ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΙ ΧΘΕΣΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΛ ΤΡΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Η πρόκριση ήταν δύσκολη υπόθεση

*Μοναδική εξαίρεση το 5-0 του Τυρνάβου *Στις 16/12 το ματς Παναγροτικός-Αχιλλέας Φ. και στις 30/12 το Βλαχογιάννι-Δωτιέας

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2015 8:32

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η πρόκριση αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση στα έξι χθεσινά παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής του κυπέλλου ΕΠΣΛ, τα πέντε εκ των οποίων κρίθηκαν στο γκολ, με μοναδική εξαίρεση το 5-0 του Τυρνάβου επί της μοναδικής ομάδας από τη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία που έδωσε το «παρών» στους «16» του φετινού θεσμού, Κοιλάδας.

Τρεις αναμετρήσεις χρειάστηκε να οδηγηθούν στην παράταση και μία στη ρουλέτα των πέναλτι. Την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης εξασφάλισαν οι Φαλανιακός (Α’ Όμιλος), Ατρόμητος Αγ. Αναργύρων (Β’ Όμιλος), Τύρναβος 2005, Σμόλικας Φαλάνης (Γ’ Όμιλος), Απόλλωνας Λάρισας και Ηρακλής Λάρισας (Δ’ Όμιλος), ενώ απομένουν δύο ακόμα αναμετρήσεις Παναγροτικός-Αχιλλέας Φ. και Βλαχογιάννι-Δωτιέας που ορίστηκαν να διεξαχθούν στις 16 και 30 του μηνός αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:

ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ

Σ’ ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι στο γήπεδο Αργυροπουλίου, ο Φαλανιακός κατάφερε να πάρει την πρόκριση απέναντι στη μαχητική Δόξα στα πέναλτι με 5-4 (3-3 κ.α.).

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τον αντίπαλό τους στο α’ ημίχρονο στο οποίο προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα γκολ των Ριζούλη (15’) και Πίγκα (30’).

Ο Φαλανιακός αντέδρασε στην επανάληψη και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 με σκόρερ τους Ιγγλέζο στο 73’ και Αλεξανδρή στο 82’, ενώ νωρίτερα στο 48’ και στο 55’ είχαν δοκάρια οι Ιγγλέζος και Σαχίνι αντίστοιχα.

Η απάντηση της Δόξας ήταν άμεση και στο 84’ ο Αλ. Τσούτσας έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους, όμως στο 88’ ο Φαλανιακός βρήκε τον δρόμο για την ισοφάρισης με τον Σουλιώτη και το παιχνίδι πήγε στην παράταση. Εκεί δεν άλλαξε κάτι, μάλιστα στο 99’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν γκολ σε σουτ του Μπέλτσου όταν η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο και στη συνέχεια στο έδαφος, όμως ο βοηθός δεν είχε την ίδια άποψη κι έτσι οι δύο ομάδες αναγκάστηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στη ρουλέτα των πέναλτι.

Ο Πουτσιάκας απέκρουσε το τέταρτο πέναλτι της Δόξας, ενώ ο Φαλανιακός ευστόχησε σε όλα κι έτσι το παιχνίδι έληξε με 5-4 υπέρ των φιλοξενουμένων.

ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ (Μιχαλές): Μπαχτσιβάνος, Καρράς, Πέρπερας, Δεμέστοιχας, Τσούτσας Β., Χατζής, Μπαχτσιβάνος, Τσούτσας Αλ. (85’ Μπέλτσος), Πίγκας (70’ Γωγάκος), Ριζούλης (82’ Ντιντόκας), Χαρισούλης.

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Γιαννακός): Πουτσιάκας, Φατούρας, Βαρσάμης, Σουλιώτης, Κόκκινος (46’ Αλατάς), Λιλολάρι, Πανταζής (70’ Λυγούρας), Μπλέντι, Σαχίνι (65’ Καρυώτης), Αλεξανδρής, Ιγγλέζος.

Ο ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ «ΜΙΛΗΣΕ» ΣΤΟ 111’

Το γκολ του Αντωνόπουλου στο 111’ έκρινε το παιχνίδι στα Βούναινα και χαρίζοντας την πρόκριση στους Αγ. Αναργύρους με 2-1. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια του παιχνιδιού ισόπαλες με σκορ 1-1. Στο 78’ ο Ευαγγέλου ως τελικός αποδέκτης μετά από συνδυασμό των Σαλγκάμη –Γαδιτσάκη-Αντωνόπουλου άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, ενώ οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 80’ με το μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Στ. Τσαπράζη που είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα έξω από την εστία του.

ΒΟΥΝΑΙΝΑ (Γραβάνης): Καραποστόλης, Μουτσάνας (88’ Χατζηλιάδης Σ.), Ακρίβος, Φαρμάκας (91’ Αγγλόπουλος), Χατζηλιάδης Γ., Μερτζανίδης, Χριστοδούλου, Μαρβατάι, Τσανάς, Τσαπράζης Στ., Χατζηλιάδης Κ. (82’ Τικταπανίδης)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (Αλεξούδης): Παυλόπουλος, Βίλλης (70’ Σαλγκάμης), Τσιφλίζογλου, Παναγιώτου, Βιλανάκης Ι., Μούμος, Γαδιτσάκης (112’ Παπακώστας), Ευαγγέλου (84’ Τζεμολάρι), Αντωνόπουλος, Βράκας, Κουσιάς.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥΛΗ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ

Δύσκολος αντίπαλος για τον Απόλλωνα Λάρισας αποδείχθηκαν οι Αμπελόκηποι. Η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο 86’ με το γκολ του Χαρούλη ύστερα από συνδυασμό των Μπόντε -Κυριάκου-Παλάσκα και πάσα του τελευταίου.

Σε γενικές γραμμές έγινε ένα καλό παιχνίδι με καλές φάσεις εκατέρωθεν αφού οι Αμπελόκηποι κοίταξαν στα μάτια τον κατά μία κατηγορία μεγαλύτερό τους αντίπαλο και είχαν τις δικές τους καλές στιγμές.

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (Χολέβας-Ταυλαρίδης): Μπονόμι, Τζόγκας, Δούκας, Γούτος, Καραούλης, Μπλάνας (70΄Αθανασάκης), Δόνος, Μπαμπατζιάς, Ποτόσογλου (80΄Κωστομοίρης), Τριτάρης Αχ. (65΄Σαγάνης) Ντε Λα Ρόσα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ζιώγας): Κουρδής Τ., Αργύρης (70’ Νάτσης), Ηλιούδης (55’ Αντωνόπουλος), Κολιός, Σκάκος, Κουρδής Γ., Νάστας, Σάρα (65’ Κυριάκος), Χαρούλης, Μπόντε, Παλάσκας.

ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΒΡΗΚΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ

Η Κοιλάδα αποχαιρέτησε τον φετινό θεσμό του κυπέλλου χάνοντας από τον κατά τρεις κατηγορίες μεγαλύτερο Τύρναβο με 5-0. Η μοναδική ομάδα της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας που έφτασε μέχρι τους «16» της διοργάνωσης είχε να αντιμετωπίσει έναν από τους πιο ισχυρούς αντιπάλους, ωστόσο κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο παλεύοντας για το καλύτερο δυνατό. Μάλιστα στο 13’ ο Τέρπος απέκρουσε το πέναλτι του Σβερκούλη, ενώ δύο πολύ καλές στιγμές είχαν οι Γκ. Καζάνι και Ζδράλης.

Στην επανάληψη ο Τύρναβος άρχισε να βρίσκει δίχτυα ανοίγοντας το σκορ στο 50’ με τον Χρηστίδη και ακολούθησαν οι Καρατάσιος (56’), Νούσιος (62’), Τσιρλίδης (67’) και Κρίτσας (76’).

ΚΟΙΛΑΔΑ (Εμμανουήλ): Τέρπος, Ζδράλης, Μπούρας, Ανδρεάκης, Τριανταφύλλου, Τέλιος, Μπούρης (65’ Κατσούλης), Αβραμούλης (75’ Νικαλαϊδης), Κ. Καζάνι, Γκομοσίδης (60’ Ζησόπουλος), Γκ. Καζάνι.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Ζιάκας): Κούτσικος, Νασιάκος, Τζήνας (46’ Κρίτσας), Μητσογιάννης, Αϊβάζης, Καρατάσιος, Μανιώτης, Σβερκούλης, Τσιάγκος (60’ Τσιρλίδης), Κόκκορας (46’ Χρηστίδης), Νούσιος.

ΝΙΚΗ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΚΑΒΙΤΣΗ

Το πρώτο μέρος στο γήπεδο Συκουρίου ήταν μέτριο με καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους το φάουλ του Τάσιου στο «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας που εξουδετέρωσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Γραβάνης.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, στο 50’, ο Κίσσαβος άνοιξε το σκορ, με σκόρερ τον Κάστα. Αν και α’ βοηθός κ. Τζιμούρτος είχε σηκώσει τη σημαία του για οφσάιντ μετά από σύντομη διαβούλευση με τον διαιτητή κ. Τσιτσανούδη το γκολ μέτρησε κανονικά.

Στο 59’ καταλογίσθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Κόκρα, όμως ο Κ. Κολοβός που κλήθηκε να το εκτελέσει δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φαρμάκα που έδιωξε σε κόρνερ χάνοντας έτσι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Τελικά στο 66’ ο Κακαβίτσης με κεφαλιά κατάφερε να ισοφαρίσει και να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση.

Ό ίδιος ποδοσφαιριστής στο 103’ έκλεψε την μπάλα λίγο κάτω από τη σέντρα, προχώρησε και πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 1-2.

Ο Κίσσαβος δεν τα παράτησε, αντίθετα προσπάθησε μέχρι το τελευταίο λεπτό της παράτασης να φτάσει στην εκ νέου ισοφάριση, αλλά είχε απέναντί του και έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, τον Γραβάνη, ο οποίος όσες φορές χρειάστηκε αντέδρασε πολύ καλά διατηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του.

ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ (Ανδρέου): Φαρμάκας, Κουκουτσέλος, Γουργιώτης, Δ. Αγγέλης, Αλμυρούλης, Ανδρώνης, Δεληγιάννης (79’ Γκανάτσιος), Κυριάκος, Βλαχογιάννης (66’ Πικούλης), Τάσιος (75’ Ζαϊρές), Κάτσας.

ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Κακανούλιας): Γραβάνης, Χρ. Κολοβός, Δολιάνης, Κ. Κολοβός, Μάρκου, Λιανός, Στυμονιάρης, Τσούπρος (46’ Σκούπρας), Δάσσιος, Κόκρας, Τανάγιας (46’ Κακαβίτσης).

«ΚΑΘΑΡΙΣΕ» Ο ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ

Νίκη με ανατροπή στην παράταση (2-1) και με παίκτη κλειδί τον Μαυρομάτη, πέτυχε ο Ηρακλής Λάρισας στο λαρισινό ντέρμπι της χθεσινής ημέρας.

Οι «κυανόλευκοι» πάτησαν καλύτερα μέσα στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ στο 15’ και στο 27’ με τον Μπάμη που και στις δύο περιπτώσεις μπήκε στη μεγάλη περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει όπως θα ήθελε τις φάσεις.

Αντ’ αυτού στο 44’ η Αστραπή κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Αποστόλου και να κάνει το 0-1. Ο Κοταρέλας από πλεονεκτική θέση επιχείρησε συρτό σουτ για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Καλαμάτας. Το κόρνερ εκτελέστηκε, ο Καλαμάτας έκανε κακή εκτίμηση, δεν συγκράτησε την μπάλα και από κοντά ο Αποστόλου πέτυχε το γκολ, παρά την προσπάθεια αμυνομένου να διώξει τον κίνδυνο, ωστόσο ο βοηθός κ. Κυρίτσης έδειξε ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος και κατευθύνθηκε στη σέντρα.

Οι παίκτες του Ηρακλή δεν το έβαλαν κάτω, συνέχισαν την προσπάθειά τους στην επανάληψη με το ίδιο πάθος και κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους.

Στο 54’ ο Τσιάτας είχε μία καλή στιγμή, ενώ στη συνέχεια δύο καλά σουτ των Ψωμολιά και Σπανού πέρασαν άουτ, για να φτάσουμε στο 86’ όταν ο Ταστεμερίδης εκτέλεσε φάουλ από πλάγια δεξιά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Μαυρομάτης με κοντινή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 1-1.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 97’ μετά από ενέργεια του Παπαδάμου έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1, ενώ νωρίτερα στο 92’ ένα σουτ του Φιλίππου σχεδόν από το ύψος του πέναλτι έδιωξε προ της γραμμής ο Μολάς.

Η Αστραπή προσπάθησε να απαντήσει, με τον Αρσένη να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 99’, όταν το σουτ που επιχείρησε, απέκρουσε ο Καλαμάτας. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ωστόσο δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην εκ νέου ισοφάριση, με τον Ηρακλή να παίρνει παλικαρίσια την πρόκριση.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Αργυρούλης-Βλαχούλης): Καλαμάτας, Σάλα, Αρχοντής (74΄Κατσαρός-Βέρρος), Λαβαντσιώτης, Τσιάτας (86΄Μπαλαμώτης), Λιάκος, Μπάμης, Ταστεμερίδης, Ντουνούδης (71΄Παπαδάμου), Μαυρομάτης, Φιλίππου.

ΑΣΤΡΑΠΗ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (Τσακμακίδης): Μαγαζιώτης, Γαρουφαλιάς (46΄Μπατζέλας), Λιούσκας, Παπαμάνος, Ψωμολιάς, Μολάς, Γκιουρσάνης (61΄Καλτσάς), Καρκαντάς, Σπανός, Κοταρέλας (86΄Αρσένης), Αποστόλου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Αργυροπούλι – Φαλανιακός    4-5 πέν. (3-3 κ.α., παρ.)

Βλαχογιάννι- Δωτιέας     (30/12)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Βούναινα – Αγ. Ανάργυροι       1-2 παρ. (1-1 κ.α.)

Παναγροτικός- Αχιλλέας Φ.     (16/12)

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

Συκούριο – Σμόλικας      1-2 παρ. (1-1 κ.α.)

Κοιλάδα - Τύρναβος 2005       0-5

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ

Αμπελόκηποι - Απόλλων Λάρ. 0-1

Ηρακλής Λ. - Αστραπή Ν. Π.   2-1 παρ. (1-1 κ.α.)

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Στη συνέχεια της διοργάνωση (φάση των «8») και αφού ολοκληρωθεί η 3η αγωνιστική των ομίλων, οι δύο ομάδες που προκρίνονται από κάθε όμιλο θα παίξουν μεταξύ τους προκειμένου να αναδειχθεί η τελική τετράδα. Στη φάση των «8» θα ισχύσει η έδρα του αδυνάτου ενώ σε ομάδες της ίδιας κατηγορίας θα γίνει κλήρωση της έδρας. Δηλαδή στο Γ’ όμιλο όπου η κατάσταση είναι ξεκάθαρη το ζευγάρι θα είναι Σμόλικας-Τύρναβος και ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο Φαλάνης. Στο Δ’ όμιλο όπου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο Απόλλωνας με τον Ηρακλή θα γίνει κλήρωση της έδρας αφού και οι δύο ομάδες είναι της ίδιας κατηγορίας (Α’ ΕΠΣΛ). Στο Α’ και στον Β’ όμιλο εκκρεμούν οι αναμετρήσεις Βλαχογιάννι-Δωτιέας και Παναγροτικός-Αχιλλέας Φ. αντίστοιχα.

Στην ημιτελική φάση οι αγώνες θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass