ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 41 ΣΕΡΒΟΙ ΚΑΙ ΒΟΣΝΙΟΙ

Οπαδοί με σιδερόβεργες και ξύλινα δοκάρια

* Οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα πήγαιναν στην Αθήνα για το σημερινό ματς του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το Champions League – Η μαζικότερη σύλληψη φιλάθλων για τα αθλητικά δεδομένα της περιοχής

Δημοσίευση: 04 Νοε 2015 0:28
Σιδερόβεργες, αυτοσχέδιο φτυάρι, πτυσσόμενα γκλοπ, ξύλινοι δοκοί, πέτρες και ξύλα που βρέθηκαν στα αυτοκίνητα των οπαδών Σιδερόβεργες, αυτοσχέδιο φτυάρι, πτυσσόμενα γκλοπ, ξύλινοι δοκοί, πέτρες και ξύλα που βρέθηκαν στα αυτοκίνητα των οπαδών

 

Από τα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ., το πιθανότερο, θα «δούνε» τον σημερινό ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Καραϊσκάκη», 41 Σέρβοι και Βόσνιοι οπαδοί στα αυτοκίνητα των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σιδερόβεργες, ξύλινοι δοκοί, πέτρες, ξύλα, πτυσσόμενα μεταλλικά γκλοπ και φωτοβολίδες.

Η σύλληψη των 41 οπαδών, η μαζικότερη σύλληψη φιλάθλων στα τοπικά χρονικά, ενεργοποίησε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προς αποφυγή ενδεχόμενου «ραντεβού επεισοδίων» Κροατών και Σέρβων οπαδών απόψε στην Αθήνα, εκτός γηπέδου, αφού η UEFA απαγόρευσε την οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων. Σημειώνεται πως, στον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού με την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ, Έλληνες δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση από Κροάτες οπαδούς.

Οι 41 συλληφθέντες (36 υπήκοοι Σερβίας και 5 υπήκοοι Βοσνίας –Ερζεγοβίνης) κατηγορούμενοι «για κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων και του νόμου περί βεγγαλικών και κροτίδων», όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας είναι οπαδοί της ομάδας του «Ερυθρού Αστέρα» (οι οργανωμένοι φίλαθλοι της οποίας έχουν «αδελφοποιηθεί» με τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού) και μετέβαιναν στην Αθήνα, με 9 επιβατικά αυτοκίνητα για τον αποψινό αγώνα.

Οι οπαδοί συνελήφθησαν στις 3 χθες τα ξημερώματα, μετά από επιχείρηση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., στα διόδια του Μοσχοχωρίου αφού νωρίτερα έκλεψαν σιδερόβεργες και ξύλινους δοκούς από εργοτάξιο, ένα χιλιόμετρο πριν τα παλιά διόδια στην είσοδο της Κοιλάδας των Τεμπών.

Οι οπαδοί έγιναν αντιληπτοί από φύλακα ιδιωτικής εταιρίας προστασίας, στο εργοτάξιο εταιρίας που εκτελεί έργα στον νέο αυτοκινητόδρομο. Έτσι ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. που έστησε μπλόκο στα διόδια Μοσχοχωρίου και συνέλαβε τους 41 οπαδούς που επέβαιναν σε 9 επιβατικά, Ι.Χ. αυτοκίνητα.

ΣΥΛΛΗΨΗ

Αναλυτικότερα από τη ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε πως «οι αλλοδαποί επιβαίνοντες σε εννέα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και κινούμενοι στην ΠΑΘΕ με κατεύθυνση προς Αθήνα, μετέβησαν σε εργοτάξιο και αφαίρεσαν από τον υπαίθριο χώρο του διάφορα υλικά, όπως σιδερόβεργες και ξύλινους δοκούς, καθώς επίσης πέτρες και ξύλα, πλην όμως κατά την αποχώρησή τους έγιναν αντιληπτοί.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στα οχήματά τους και διέφυγαν με κατεύθυνση ομοίως προς Αθήνα, όπου στα διόδια εντοπίστηκαν από προστρέξαντες αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν: 11 πτυσσόμενα μεταλλικά γκλοπ, 3 φωτοβολίδες, 2 μεταλλικά εργαλεία (κλειδιά) και όλα τα προαναφερόμενα αφαιρεθέντα αντικείμενα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί ταξίδευαν με προορισμό την Αθήνα, προκειμένου να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ. με τους 41 συλληφθέντες να απολογούνται στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.

* Αργά χθες βράδυ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας ασκήθηκε δίωξη σε βάρος των 41 συλληφθέντων για τα αδικήματα της κλοπής, της παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων και περί βεγγαλικών και κροτίδων ενώ παράλληλα ορίσθηκε τακτική δικάσιμος για να ακολουθήσει η διαδικασία της διοικητικής τους απέλασης από την Ελλάδα.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass