλληλα βλέπουμε ότι δεν είναι κοντά στο ποδόσφαιρο. Πού οφείλεται, έχει αλλάξει πολιτική;
«Πάντα επεμβαίνει. Είναι δόγμα μου, θέλω οι φίλαθλοι να μετακινούνται αλλά επίσης δεν μπορώ να διαφωνήσω με τη Γ.Γ.Α. ότι θέλει να μετακινούνται οι υγιείς φίλαθλοι και όχι όσοι έκαναν επεισόδια.
Τέτοιοι είναι και οι δικοί μας φίλαθλοι που όπως απέδειξε και το παρελθόν αν δεν προκληθούν δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα. Το παράπονό τους ήταν πως η Πολιτεία παίρνει θέση και τους ισοπεδώνει όλους ανεξαρτήτως συμπεριφοράς τους. Πιστεύω ότι και σε δικούς μας φιλάθλους αν υπάρχουν άσχημα στοιχεία πρέπει να εξαιρεθούν αλλά δεν μπορώ να διαφωνήσω με τη Γ.Γ.Α. ότι ομάδες που έχουν δώσει άσχημα δείγματα γραφής δεν πρέπει να απαγορεύονται οι μετακινήσεις τους».
* Πώς εξηγείται σε περίοδο οικονομικής κρίσης οι τιμές των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων να ανεβαίνουν. Δεν είναι παράλογα τα χρήματα που πέφτουν στο ποδόσφαιρο;
«Με την κρίση ο κόσμος δεν βγαίνει έξω και προσπαθεί να βρει ψυχαγωγία στο σπίτι του με τον πιο φθηνό τρόπο. Είχα δηλώσει και επαληθεύτηκα άλλη μια φορά ότι το μέλλον το τηλεοπτικό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι τα τηλεοπτικά κανάλια.
Γιατί με μικρό ποσό ανά μήνα μπορεί να έχεις ψυχαγωγία στο σπίτι και αυτό πετυχαίνεται με τη NOVA αυτή τη στιγμή. Και πιθανώς και με την κρατική που έχει και αυτή μερικά παιχνίδια».
* Πόσο επηρεάζεται το ποδόσφαιρο από τους λογαριασμούς που ανοίγονται για διακίνηση μαύρου χρήματος και την έρευνα για πιθανόν στημένα παιχνίδια;
«Επειδή γνωρίζετε και την πορεία μου και τη θέση σ’ αυτό το πράγμα περιμένω με υπομονή όπως και η πλειοψηφία των φιλάθλων να δει πράξεις και κυρώσεις γι’ αυτές τις πράξεις και τις παράνομες κινήσεις χωρίς χαϊδολογήματα και χωρίς να αποδειχθεί ότι ήταν «φούσκες» για τις εφημερίδες και μετά το θέμα ξεχάστηκε.
Αν θέλουμε να «χτίσουμε» αξιοπιστία πρέπει όλοι μας και η Πολιτεία να είμαστε αμείλικτοι με τέτοια φαινόμενα. Είμαστε όλοι σε αναμονή να δούμε ποια είναι τα στοιχεία, οι αποδείξεις και οι ποινές αυτών των ανθρώπων».
* Με τον Α.Τ. που ερευνούν τους λογαριασμούς είχατε κάποια σχέση;
«Δε γνωρίζω τον Α.Τ.».
* Για τη διαιτησία θα αλλάξετε στάση μετά την ήπια στάση που είχατε μέχρι τώρα και με δεδομένα τα κρούσματα κατά της ομάδας που υπήρχαν;
«Για τη διαιτησία, η πάγια θέση μας είναι ότι η πλειοψηφία των προβλημάτων οφείλεται στην κόντρα των αιωνίων. Από κει ξεκινάνε όλα. Αν αυτοί οι δύο δείξουν την ωριμότητα και καταλάβουν ότι δυστυχώς μια χρονιά ένας από του δύο θα χάνει το πρωτάθλημα και οι διοικήσεις αλλά και οι φίλαθλοί τους που τους πιέζουνε συνέχεια στο ποδόσφαιρο θα ανατείλει μια άλλη μέρα. Όσο οι φίλαθλοι και οι διοικήσεις δεν μπορούν να καταλάβουν ότι μπορεί να χάσουν το πρωτάθλημα, αν δεν το αξίζουν φυσικά, τότε η διαιτησία θα συνεχίσει να έχει προβλήματα. Είναι ευχή δική μου, αλλά και παράκληση προς τις διοικήσεις αυτών των ομάδων, να αντιληφθούν πόσο έχουν αν κερδίσουν και σαν οντότητες και σαν προσωπικότητες αν καταγραφούν στην ιστορία ως αυτοί που βοήθησαν να φτιάξει ο θεσμός και όχι αυτοί που απλώς συνέχισαν μια άσχημη κατάσταση.
* Πώς εξηγείτε ότι ο Δαλούκας που τη μία μέρα ήταν το ταλέντο της διαιτησίας και την άλλη ο χειρότερος;
«Με στεναχωρεί αλλά από την άλλη έχω τρομερή εμπιστοσύνη στον κ. Πιλάβιο, τον πρόεδρο της ΕΠΟ όσον αφορά στην εντιμότητάτου και όποιες αποφάσεις και αν πήρε δεν το έκανε με ελαφρά ψυχή ούτε γιατί πιέστηκε από κανέναν αλλά γιατί κάτι γνωρίζει».
* Δηλαδή όταν λέτε για κόντρα αιωνίων η οροφή για μια άλλη ομάδα είναι η τρίτη θέση π.χ. για την ΑΕΛ...
«Εύχομαι να μην ισχύει αυτό γιατί έχετε διαπιστώσει ότι όλων μας η θέση είναι ότι πρέπει η ομάδα να πάρει την υψηλότερη θέση που δικαιούται με βάση το αγωνιστικό πρόσωπο.
Αν αντιληφθώ ότι αυτό που λέτε ισχύει εγώ να κάνω τον Καραγκιόζη στη θέση του προέδρου δεν υπάρχει περίπτωση. Όπως σας είπα θα πάρω το καπελάκι μου και να βλέπω αυτή την ομάδα και την οποία πονάω αν δεν παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει και θα έρχομαι σαν φίλαθλος να την παρακολουθώ.
Και ας έρθει κάποιος άλλος που μπορεί να συμμορφωθεί με αυτή τη θέση. Εγώ δεν συμμορφώνομαι με την τρίτη θέση να δικαιούμαι κάτι παραπάνω».
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass