ΧΘΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΣ ΕΠΣΛ ΜΕ ΣΚΟΡ 1-0

Ο Φαλανιακός απέκλεισε τον Οικονόμο

* Στην παράταση «λύγισε» ο Δωτιέας τον Π.Ο.Ε.(0-1), ενώ ο Τύρναβος νίκησε στον Αμπελώνα 3-1 και ο Ηρακλής Λάρισας τον Τοξότη 3-0

Δημοσίευση: 12 Νοε 2015 4:36

Επιμέλεια: Χρήστος Αρχοντούλης

Ολοκληρώθηκε χθες η 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του κυπέλλου ΕΠΣΛ με τη διεξαγωγή τεσσάρων αναμετρήσεων και η έκπληξη έγινε στη Φαλάνη, όπου ο δυνατός Φαλανιακός επικράτησε του Οικονόμου Τσαριτσάνης, με 1-0.

Με το ίδιο σκορ ο Δωτιέας Αγιάς κέρδισε στην παράταση τον Π.Ο.Ε. στην Ελασσόνα, ενώ ο Τύρναβος 2005 νίκησε στον Αμπελώνα τον Αμπελωνιακό 3-1 και ο Ηρακλής Λάρισας τον Τοξότη 3-0.

Ο Φαλανιακός θα αντιμετωπίσει στο Αργυροπούλι την τοπική Δόξα στη συνέχεια του θεσμού, ο Δωτιέα Αγιάς θα παίξει στο Βλαχογιάννι με τη Δόξα, ο Τύρναβος θα αντιμετωπίσει στην Κοιλάδα την ομώνυμη ομάδα και ο Ηρακλής Λάρισας θα υποδεχθεί την Αστραπή Νέας Πολιτείας. Συνοπτικά τα χθεσινά αποτελέσματα:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Φαλανιακός-Οικονόμος 1-0

Π.Ο. Ελασσόνας-Δωτιέας        0-1(παρ.)

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

Αμπελωνιακός-Τύρναβος        1-3

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ

Τοξότης-Ηρακλής Λάρ.   0-3

Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:

ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ-ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 1-3

Πολύ καλό παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο του Αμπελώνα, όπου ο Αμπελωνιακός πάλεψε φιλότιμα αλλά έχασε από τον Τύρναβο 2005, με σκορ 3-1.

Μόλις στο 5΄άνοιξε το σκορ για τους «Πράσινους», όταν ο Γρηγορίου επιχείρησε τη σέντρα, ο Πατρίκος γύρισε την μπάλα στον Βούκια που έπιασε το σουτ και έκανε το 1-0.

Δύο λεπτά μετά στο 7΄, για την ομάδα του Τυρνάβου ο Γελαλής είχε δοκάρι. Στο 30’ ο Σβερκούλης εκτέλεσε κόρνερ, την κεφαλιά πήρε ο Νούσιος και έδιωξε πάνω στη γραμμή την μπάλα ο Φετάου.

Στο 38’ ο Τσιάγκος γύρισε στον Νούσιο, αυτός έκανε το σουτ το σουτ και ισοφάρισε σε 1-1. Στην επανάληψη ο Τύρναβος συνέχισε να πιέζει, στο 46’ ο Νασιάκος έκανε ένα καλό σουτ και υποχρέωσε με υπερένταση να διώξει την μπάλα σε κόρνερ ο Μπραζιτίκος.

Στο 47’ ωραία συνδυάστηκαν ο Σβερκούλης με τον Τσιάγκο και εκείνος από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.

Και στο 69’ ο Νούσιος επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 1-3, ενώ στο 83’ ωραία ατομική προσπάθεια από τον Τασιούλη που κέρδισε την κόντρα, πέρασε δύο αμυντικούς και διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Πέντε λεπτά πριν το φινάλε στο 85’, καλό σουτ επιχείρησε ο Καρυπίδης πάνω στην κίνηση, όμορφα έπεσε και μπλόκαρε ο γκολκίπερ Κούτσικος που έκανε το φετινό του ντεμπούτο με τον Τύρναβο και έδειξε ότι είναι έτοιμος να προσφέρει, όταν τον χρειασθεί η ομάδα του.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ.Τσιτσανούδης, Καραγιάννης, Ντελέζος.

ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ (Τάκης Παραφέστας): Μπραζιτίκος, Μαυρίδης (46’ Καρυπίδης), Γκόλτσος, Τζιαρτζιάνης, Κωτούλας, Γρηγορίου, Φετάου, Θεοχάρης, Χατζούλης, Βούκιας (46’ Ροντούλης), Πατρίκος (34’ Λιόντος).

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Μίλτος Ζιάκας): Κούτσικος, Νασιάκος, Κρίτσας, Μητσογιάννης (56’ Μπαρούτας), Καρλιάμπας, Μανιώτης, Νούσιος, Λούγκος, Τσιάγκος, Σβερκούλης (66’ Λίταινας), Γελαλής (60’ Τασιούλης).

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ 1-0

Χάρη σε ένα γκολ που σημείωσε ο Μπλέντι στο 63’ ο Φαλανιακός κέρδισε χθες στο γήπεδό του τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, με 1-0.

Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Φαλάνης φάνηκε ότι ήθελε πιο πολύ το ματς απέναντι σε μια αξιόλογη ομάδα ανώτερης κατηγορίας, ενώ οι φιλοξενούμενοι με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, είχαν ίσως το μυαλό τους στον αγώνα της Κυριακής για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με τον Δωτιέα Αγιάς.

Ο Μπλέντι λοιπόν στο 63’ αφού πρώτα «έκλεψε» την μπάλα, στη συνέχεια με ατομική προσπάθεια και διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Νούσια και οδήγησε τον Φαλανιακό, στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Εύκολο έργο για τον διαιτητή Άγη Μπουμαρσόπουλο, που είχε άξιους συνεργάτες και τους κ. Παπαδημητρίου, Αναστασίου.

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Φεραίος Γιαννακός): Πουτσιάκας, Φατούρας, Βαρσάμης, Σουλιώτης, Δαλακώνης, Λυγούρας (90’ +1 λ.τ. Χριστιανίδης), Πανταζής Γ., Μπλέντι, Σαχίνι, Αλεξανδρής (78’ Παπαγεωργίου), Αλατάς Γ. (88’ Κόκκινος).

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Τάσος Μπεριτζάς): Νούσιας, Καραγιάννης (46’ Παπαδήμος), Μαχαίρας, Πρίφτης, Γκαμπέτας, Σιάτρας, Σενκάι (46’ Τόλιος), Καψιώχας (63’ Καραγκούνης), Κωστόπουλος, Δημητρέλης, Μαστροδήμος.

*Όμορφη στιγμή πριν τον αγώνα, με τον τεχνικό του Φαλανιακού Φεραίο Γιαννακό ανάμεσα στον Τάσο Μπεριτζά και τον συνεργάτη του Θανάση Γκαδρή.

Πριν 15 χρόνια, ο μικρότερος ηλικιακά Φεραίος Γιαννακός ξεκινούσε την προπονητική του καριέρα από τον Α.Ο.Αμπελοκήπων, ομάδα που έκλεινε την ποδοσφαιρική του καριέρα, ο Τάσος Μπεριτζάς.

Και οι δυο πολλά είχαν να θυμηθούν, καθώς η πρώτη και η τελευταία φορά μένουν αξέχαστες...

* Ο Κώστας Λυγούρας-πρώην διοικητικός της ΕΠΣΛ-πριν από λίγες ημέρες εισήλθε στη διοίκηση του Φαλανιακού, που πρόεδρος είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής των «κιτρίνων», Αποστόλης Καρακίτσιος. Επί σειρά ετών ο Λυγούρας ήταν αρχηγός, προπονητής και πρόεδρος στην ομάδα της Φαλάνης και επέστρεψε στη μεγάλη του αγάπη…

Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ – ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ 0-1 (στην παράταση)

Μετά από ένα δυνατό παιχνίδι, που παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι, η φιλόδοξη ομάδα του Δωτιέα Αγιάς πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, «λυγίζοντας» στην παράταση τον πολύ καλό Π.Ο. Ελασσόνας, με 0-1.

Το ματς είχε καλό ρυθμό, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει και στις δύο περιοχές, με μοιρασμένη υπεροχή για τους δύο αντιπάλους, που χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο. Μετά το 0-0 του κανονικού αγώνα, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου με γκολ του Ιωαννίδη στο 102’ (…μετά από στιγμιαίο λάθος των αμυντικών του ΠΟΕ, που «στοίχισε» και τον τραυματισμό του πολύ καλού Κυρίτση Ι.), κρίθηκε η πρόκριση.

Ο τεχνικός του Δωτιέα Ιωάννης Αλεξούλης προτίμησε να ξεκουράσει κάποιους βασικούς παίκτες του λόγω των υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ η ομάδα του Γ. Καλτέκη είχε πολύ καλή απόδοση σε ακόμη ένα παιχνίδι.

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ

21’ : Εκτέλεση φάουλ από τον Μπαλογιάννη και αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ ο Γκουτζουρέλας.

24’: Σέντρα του Τσένου από αριστερά και ο Ματούλας από καλή θέση στέλνει τη μπάλα… ψηλά άουτ.

31’: Σε καλή θέση ο Ντούφας σουτάρει χλιαρά και μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Μπαταβάνης.

41’: Μεγάλη ευκαιρία του Δωτιέα να ανοίξει το σκορ, όταν το δυνατό σουτ του Τσατσαλίδη αποκρούεται με ωραία εκτίναξη από τον Γκουτζουρέλα και στην επιστροφή της μπάλας το κοντινό σουτ του Καφούσια φεύγει άουτ.

49’: Από αριστερά, εκτέλεση φάουλ από τον Τσιρογιάννη υποχρεώνει τον πολύ καλό Γκουτζουρέλα να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ.

86’: Νέο σουτ – φάουλ του Τσιρογιάννη από δεξιά και νέα απόκρουση του Ελασσονίτη γκολκίπερ.

94’: Ευθύβολο δυνατό σουτ του Κυρίτση Ι. στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Μπαταβάνη.

100’: Ωραίο σουτ του Μηνά και ο γκολκίπερ της Αγιάς αποκρούει την τελευταία στιγμή.

102’: Λάθος των αμυντικών του ΠΟΕ, «κλέβει» τη μπάλα ο Μπαλογιάννης-από τους πιο δραστήριους παίκτες των νικητών- που τη δίνει στον Ιωαννίδη, και αυτός με κοντινό σουτ γράφει το 0-1, μέσα σε πανηγυρισμούς.

118’: Σουτ του Ιωαννίδη αποκρούεται σωτήρια από τον Γκουτζουρέλα.

119’: Μεγάλη ευκαιρία του ΠΟΕ να ισοφαρίσει, όταν το δυνατό σουτ του προωθημένου «ψηλού» Γεωργούλη φεύγει μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ. Κορέστης, Μάνος, Τέγος Δ.

Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ(Γιώργος Καλτέκης): Γκουτζουρέλας, Κυρίτσης Ι.(104’ λ.τ. Νταμπώσης), Γκαραβέλης, Περτζιόνι, Συνάπαλος, Γεωργούλης, Σισμανίδης, Κυρίτσης Αθ., Ντούφας(76’ Μηνάς), Ματούλας, Τσένος (99’Καραμάνος).

ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ(Γιάννης Κουβεντάρης): Μπαταβάνης, Κόκκινος, Σελίνης, Κανάκης, Παραφέστας, Τριτάρης(59’ Κόκκας), Μπαλογιάννης, Σούλι, Ιωαννίδης, Τσατσαλίδης(75’ Τσιρογιάννης), Καφούσιας(65’ Ραμάϊ).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΚΙΔΗΣ

ΤΟΞΟΤΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ Λ. 0-3

Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση διεξήχθη στο γήπεδο «Δ.Κουκουλίτσιος-Δ.Μουσιάρης», όπου ο Ηρακλής Λάρισας επικράτησε του Τοξότη, με 3-0.

Οι νικητές άνοιξαν το σκορ στο 30ο λεπτό, όταν ο Μαυρομάτης εκτέλεσε κόρνερ και ο Αρχοντής με πολύ όμορφη κεφαλιά έκανε το 0-1, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου. Στη συνέχεια, ο Ηρακλής έχασε αρκετές ευκαιρίες, ενώ ο Τοξότης, προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με τους Κίτσιο Κ., Μαλάκο και Ζαχαράκη.

Ο Ηρακλής που ήταν ανώτερος κατάφερε στο 50’ να διπλασιάσει τα τέρματά του με εκπληκτικό σουτ του Τσιάτα, ενώ στο 53’ ο Μαυρομάτης με όμορφη προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τον αγώνα διηύθυναν οι κ.Αγγελούλης, Ακρίβος, Παραφέστας.

ΤΟΞΟΤΗΣ (Χρήστος Γκάτας): Μπρούτσος, Κίτσιος Χρ., Μαλάκος, Τσακνάκης, Κορομηλάς (57’ Πλατσάς, λ.τ.), Σαπουνάς, Τάκε Αλ. (59’ Τάκε Δ.), Τσέλα, Ζαχαράκης, Κίτσιος Κ., Κάνος (62’ Σουλτσιώτης).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Αργυρούλης-Νίκος Βλαχούλης): Καλαμάτας, Σάλα (70’ Μεμάι), Αρχοντής (65’ Κατσαρός), Λιάκος, Μπαλαμώτης, Ταστεμερίδης, Μπάμης, Μαυρομάτης, Φιλίππου, Τσιάτας, Λαβαντσιώτης (60’ Σαμαράς).

Κλειστά σήμερα

τα γραφεία της ΕΠΣΛ

Από τη Γραμματεία της ΕΠΣΛ ανακοινώνεται ότι λόγω της συμμετοχής των υπαλλήλων της στην σημερινή πανελλαδική απεργία, τα γραφεία της Ένωσης θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 και θα επαναλειτουργήσουν κανονικά αύριο Παρασκευή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass