Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΡΑΓΚΜΠΙ ΤΖΟΝΑ ΛΟΜΟΥ

«Έφυγε» σε ηλικία 40 ετών

Δημοσίευση: 20 Νοε 2015 0:33

 

Ένας θρύλος του παγκόσμιου αθλητισμού, ανεξάρτητα από το αν το άθλημα που υπηρέτησε δεν είναι δημοφιλές στην Ελλάδα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 40 ετών. Ο Τζόνα Λομού, ο άνθρωπος που άλλαξε τον τρόπο που παίζεται το ράγκμπι στην εποχή μας, υπέκυψε ξαφνικά στο νεφρικό πρόβλημα που είχε και που το παρακολουθούσε στενά όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα οι γιατροί και ο ίδιος να είναι ήσυχοι πως η κατάστασή του ήταν ελεγχόμενη.

Ο Νεοζηλανδός άσος ήταν νεφροπαθής εδώ και 20 χρόνια και αυτό τον ανάγκασε να υποβληθεί το 2004, σε ηλικία 29 ετών, σε μεταμόσχευση νεφρού. Παρά τη χρόνια πάθησή του, ο γιατρός του δήλωσε πως ο θάνατός του ήταν απρόσμενος. Η ξαφνική απώλεια συγκλόνισε ολόκληρη τη Νέα Ζηλανδία και στο κοινοβούλιο της χώρας έγινε εκτάκτως ειδική αναφορά προς τιμήν του.

Ο θηριώδης (ύψος 1,96 μέτρα, βάρος 130 κιλά) Λομού γεννήθηκε το 1975 στο Όκλαντ και ήταν ένα φαινόμενο της φύσης, καθώς, παρά το βάρος του, διέθετε εκπληκτική ταχύτητα, διανύοντας τα 100μ. σε λιγότερο από 10,30 δευτερόλεπτα. Ο συνδυασμός όγκου και εκρηκτικής ταχύτητας τον καθιστούσε ασταμάτητο για κάθε αντίπαλο και ήταν αμέτρητες οι φορές που είχε περάσει τη γραμμή τέρματος, έχοντας κρεμασμένους πάνω του δύο και τρεις αμυντικούς. Ταυτόχρονα ήταν από τους πιο χαρακτηριστικούς παίκτες στον περίφημο χορό χάκα, που κάνουν οι διεθνείς της Νέας Ζηλανδίας πριν από κάθε αγώνα. Την ημέρα που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, όλοι οι συμπαίκτες του και ο κόσμος τού είχαν ετοιμάσει μια αποθεωτική φιέστα, ενώ στη συνέχεια άρχισε να διδάσκει το άθλημα σε μικρά παιδιά.

«Νιώθω όπως όλοι. Είμαι συντετριμμένος για εμάς και όλους όσοι τον γνώριζαν καλά, για την οικογένεια που άφησε πίσω του, και φυσικά για τον ίδιο. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους ανθρώπους του» τόνισε ο επί σειρά ετών συμπαίκτης του, Τάνα Ουμάγκα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass