ΤΟ ΑΤΥΧΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ

Παραμένει προσηλωμένος στον στόχο του

* Συνάντηση αναμένεται να έχει σήμερα η διοίκηση του συλλόγου με τους παίκτες της ομάδας *Νέα γραφεία στη Μανωλάκη

Δημοσίευση: 11 Νοε 2015 8:37

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Το ατυχές αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής δημιούργησε προβληματισμό στις τάξεις του Γυμναστικού, ωστόσο η διοίκηση των «πρασίνων» κατανοεί δύο σημαντικά πράγματα τα οποία αναμένεται να επισημάνει στους παίκτες της ομάδας στη συνάντηση που θα έχει σήμερα. Πρώτον ότι σε κάθε ομάδα μπορεί να υπάρξει κακή ημέρα, αρκεί αυτό να είναι μία παρένθεση η οποία κλείνει γρήγορα και δεύτερον ότι ο φετινός Γυμναστικός είναι μία καινούργια ομάδα που χρειάζεται χρόνο για να βρει τα πατήματά της και η οποία πρέπει να βγάλει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με έξι εντός και οκτώ εκτός έδρας παιχνίδια.

Στη σημερινή συνάντηση θα παραστεί ο πρόεδρος του Γυμναστικού Γιάννης Κατέρης συνοδευόμενος από μέλη της διοίκησης και αναμένεται να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος με στόχο η ομάδα να παραμείνει προσηλωμένη στο στόχο της και να συνεχίσει με σθένος την προσπάθειά της.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι προβληματισμός επικρατεί και γιατί σε ορισμένα από τα έξι μέχρι τώρα παιχνίδια (κάτι που έχει επισημανθεί και από την «Ε») η διαιτησία δεν έχει αντιμετωπίσει τον Γυμναστικό επί ίσοις όροις. Η απόφαση της διοίκησης των «πρασίνων» είναι να σταματήσει να ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα για το λόγο ότι εκφράζει την βεβαιότητα πως η ποιότητα και οι δυνατότητες των αθλητών είναι τέτοιες που μπορούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο μιας κακής διαιτησίας. Άλλωστε ο Γυμναστικός πρεσβεύει ένα τελείως διαφορετικό μπάσκετ, καθώς ο βασικός στόχος μετά την επανασύστασή του είναι εκτός από τις νίκες η οργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της νοοτροπίας είναι η άριστη διοργάνωση των αγώνων, τα πολλά χάπενινγκ, ο κοινωνικός προσανατολισμός, οι παροχές προς το κοινό, στοιχεία που αποδεικνύονται από τη μεγάλη παρουσία οικογενειών στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης και το εορταστικό κλίμα που επικρατεί στα παιχνίδια.

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι η διοίκηση του Γυμναστικού είναι πεπεισμένη ότι οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μία ημέρα στην άλλη, αλλά σε βάθος χρόνου μέσα από συγκεκριμένο πρόγραμμα και οργανόγραμμα. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος κ. Γιάννης Κατέρης «ο θεσμός του προπονητή είναι αδιαμφισβήτητος. Η παρουσία του Μάριο Πρίμορατς όχι μόνο στην ανδρική ομάδα αλλά και στις προπονήσεις των ακαδημιών εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάδειξης ταλαντούχων αθλητών και της σταδιακής ένταξής τους στην πρώτη ομάδα. Ήδη έχουμε δημιουργήσει ακαδημίες στις οποίες ο αριθμός των παιδιών έχει φτάσει αισίως στα 70, με τρεις προπονητές, δύο εφόρους αλλά και την επίβλεψη του Μάριο Πρίμορατς ο οποίος παρέχει όλη τη φιλοσοφία ανάπτυξης όχι μόνο στις αθλητικές δεξιότητες αλλά και γενικότερα στην απόκτηση εμπειριών, καλλιέργεια αθλητικής κουλτούρας και υπεύθυνης αθλητικής συμπεριφοράς. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε στους προσεχείς αγώνες του παιδικού να αγωνιστεί το προπαιδικό (δύο χρόνια μικρότεροι) ούτως ώστε να αρχίζουν οι μικροί να δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους απέναντι σε μεγαλύτερους αντιπάλους. Πολύ σύντομα οι ακαδημίες του ΓΣΛ θα πλαισιωθούν με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό για να γίνονται οι απαραίτητες μετρήσεις» κατέληξε ο κ. Κατέρης.

ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΚΗ

Εν τω μεταξύ ο ΓΣΛ απέκτησε νέα γραφεία στη Μανωλάκη 9-11 τα οποία εξοπλίζονται και σύντομα θα είναι έτοιμα. Οι άνθρωποι του συλλόγου υπολογίζουν ότι στο διάστημα της αγωνιστικής διακοπής θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια. Τα νέα γραφεία θα αποτελέσουν ουσιαστικά τη βάση της εξέλιξης και αναδιοργάνωσης της ομάδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass