Η ΑΕΛ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΩΝ ΝΙΚΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ (19.00, ΟΤΕ Sport5)

Να περάσει ο επόμενος…

* Τι σχήμα σκέφτεται να παρατάξει ο Ράτκο Ντόστανιτς

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2015 10:25

 

Του Σωτ. Κέλλα

Το Ael Fc Arena έχει γίνει απόρθητη έδρα φέτος για την ΑΕΛ που μετράει μόνο νίκες, ενώ σε 24 παιχνίδια από την αρχή της προετοιμασίας η ομάδα παραμένει αήττητη σε πρωτάθλημα, κύπελλο και φιλικά. Επόμενος αντίπαλος σήμερα στις 7 μ.μ. (ΟΤΕ Sport5) η Κέρκυρα, που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας και να επανέλθει στη Σούπερ Λίγκα.

Κόντρα στη φετινή ΑΕΛ που ξέρει να κερδίζει ή να παίρνει αποτελέσματα σε κάθε παιχνίδι με οποιονδήποτε τρόπο(ακόμα και με γκολ του τερματοφύλακα, όπως συνέβη στην Πάτρα όπου πήρε το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Παναχαϊκή) δύσκολα μπορεί να έχει τύχη η Κέρκυρα αρκεί οι ποδοσφαιριστές των «βυσσινί» να παίξουν πειθαρχημένα και να μην παρασυρθούν από τη μεγάλη πρόκριση στο κύπελλο Ελλάδας στους «16».

Χρειάζεται λοιπόν ηρεμία, πειθαρχία και «καθαρό μυαλό» απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο αλλά σίγουρα αυτός θα παίξει με πιο μεγάλο άγχος από την ΑΕΛ που φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και όλα δείχνουν ότι η επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία βρίσκεται προ των πυλών. Απομένουν αρκετά παιχνίδια αλλά μέχρι τώρα το δείγμα είναι θετικότατο και το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία σε όλους.

Αυτό είναι απόρροια του πολύ καλού έμψυχου δυναμικού που διαθέτει η ομάδα και ακόμα και η επιλογή της ενδεκάδας γίνεται δύσκολη. Χθες ο Σέρβος τεχνικός Ράτκο Ντόστανιτς δοκίμασε την ενδεκάδα που κέρδισε την πρόκριση κόντρα στην Ξάνθη αλλά έκανε κατά τη διάρκεια του οικογενειακού διπλού αρκετές αλλαγές που δείχνει και τον προβληματισμό του για το αρχικό σχήμα.

Κάτω από τα δοκάρια μάλλον θα παίξει ο Ξενοδόχοφ, στην άμυνα οι Νικολακάκης, Βέρτζος, Κομεσίδης, Μονιάκης, στη μεσαία γραμμή Αναστασόπουλος και Μπανούσης η Ναγιάρ ενώ πιο μπροστά οι: Ροβίθης, Λαμπρόπουλος, Πάτο ή Μπουντόπουλος. Στην επίθεση άγνωστο αν θα παίξει ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Μανώλης Μαρουκάκης ή ο Σέρβος Μίλαν Μπόγιοβιτς. Επαναλαμβάνουμε και αυτό το σχήμα μπορεί ξαφνικά να αλλάξει αφού ο προπονητής αρέσκεται σε αλλαγές.

Στην αποστολή είναι οι: Καβουσάκης, Ξενοδόχοφ, Νικολακάκης, Βέρτζος, Κομεσίδης, Γιοβάνοβιτς, Μασούρας, Μονιάκης, Κοντοχρήστος, Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Ναγιάρ, Λαμπρόπουλος, Ουρτάδο, Μπουντόπουλος, Πάτο, Κουτσιανικούλης, Ροβίθης, Μπόγιοβιτς, Μαρουκάκης.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Χοτζάλι, Καπός ενώ οι υπόλοιποι ήταν για αγωνιστικούς λόγους.

Η ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον Βόλο ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η Κέρκυρα για το σημερινό ματς στο AEL FC Arena με την ΑΕΛ. Η αποστολή της ομάδας της Κέρκυρας πήγε στη γειτονική πόλη μετά τον αγώνα κυπέλλου με τον Λεβαδειακό.

Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ Αλέκος Βοσνιάδης πήρε στην αποστολή τους εξής παίκτες(ανάμεσά τους τον Λαρισαίο Τάσο Βενέτη): Τριαντάφυλλος, Αραμπατζής, Κουτζαβασίλης, Ντιόγκο, Κρητικός, Γκομές, Βλάχος, Μανωλάς, Βενέτης, Καραγιαννίδης, Μεντής, Παρασκευαΐδης, Ντουαλά, Καρντόσο, Ντατίδης, Μακρίδης, Ζορμπάς, Φάμπιο, Κωτάτης, Γεωργακόπουλος, Σουάνης, Καμπάνταης, Λέντριτς.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Άγγελος Ευαγγέλου, από το Σύνδεσμο Αθηνών, θα διαιτητεύσει τη σημερινή αναμέτρηση της ΑΕΛ με την Κέρκυρα. Βοηθοί του ο Παναγιώτης Αργυρός και ο Εμμανουήλ Γιαννουγλίδης επίσης από τον σύνδεσμο Αθηνών. Τέταρτος θα είναι ο Γεώργιος Βρέσκας από την Ένωση Ημαθίας και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Συμεών Σπύρου από την Ε.Π.Σ. Καστοριάς.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Πέντε μόλις φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια, η ΑΕΛ και η Κέρκυρα, στη Λάρισα. Οι «βυσσινί» έχουν δύο νίκες, ενώ τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα, στις πέντε αναμετρήσεις, που έχουν διεξαχθεί επί λαρισινού εδάφους. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί η λαρισινή ομάδα με 8-4.

Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων της ΑΕΛ με την Κέρκυρα

29/11/1989 ΑΕΛ-Κέρκυρα 3-1 Κύπελλο Ελλάδας

25/11/2001 ΑΕΛ-Κέρκυρα 0-0 Γ' Εθνική

21/01/2007 ΑΕΛ-Κέρκυρα 2-2 Α' Εθνική

31/01/2007 ΑΕΛ-Κέρκυρα 2-0 Κύπελλο Ελλάδας

26/09/2010 ΑΕΛ-Κέρκυρα 1-1 Α' Εθνική

ΣΕ ΔΥΟ «ΔΟΣΕΙΣ»

Σε δύο «δόσεις» θα διεξαχθεί η 11η αγωνιστική της Β' Εθνικής κατηγορίας. Το ντέρμπι της ΑΕΛ με την Κέρκυρα θα γίνει σήμερα και είναι το σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής. Σημαντικό είναι και το παιχνίδι των Τρικάλων στην έδρα του Αχαρναϊκού, ενώ δύσκολη αποστολή θα έχει ο Απόλλωνας Σμύρνης στην έδρα του Αγροτικού Αστέρα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής έχει ως εξής:

ΣΗΜΕΡΑ

15:00 Πανελευσινιακός Ζάκυνθος

15:00 Κισσαμικός-Ολυμπιακός Βόλου

15:00 Αχαρναϊκός–Τρίκαλα

15:00 Λαμία–Αναγέννηση Καρδίτσας

19:00 ΑΕΛ-Κέρκυρα OTE TV

ΑΥΡΙΟ

15:00 Χανιά-Πανσερραϊκός

15:00 Αγροτικός Αστέρας-Απόλλων Σμύρνης OTE TV

15:00 Καλλιθέα–Εργοτέλης

18:00 Παναχαϊκή–Παναιγιάλειος OTE TV

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΑΕΛ            16-6    24

2. Τρίκαλα      16-9    20

3. Απόλλων Σμύρνης           12-5    19

4. Κέρκυρα     14-9    18

5. Αναγέννηση Καρδίτσας    7-8      16

6. Παναχαϊκή  9-9     15

7. Ολυμπιακός Βόλου          12-9    14

8. Κισσαμικός            10-8   14

9. Χανιά          8-7     14

10. Καλλιθέα  11-9    14

11. Λαμία       10-10  13

12. Αγροτικός Αστέρας        7-9      12

13. Αχαρναϊκός         7-7      11

14. Εργοτέλης           12-15  11

15. Πανσερραϊκός     8-13    10

16. Παναιγιάλειος      6-10    9

17. Ζάκυνθος 6-10    9

18. Πανελευσινιακός 6-24    3

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass