ΠΕΤΥΧΕ ΧΘΕΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΝΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ ΜΕ 1-0

Τύρναβος από... ατσάλι

* Ήταν καλύτερος και επικράτησε χάρη σε γκολ του Δημήτρη Τασιούλη στο 60' * Στο 37'δεν δόθηκε πέναλτι σε χέρι αμυντικού των φιλοξενουμένων

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2015 8:32

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε χθες το απόγευμα στο γήπεδό του ο Τύρναβος 2005, ο οποίος επικράτησε της Πύδνας Κίτρους με 1-0.

Στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος οι «κυανέρυθροι» αγωνίσθηκαν με πάθος και πίστεψαν στην επιτυχία, που θα τους βοηθήσει ψυχολογικά, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη για τους παίκτες του Τυρνάβου, που χειροκροτήθηκαν στο τέλος από τους φιλάθλους και πλέον ξημερώνει μια καινούργια ημέρα για την ομάδα, που θα δώσει με ηρεμία τη μάχη της σωτηρίας.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 60'ο Τασιούλης με σουτ, ενώ στο 37'δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Τυρνάβου.

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, με πολλές προσωπικές μονομαχίες κυρίως στον χώρο του κέντρου και λίγες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες.

Η πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης καταγράφεται για τους φιλοξενούμενους στο 13', όταν ο Τσιούνης ελίχθηκε όμορφα, απέφυγε δυο αμυντικούς του Τυρνάβου, αλλά στο τετ-α-τετ που βρέθηκε απέναντι στον Παπαγιάννη, ο γκολκίπερ της τυρναβίτικης ομάδας απέκρουσε στην αριστερή του γωνία την μπάλα.

Στο 18'σε σουτ του Λίταινα η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 19'σε γύρισμα του Δημητρίου ο Σεχολάρι έπιασε το σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Και στο 37'σε σέντρα από τα δεξιά του Μπαξεβάνου, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Καραγκούνη, όμως ο διαιτητής δεν κατελόγισε το πέναλτι, για το οποίο υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο του Τυρνάβου, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο γενικός αρχηγός Τάκης Κουτίνας.

Στην επανάληψη οι δυο ομάδες προσπάθησαν πρώτα να κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους και μετά εφόσον υπάρξουν οι προϋποθέσεις, να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Στο 54'ο Σεχολάρι με σουτ κι ενώ ο Παπαγιάννης είχε βγει από την εστία του για να διώξει την μπάλα, δεν βρήκε τον στόχο στέλνοντάς την άουτ και έξι λεπτά μετά στο 60', έγινε το 1-0.

Ο Δημήτρης Τασιούλης με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ταταρίδη, που ενδεχομένως και να αιφνιδιάσθηκε.

Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Τυρνάβου, που κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να εξουδετερώσουν επιτυχώς κινδύνους που διαγράφονταν στην εστία του Παπαγιάννη.

Στο 70'ο Ραπτόπουλος τροφοδότησε τον Όττα που έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Παπαγιάννης έπεσε στη δεξιά του γωνία και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.

Σε σουτ του Τρικαλόπουλου στο 90'+5 , η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ και ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης.

Ο Τύρναβος κέρδισε δίκαια κάτι που παραδέχθηκε ιπποτικά στις δηλώσεις του και ο προπονητής της κατερινιώτικης ομάδας Αποστόλης Στύλος, ενώ η Πύδνα Κίτρους δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι της, καθώς ήταν πολύ καλά μπλοκαρισμένα τα ατού της.

Παράλληλα διαχειρίσθηκε όπως έπρεπε το 1-0 η ομάδα του Τυρνάβου, που ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Τον αγώνα διηύθυνε ο Σταμάτιος Μολιχιτούδης, που είχε συνεργάτες τους Νικόλαο Τσιότσιο, Αργύριο Νταβέλα, όλοι από τον Σύνδεσμο Μακεδονίας.

Ο ρέφερι ελέγχεται μόνο για τη φάση του μη καταλογισμού του πέναλτι, δεν απέφυγε τα λάθη ο πρώτος επόπτης ενώ αντίθετα καλός ήταν ο δεύτερος βοηθός

ΚΊτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Τύρναβο οι Καρατάσιος(33'), Μπαρούτας(37') ενώ από την Πύδνα Κίτρους οι Κόλλα(27'), Κυπαρίσσης(56').

Στο 90'+4 αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μπαξεβάνου του Τυρνάβου για καθυστέρηση(σ.σ.είχε δεχθεί την πρώτη στο 4'και θα συμπλήρωνε επτά αν έμεινε μόνο με την κίτρινη).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005(Μιλτιάδης Ζιάκας): Παπαγιάννης, Κρίτσας(88'Αϊβάζης), Μπαρούτας, Καρατάσιος, Καρλιάμπας, Μπαξεβάνου,Τασιούλης(74' Κόκκορας), Λούγκος, Τσιρλίδης, Λίταινας, Παπαχρήστος(57'Σβερκούλης).

ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ(Αποστόλης Στύλος): Ταταρίδης, Λαζαρίδης(64'Όττα), Κόλλα, Δημητρίου, Στούμπος, Πετρουζέλης, Καραγκούνης(53'Ραπτόπουλος), Δήμας, Τσιούνης, Κυπαρίσσης, Σεχολάρι(80'Τρικαλόπουλος).

ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

*Στο γήπεδο του Τυρνάβου ήταν δυο πρώην παίκτες της ομάδας Νέων των «κυανέρυθρων», που βρέθηκαν αντίπαλοι μια ημέρα πιο πριν στη Βέροια.

Ο λόγος γίνεται για τους Γιάννη Ανδρέου και Αντώνη Καραμπίνα, που αγωνίζονται ο μεν πρώτος στους Νέους του Παναθηναϊκού, ο δε δεύτερος στο αντίστοιχο ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Βέροιας.

*Παράγοντες της τυρναβίτικης ομάδας χαιρέτησε ο Φράνκο Όττα ποδοσφαιριστής της Πύδνας Κίτρους, που πέρυσι αγωνιζόταν στον Τύρναβο.

*Εγκάρδιος χαιρετισμός από τους δυο προπονητές Μιλτιάδη Ζιάκα και Αποστόλη Στύλο, λίγο πριν το ξεκίνημα του αγώνα.

*Αρχηγοί των δυο ομάδων ήταν ο Λίταινας για τον Τύρναβο και ο Δημητρίου για την Πύδνα Κίτρους.

*Γουρλής αποδείχθηκε για τον Τύρναβο ο γνωστός Βολιώτης παρατηρητής, Αντώνιος Ακτσαλής.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Αποστόλης Στύλος(Πύδνα Κίτρους): «Συγχαρητήρια στον Τύρναβο για τη νίκη του. Κάναμε τη χειρότερη φετινή μας εμφάνιση. Αν εξαιρέσουμε 25'στο α' μέρος και 15'στο δεύτερο ημίχρονο, με 35'συνολικά λεπτά δεν κερδίζεις ένα παιχνίδι. Μπορεί βάσει ευκαιριών να παίρναμε τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Δεν θέλουμε να παίξουμε ρόλο ρυθμιστή στο πρωτάθλημα. Για να διεκδικήσουμε την άνοδο χρειάζεται να κερδίσουμε και τα τρία εναπομείναντα ματς του πρώτου γύρου. Στη συνέχεια θα πρέπει να βρούμε το καλό μας πρόσωπο για να κάνουμε άμεση ανασύνταξη».

Μιλτιάδης Ζιάκας(Τύρναβος): «Ευχαριστώ τους παίκτες μου που πέτυχαν μια σπουδαία νίκη, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που ήρθε να παίξει ποδόσφαιρο στον Τύρναβο. Γνωρίζαμε ότι ο αντίπαλός μας ήταν πολύ καλός, όμως αυτό δεν μας εμπόδισε να τον κοιτάξουμε στα μάτια. Η πορεία μας δεν είναι καλή βαθμολογικά, όμως εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε.

Από την αρχή της σεζόν κάναμε ένα πρότζεκτ και γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι θα έχουμε σκαμπανεβάσματα.

Τη νίκη της ομάδας την αφιερώνω στους παίκτες μου αλλά και στους φιλάθλους μας που είναι κοντά μας και σήμερα τους δώσαμε χαρά.

Δεν πιστέψαμε παρά τα άτυχα αποτελέσματα που είχαμε ότι δεν μπορούμε να φέρουμε νίκες. Όμως έχουμε απόλυτη ηρεμία μέσα στην ομάδα στα δύσκολα και δεν μας κυριεύει πανικός.

Τα παιδιά κάνουν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο. Για το πόσο θα μας βοηθήσει η ψυχολογία που πήραμε, θα το δούμε στα επόμενα παιχνίδια.

Συγχαρητήρια στην Πύδνα που είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα και έχει ένα πολύ καλό προπονητή, τον Αποστόλη Στύλο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass