ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Χωρίς άδεια αλλά με +6 η ΑΕΛ

* Ντόστανιτς σε παίκτες: «Έρχεται ένας πολύ δύσκολος μήνας»

Δημοσίευση: 17 Νοε 2015 9:34

Του Σωτ. Κέλλα

Στο +6 βρίσκεται από χθες η ΑΕΛ στο βαθμολογικό πίνακα της Β' Εθνικής κατηγορίας αφού αυτή είναι η διαφορά από την Παναχαϊκή και την Κέρκυρα που ισοβαθμούν στην τρίτη θέση. Και με μια τέτοια διαφορά σίγουρα η υπόθεση άνοδος γίνεται σαφώς πιο εύκολη στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ακόμα και ένα ή δυο άτυχα αποτελέσματα μπορούν να ξεπερασθούν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Γι’ αυτό λοιπόν η ανακοίνωση χθες από το πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης ότι η ΑΕΛ δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο μπορεί να μην έφερε πανικό αλλά υπάρχει προβληματισμός μια και η διαγραφόμενη άνοδος στη Σούπερ Λίγκα χωρίς την απόκτηση παικτών μπορεί να δημιουργήσει πολύ νωρίς πρόβλημα για την παραμονή στην κατηγορία. Βλέπουμε λίγο μακριά αλλά αληθινά...

Χθες το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι Καλλιθέα, Παναχαϊκή, ΑΕΛ, Ολυμπιακός Βόλου, Ζάκυνθος και Εργοτέλης δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της διαδικασίας επιτήρησης. Και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν μεταγραφές τον Ιανουάριο (πέρα από προωθήσεις παικτών από τις ακαδημίες τους). Αντίθετα, Πανελευσινιακός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Τρίκαλα, Πανσερραϊκός και Κισσαμικός πέρασαν με επιτυχία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία του συνεδρίαση στις 13/11/2015 έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις αναφορικά με την διαδικασία επιτήρησης για τις Π.Α.Ε. της Football League.

Οι Π.Α.Ε. ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ, ΜΟΥΣΙΚΟΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΠΟΔ/ΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ, πληρούν τις προϋποθέσεις της διαδικασίας επιτήρησης και

Οι Π.Α.Ε. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 2005, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΑΕΛ, ΑΘΛΗΤ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔ/ ΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της διαδικασίας επιτήρησης».

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΑΕ ΑΕΛ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση εξέδωσε ανακοίνωση αφήνοντας αιχμές κατά του πρώην μεγαλομετόχου της εταιρίας για οφειλές που υπήρχαν σε ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με την περίληψη της υπ' αριθ. 26Β/13.1.11.2015 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδοτήσεων Ομάδων, η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν αδειοδοτείται και παραμένει σε καθεστώς επιτήρησης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης υπάρχουν εκκρεμείς οφειλές, προσφυγές ή αλλες εκκρεμότητες προς τους ποδοσφαιριστές: NTAMACK BILLA, PINAZO ARIAS, ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, DIAS RIBEIRO, ΣΤΑΘΑΚΗΣ, ΠΑΜΛΙΔΗΣ, ΓΚΟΥΡΤΣΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, DASILVA PINTO, ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ, ΜΕΛΙΣΣΑΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΤΕΣΙΩΤΗΣ.

Όπως είναι φανερό όλοι οι ποδοσφαιριστές στους οποίους φέρεται να οφείλει η ΠΑΕ ΑΕΛ είναι της περιόδου 2014-15, εποχή που ιδιοκτήτρια εταιρία της ΠΑΕ ΑΕΛ ήταν η εταιρία La Farm και διαχειριστής αυτής η οικογένεια Πλεξίδα.

Η επιτροπή δε δέχθηκε ως επαρκή τα στοιχεία που παρέδωσε η πρώην υπάλληλος της ΠΑΕ ΑΕΛ επί εποχής κ. Πλεξίδα κα Μάρα Μπουρλόκα στον Γενικό Διευθυντή της ΠΑΕ κ. Μάρκου, όταν παρέλαβε τα αρχεία της ΠΑΕ ΑΕΛ και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της πλευράς του κ. Πλεξίδα οι ποδοσφαιριστές είναι όλοι εξοφλημένοι και απέρριψε την εισήγηση του Διευθυντού του Τμήματος Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία η ΠΑΕ ΑΕΛ έπρεπε να αδειοδοτηθεί και να αρθεί το καθεστώς επιτήρησης.

Οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΑΕ ΑΕΛ θα μελετήσουν την απόφαση κι έπειτα η ΠΑΕ ΑΕΛ θα τοποθετηθεί επισήμως λόγω της σοβαρότητας του θέματος σε ειδική συνέντευξη Τύπου».

ΘΑ «ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ»

Σε καλό κλίμα μετά τη νίκη επί του Αγροτικού Αστέρα και με γλυκά που έφερε για τους συμπαίκτες του ο εορτάζων χθες αρχισκόρερ της ομάδας Ματθαίος Μαρουκάκης άρχισε η προετοιμασία για το παιχνίδι της Κυριακής στην Καλλιθέα.

Οι παίκτες που αγωνίσθηκαν με τον Αγροτικό Αστέρα έκαναν χαλάρωμα ενώ οι υπόλοιποι κανονική προπόνηση.

Υπήρξε και ομιλία του προπονητή Ράτκο Ντόστανιτς στους ποδοσφαιριστές που αρχικά τους έδωσε συγχαρητήρια, τους είπε ότι είναι μια οικογένεια και ότι έβγαλαν καλό χαρακτήρα στο γήπεδο.

Πάντως περισσότερο αναφέρθηκε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις που έχει η ομάδα το μήνα που ακολουθεί και συγκεκριμένα τα δυο εκτός έδρας παιχνίδια με Καλλιθέα και Παναχαϊκή, τον εντός έδρας αγώνα με την Κέρκυρα και στη συνέχεια το θεσσαλικό ντέρμπι με την Αναγέννηση Καρδίτσας στην Καρδίτσα.

Πρέπει να προσθέσουμε και τα δυο παιχνίδια κυπέλλου με Ξάνθη και ΑΕΚ.

Ο Ντόστανιτς τους είπε ότι πρέπει να θυσιαστούν, να δουλέψουν σκληρά ειδικά στα δυο εκτός έδρας παιχνίδια για να είναι άνετοι στη βαθμολογία στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Άλλωστε αν η ομάδα πάρει τέσσερις βαθμούς σε αυτά τα δύο παιχνίδια η μια θέση ανόδου θα έχει «κλειδώσει» από πολύ νωρίς.

ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗΤΗ

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση, με την οποία ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική στη Β' Εθνική κατηγορία, καθώς Κέρκυρα και Χανιά αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο «νησί των Φαιάκων». Οι Κρήτες προηγήθηκαν με την εκτέλεση φάουλ του Λίτα στο 40ο λεπτό, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 86' με τον Καμπάνταη.

Ο Παναιγιάλειος νίκησε 1-0 τον Κισσαμικό στο Αίγιο, στο άλλο χθεσινό παιχνίδι και απομακρύνθηκε από την «ουρά» της βαθμολογίας. Το γκολ που χάρισε τους τρεις βαθμούς στους γηπεδούχους σημείωσε ο Μπουρλάκης στο 8'.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής της Β εθνικής κατηγορίας:

ΑΕΛ-Αγροτικός Αστέρας    2-1

Απόλλων Σμύρνης-Πανελευσινιακός        3-1

Τρίκαλα-Πανσερραϊκός       3-0

Εργοτέλης-Ολυμπιακός Βόλου      0-0

Αναγέννηση Καρδίτσας-Ζάκυνθος 2-0

Παναχαϊκή-Αχαρναϊκός      1-0

Λαμία-Καλλιθέα       2-1

Παναιγιάλειος-Κισσαμικός   1-0

Κέρκυρα-Χανιά        1-1

Βαθμολογία

1. ΑΕΛ          20

2. Τρίκαλα     17

3. Παναχαϊκή 14

4. Κέρκυρα    14

5. Απόλλων Σμύρνης          13

6. Αναγέννηση Καρδίτσας   13

7. Καλλιθέα   11

8. Εργοτέλης 11

9. Κισσαμικός          11

10. Ολυμπιακός Βόλου       11

11. Χανιά      11

12. Αχαρναϊκός       10

13. Λαμία      10

14. Αγροτικός Αστέρας      8

15. Παναιγιάλειος     8

16. Πανσερραϊκός    7

17. Ζάκυνθος          6

18. Πανελευσινιακός 0

Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επόμενης 9ης αγωνιστικής

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

15:00 Πανελευσινιακός – Πανσερραϊκός

15:00 Ολυμπιακός Βόλου – Απόλλων Σμύρνης

15:00 Ζάκυνθος – Τρίκαλα

15:00 Αγροτικός Αστέρας – Παναιγιάλειος

15:00 Λαμία – Παναχαϊκή

18:00 Καλλιθέα – ΑΕΛ OTE Sport 8 HD

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

15:00 Αχαρναϊκός – Κέρκυρα OTE Sport 3 HD

18:00 Κισσαμικός – Εργοτέλης OTE Sport 3 HD

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

15:00 Χανιά – Αναγέννηση Καρδίτσας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass