ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με...τίν αλλαγή μπορούσε τη νίκη

* ΑΔΙΚΗ Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ (1-1) ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ ΑΦΟΥ Ο ΜΕΤΙΝ ΠΕΤΥΧΕ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΈΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2010 2:17 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:33
Μια ΑΕΛ εμπνευσμένη από τις μεγάλες νίκες στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας του 2007 με τον Παναθηναϊκό και την ίδια χρονιά τη νίκης επί της Μπλάκμπερν για το Γιουρόπα Λίγκ στο ίδιο γήπεδο (Πανθεσσαλικό στάδιο) παρουσιάστηκε χθες στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα και πήρε δίκαια βαθμό (1-1) απέναντι σε μια νεοφώτιστη αλλά «φορμαρισμένη» ομάδα.
Μια λαρισινή ομάδα που όχι μόνο κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να ισοφαρίσει το γκολ του Μόνχε (21’) με τον Μετίν (80’) αλλά ο ίδιος παίκτης πέτυχε και ένα δεύτερο τέρμα που κακώς ακυρώθηκε με λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού Ευθυμιάδη ενώ η συνολική παρουσία του στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε τον ρου του αγώνα.
Η έμπνευση του Παπακώστα στο ξεκίνημα του αγώνα να κρατήσει τον Μετίν και τον Γκέρεμι για να μπούνε ξεκούραστοι στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε απόλυτα και αν δεν ήταν ο βοηθός Ευθυμιάδης (την ίδια μέρα που οι εφημερίδες φιλοξενούσαν τις δηλώσεις του μεεγαλομέτοχου Αχιλλέα Μπέου για απατεώνα διαιτητή τον Δαλούκα) τότε θα είχε μεγάλο μερίδιο στη νίκη της ομάδας, τη δεύτερη στο φετινό πρωτάθλημα.
Η ΑΕΛ του δευτέρου ημιχρόνου είναι η ΑΕΛ που θέλουν να βλέπουν όλοι οι φίλαθλοι και έτσι έστειλε το μήνυμα ότι αυτή η ομάδα έχει ποιότητα αλλά πρέπει να υπάρχει και η στήριξη του κόσμου και να μην υπάρχει «μουρμούρα» και γκρίνια.
Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό και γενικά πιστεύουμε ότι πρόσφερε συγκινήσεις στους 16.000 φιλάθλους που το παρακολούθησαν.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Γιάννης Παπακώστας παράταξε την ομάδα του με τακτική 4-3-3 όπως φάνηκε στις τελευταίες προπονήσεις. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αμπάρης λόγω ενός ξαφνικού προβλήματος του Βιέρα, στην άμυνα οι Βελάσκο (δεξιά), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (σέντερ μπακ), Κατσιαρός (αριστερά) στη μεσαία γραμμή υπήρχαν τρία αμυντικά χαφ ο Κατσιαρός (αριστερά), ο Ρομέου  (στο κέντρο) και Πουρί (δεξιά) και στη επίθεση αγωνίστηκαν Κανόμπιο (αριστερά), Κουζέν (στο κέντρο), Σίμιτς (δεξιά). Η έκπληξη του Γιάννη Παπακώστα ήταν η χρησιμοποίηση του Πουρί στην αρχική ενδεκάδα αντί ου Γκέρεμι από τον οποίο είχαν απογοητευτεί όλοι από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του.
Από την άλλη ο τεχνικός του Ολυμπιακός Βόλου, Καρδιτσιώτης Σάκης Τσώλης, παράταξε την ομάδα του με 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γιακούποβιτς, στην άμυνα τους Ψυχογιό (δεξιά), Σανακρί, Ντολεζάι (σέντερ μπακ), Ζαραδούκα (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ Αλβαρέζ, Ρόκα, δεξιά τον Ούμπιντες αριστερά τον Μόνχε και στην επίθεση τους Μπρέσκα και Μάρτινς.
Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο παρά το εχθρικό αλλά πολύ καλό κλίμα (με εξαίρεση τις ύβρεις δεν παρεκτράπηκαν) που δημιούργησαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου και το παιχνίδι έδειχνε να είναι μοιρασμένο μέχρι το 20’-21’ όταν οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τη μοναδική αμυντική αδυναμία της ΑΕΛ αν και στην αρχή σημάδεψαν το δοκάρι με τον Μάρτιν στη συνέχεια ο Μόνχε ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιντες έκανε με κεφαλιά το 1-0.
Από την επίτευξη του τέρματος και μετά ο Ολυμπιακός Βόλου πρόσεχε τα μετόπισθεν και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να βγει μπροστά ενώ η ΑΕΛ είχε στην κατοχή της την μπάλα αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάποια φάση αφού ήταν ακίνδυνη μέσα στη μεγάλη περιοχή και η μόνη φορά που απείλησε την εστία ήταν με ένα μακρινό σουτ του Κανόμπιο.
Το ημίχρονο τελείωσε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 1-0 έχοντας ένα καλό δίλεπτο και την ΑΕΛ να μην μπορεί να «πατήσει» περιοχή για να κάνει ευκαιρία...
Στο δεύτερο ημίχρονο ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας κάνει δύο αλλαγές καθώς πέρασε τον Μετίν στη θέση του Κατσιαρού και τον Γκέρεμι στη θέση του Πουρί και άρχισε ένα πάρτι μέσα στο Πανθεσσαλικό στάδιο με τους γηπεδούχους από το 50’ και μετά να αμύνονται διαρκώς και να προσπαθούν να αποκρούσουν τα «κύματα» επιθέσεων των λαρισινών παικτών.
Ο Μετίν όμως έστω και με τη βοήθεια του Ντολεζάι βρίσκει στόχο στο 80’, κάνει το 1-1 και στο 86’ πετυχαίνει και δεύτερο γκολ αλλά ακυρώνεται με λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού Ευθυμιάδη του συνδέσμου Πιερίας.
Στο επόμενο λεπτό αποβάλλεται ο Μόνχε που χτύπησε τον Ταυλαρίδη αλλά η αποβολή αυτή έδειξε να πείσμωσε τους γηπεδούχους που μέχρι το 90’+3’ (τρία λεπτά οι καθυστερήσεις) πίεσαν για ένα δεύτερο τέρμα.
Το τελικό 1-1 άφησε ικανοποιημένους μάλλον τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου γιατί αυτοί της ΑΕΛ διαμαρτύρονται για το ακυρωθέν τέρμα το οποίο δικαιούνταν με βάση την εμφάνιση.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
2’: Σουτ του Βενετίδη μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα στο εξωτερικό μέρος των διχτύων ύστερα από σέντρα του Σίμιτς.
8’: Σουτ του Μόνχε μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Αμπάρης και η μπάλα φθάνει στον Μπρέσκα που σουτάρει και αποκρούει εκ νέου ο τεματοφύλακας της ΑΕΛ αυτή τη φορά μπλοκάροντας την μπάλα.
16’: Ο Βενετίδης σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και στέλνει την μπάλα άουτ.
20’-21’: Σέντρα του Ούμπιντες από δεξιά, η μπάλα φθάνει στον Μάρτιν που σουτάρει από το σημείο του πέναλτι και η μπάλα με την παρέμβαση του Αμπάρη καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια κόρνερ. Το κόρνερ εκτελεί ο Ούμπιντες, ο Μαρτίν πάλι με κεφαλιά και στο δεύτερο δοκάρι, ο Μόνχε με δεύτερη κεφαλιά, νίκησε τον Αμπάρη.
26’: Σουτ του Κανόμπιο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει εντυπωσιακά ο Γιακούποβιτς.
51’: Ο Ούμπιντες από δεξιά κάνει μια ωραία προσπάθεια αλλά το σουτ που κάνει μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Αμπάρης που ήταν σε πολύ καλή θέση.
60’: Από δεξιά και μέσα στη μεγάλη περιοχή ο Κουζέν κάνει ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ αλλά αποκρούει ο Γιακούποβιτς η μπάλα φθάνει στον Μετίν που σουτάρει από καλή θέση στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του Ολυμπιακού Βόλου.
76’: Μακρινό σουτ του Ρομέου καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
80. Ο Μετίν εκτελεί φάουλ από καλή θέση, η μπάλα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών στο «τείχος», ο παίκτης της ΑΕΛ κάνει και πάλι το σουτ, η μπάλα κοντράρει στον Ντολεζάι και ξεγελάει τον Γιακούποβιτς, φέρνοντας το ματς στα ίσια.
81’: Σουτ του Μετίν από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Γιακούποβιτς.
86΄ Μεγάλο λάθος του βοηθού Ευθυμιάδη σε γκολ του Μετίν με κοντινό σουτ, καθώς σηκώνει τη σημαία για οφσάιντ, όταν κάνει σέντρα ο Σίμιτς, ο «βυσσινί» παίκτης ήταν πιο πίσω από τον προτελευταίο αμυντικό.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Μετίν που μαζί με τον Γκέρεμι άλλαξαν τη ροή του αγώνα και τους ακολούθησαν οι Ταυλαρίδης, Νταμπίζας.
Από τους υπόλοιπους ο Αμπάρης στην πρώτη του εμφάνιση ήταν πολύ καλός, ο Βελάσκο αρκετά καλός ενώ ο Βενετίδηςς αριστερά επιθετικά ήταν περίφημος ενώ αμυντικά τόσο αυτός όσο και ο Κατσιαρός που μπήκε με μεγάλη όρεξη, είχε προβλήματα με τον Ούμπιντες.
Ο Ρομέου πάλεψε ενώ ο Κανόμπιο ήταν μαχητικός όπως και ο Αμπουχατζίρα που μπήκε αλλαγή. Έκπληξη η άνοδος του Σίμιτς και η τρομερή μαχητικότητα του Κουζέν που μαζί με τους Μετίν, Γκέρεμι βοήθησαν τα μέγιστα.
Λίγα πράγματα ο Πουρί αλλά σίγουρα σε ένα τέτοιο παιχνίδι και μια μεγάλη χαρά για την απόδοση (και πίκρα από την διαιτησία...) η κριτική περισσεύει...
***
Από τον Ολυμπιακό Βόλου καλύτεροι ήτα οι: Ούμπιντες, Μπρέσκα, Μάρτινς (α’ μέρος), Γιακούποβιτς, Σανκαρέ (β’ μέρος).
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας) ήταν πολύ καλός αλλά «προδόθηκε» από τον βοηθό Ευθυμιάδη (Πιερίας) που στο 86’ ακύρωσε κανονικό γκολ του Μετίν. Σωστά έδειξε κόκκινη κάρτα στον Μόνχε (86’) που χτύπησε τον Ταυλαρίδη ενώ απέβαλε και στο 80’ τον Κατσάρα (μόλις ισοφάρισε η ΑΕΛ). Κίτρινες κάρτες είδαν οι Γιακούποβιτς, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Κουζέν, Βελάσκο.
Σωστός ο άλλος βοηθός Καρατζίκας (Αθηνών).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Ούμπιντες, Ψυχογιός, Σανκαρέ, Ρόκας, Ζαραδούκας (82’ Καπετάνος), Αλβαρέζ, Μόνχε, Μπρέσκα (66’ Πλιάγκας),Ντολεζάι, Μάρτιν (77’ Σολλάκης)
ΛΑΡΙΣΑ: Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Βελάσκο, Ρομέου, Κατσιαρός (46’ Μετίν), Πουρί (46’ Γκέρεμι), Κανόμπιο (74’ Αμπουχατζίρα), Κουζέν, Σίμιτς.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass