ΜΕ ΤΟ «ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ» ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥΣ

Σε «καραντίνα» οι Λαρισαίοι διαιτητές;

*Αιτία η κόντρα μεταξύ ΕΟΚ και ΟΔΚΕ; * Σκέψεις για αποχή…

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2015 8:04

Του Σωτ. Κέλλα

Σε «καραντίνα» δείχνουν να έχουν μπει οι Λαρισαίοι διαιτητές του μπάσκετ από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας (την οποία αποτελούν οι κ. Συμεωνίδης, Κορομηλάς, Παπαδημητρίου, Ταβουλαρέας, Παπαδόπουλος)  αν κρίνουμε ότι οι ορισμοί τους τις πρώτες αγωνιστικές αλλά και το τελευταίο επτάμηνο γίνονται με το «σταγονόμετρο».

Συγκεκριμένα την πρώτη αγωνιστική ορίσθηκε μόλις ένας από τους δεκαπέντε αξιολογημένους, στη 2η κανένας και στην τρίτη μόλις τρεις. Σίγουρα δεν ξέχασαν οι Λαρισαίοι διαιτητές να σφυρίζουν και υπάρχει κάποια άλλη αιτία που αυτή τη στιγμή δεν ορίζονται σε παιχνίδια. Ποιος ξεχνάει ότι η Λάρισα ανέδειξε τον κορυφαίο ίσως διαιτητή της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια τον Νίκο Πιτσίλκα που μας προκαλεί εντύπωση που δεν βρίσκεται στην ΚΕΔ…

 Αιτία σύμφωνα με πληροφορίες και όπως μας έλεγε χθες κορυφαίο στέλεχος του συνδέσμου διαιτητών ΚΔ Θεσσαλίας είναι η κόντρα μεταξύ του Λαρισαίου προέδρου της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθόσφαιρας Ελλάδας Ηλία Καφφέ και του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου με αφορμή τις διεργασίες για τον νέο αθλητικό νόμο και για τον οποίο ο κ.Καφφές υποστηρίζει ότι τα μέλη της ΚΕΔ πρέπει να διορίζονται από την ΟΔΚΕ και όχι από την ΕΟΚ. Σε σχετική ανακοίνωση η ΟΔΚΕ υποστήριξε:

«Κατά την εκτίμησή μας, η πιθανότατη έλευση του νέου αθλητικού Νόμου, σε συνδυασμό με το διαφαινόμενο ξεκαθάρισμα στη διαπλοκή στον Αθλητισμό φόβισε ή τουλάχιστον ενόχλησε κάποιους. Και ποια η δική μας συμμετοχή σε αυτό; Ουσιαστικά ΚΑΜΙΑ! Και πώς θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά άλλωστε. Σαφώς και όπου ρωτηθήκαμε ή τυχόν ερωτηθούμε εμείς, απαρέγκλιτα προσηλωμένοι στο έργο μας, δηλαδή την προάσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων διαιτητών, υποστηρίζουμε την ανεξαρτησία του Έλληνα διαιτητή. Την απεμπλοκή του από την βάσανό του να είναι «αρεστές» οι διαιτησίες του προκειμένου να τύχει και νέου ορισμού. Φυσικά, αυτό που αναφέρουμε είναι άλλο από την επιβράβευση του άριστου διαιτητή με νέο ορισμό. Τούτο και θεμιτό είναι αλλά και αναγκαίο. Εδώ γίνεται λόγος για την επιλογή των διαιτητών μέσα από τα αποτελέσματα που φέρνουν στους αγώνες που ορίζονται.

Σε κάθε, πάντως, περίπτωση είναι απολύτως απαράδεκτη και πρωτίστως παράνομη η απειλητική προσέγγιση των ανθρώπων που «επικοινώνησαν» με τους προέδρους των Συνδέσμων.

Δεχθήκαμε πλείστες όσες φωνές αγωνίας αλλά και δηλώσεις σύγχυσης των εκπροσώπων των Συνδέσμων. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα μάς λένε. Τελικός στόχος της άθλιας απειλής, η αποδόμηση της ΟΔΚΕ ως το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των διαιτητών και φυσικά ακολουθεί στο πλάνο τους η διάλυση των Συνδέσμων, ώστε όταν θα έρθει η ώρα ψήφισης του Νόμου να μην υπάρχει συνδικαλισμός στη Διαιτησία.

Θα ήταν -κατά έναν παραλληλισμό- κάτι ανάλογο με ένα Κράτος που θα επέλεγε κατάλυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Το τελευταίο προπύργιο προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη. Θα το δεχόταν κανείς πάνω στη Γη κάτι τέτοιο; Είναι βέβαιο πως όχι.

Η αποφασιστικότητα της πολιτείας στον νέο αθλητικό Νόμο που προστατεύει τον Έλληνα διαιτητή μάλλον ενόχλησε. Και ενοχλούμε κι εμείς που θέλουμε να προστατεύσουμε το ιδεώδες της ανεξαρτησίας της Διαιτησίας.

Η έλλειψη, λοιπόν, επιχειρημάτων οδήγησε στην απειλή και είναι απειλή εξόντωσης όποιου δεν υπακούσει. Εμείς σαν Ομοσπονδία παρακαλούμε την πολιτεία για τις δικές της ενέργειες, διότι βάλλονται ευθέως οι διατάξεις του υφιστάμενου αθλητικού νόμου.

Πρόκειται, λοιπόν, για επιλογή υποδούλωσης των Ελλήνων διαιτητών καλαθοσφαίρισης μέσα από την ομάδα δράσης που προαναφέρθηκε. Με όλα τα ανωτέρω, έχουμε ή όχι εγκληματική ομάδα στην καλαθοσφαίριση;».

Ο σύνδεσμος διαιτητών ΚΔ Θεσσαλίας (όπως ονομάζεται ο σύνδεσμος που ανήκουν οι Λαρισαίοι διαιτητές)  στον οποίο ανήκει ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ Ηλίας Καφφές τον στηρίζει και αυτό σύμφωνα με στέλεχος του συνδέσμου δημιουργεί πρόβλημα στους ορισμούς.

Βέβαια υπάρχει το ερώτημα πώς ένας παράγοντας του κύρους του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου μια κόντρα θεσμική επιτρέπει να έχει αντίκτυπο στους Λαρισαίους διαιτητές που δεν φταίνε σε τίποτα. Ας ελπίσουμε ότι τα γεγονότα θα μας διαψεύσουν και την επόμενη  αγωνιστική οι ορισμοί των Λαρισαίων θα είναι περισσότεροι από την ΚΕΔ της ΕΟΚ.

Πάντως αν συνεχισθεί η ίδια άδικη διαδικασία για τα μέλη του συνδέσμου διαιτητών ΚΔ Θεσσαλίας εξετάζεται και η πρόταση για αποχή από τα τοπικά πρωταθλήματα αφού δεν έχουν άλλη διέξοδο. Αυτό θα επιβαρύνει σημαντικά τα σωματεία αφού θα ορίζονται(από την τοπική ΚΕΔ στην οποία δεν έχει ορισθεί ακόμα ο αντικαταστάτης του Βασίλη Μπεκιάρη που παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους)  διαιτητές από τον Βόλο και τα Τρίκαλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass