ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΑΕΛ 1-1

Θέαμα χωρίς θεατές

* Το «βυσσινί» γκολ ο Μπουντόπουλος. Σούπερ ευκαιρία ο Μπόγιοβιτς (72'). Δοκάρι ο Μαρουκάκης (84'). Στο 5’ η πρώτη αλλαγή που έκανε η λαρισινή ομάδα(Βέρτζος)

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2015 10:22

Αποστολή της «Ε»

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Θέαμα χωρίς θεατές χθες στο γήπεδο της Καρδίτσας όπου Αναγέννηση Καρδίτσας και ΑΕΛ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 μένοντας η πρώτη εντός έδρας αήττητη και η δεύτερη εκτός έδρας στο παιχνίδι που «άνοιξε» την 12η αγνωστική του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας. Η λαρισινή ομάδα που αναγκάστηκε μόλις στο 5' να κάνει την πρώτη αλλαγή(ο Βέρτζος ήταν τραυματίας και δεν μπορούσε να αγωνισθεί) προηγήθηκε με γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους που πέτυχε ο Μπουντόπουλος και ισοφάρισε ο Μαυριάς στο 61'.

Οι «βυσσινί» θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη αν ο Μπόγιοβιτς δεν αστοχούσε(72') σε κενή εστία και ο Μαρουκάκης δεν σημάδευε το δοκάρι στο 84'.

Η ΑΕΛ παραμένει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα ενώ πλέον θα περιμένει τα αποτελέσματα από τους διώκτες της (Τρίκαλα, Απόλλωνα Σμύρνης, Κέρκυρα). Πάντως για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα κινδυνεύει η ΑΕΛ να βρεθεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Στα αρνητικά ότι η ΑΕΛ μένει για τρία συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς νίκη , δέχεται τέρμα επίσης για τρία συνεχόμενα παιχνίδια και πλέον αρχίζει να κλονίζεται και ως φαβορί αφού το παιχνίδι της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου με τα Τρίκαλα αποκτά τον χαρακτηρισμό του ντέρμπι για τη βαθμολογία και την ψυχολογία. Αν αρχίσει η αμφισβήτηση για την αξία του των παικτών τότε θα έχουν σημαντικό βάρος στα πόδια τους.

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ αρχίζει να απειλείται και η άνοδος απέκτησε καινούργια χαρακτηριστικά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς παρέταξε την ομάδα με τακτική 4-2-3-1 έχοντας τερματοφύλακα τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους: Μασούρα(δεξιά), Βέρτζο, Κομεσίδη(σέντερ μπακ), Μονιάκη(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ Μπανούση και Ναγιάρ ενώ πιο μπροστά τους: Ροβίθη(αριστερά), Ουρτάδο, Μπουντόπουλο(δεξιά) και στην επίθεση τον Μαρουκάκη.

Ο τεχνικός της Αναγέννησης Καρδίτσας και πρώην παίκτης της ΑΕΛ Σάκης Θεοδοσιάδης έπαιξε με 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κουτσόπουλο, στην άμυνα τους Σάββα(δεξιά), Γκόλια, Κισκαμπάνη(σέντερ μπακ) Δημόπουλο(αριστερά), αμυντικά χαφ τον Καραχάλιο και πιο μπροστά τους Υφαντής (αριστερά), Μπιτέλη(δεξιά ) ενώ στην επίθεση είχε τους Μπλέντι(δεξιά), Τσούκαλο, Μαυριά(αριστερά).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο και σε συνδυασμό με την αναγκαστική αλλαγή του Βέρτζου(μπήκε ο Γιοβάνοβιτς) η άμυνα της ΑΕΛ έδειχνε να «μπάζει» και να βρίσκεται σε «τρικυμία».

Στη συνέχεια η ΑΕΛ πήρε την υπεροχή στο παιχνίδι και άρχισε να κάνει ευκαιρίες (το «χορό άνοιξε ο Ουρτάδο) ενώ μετά το 30' το παιχνίδι ισορρόπησε. Και εκεί που το ημίχρονο όλα έδειχναν ότι θα τελείωνε ισόπαλο με 0-0, ο Μπουντόπουλος με ένα υπέροχο σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έδειξαν από το 49' τις προθέσεις τους να ισοφαρίσουν και το πέτυχαν στο 61' με εκπληκτικό σουτ του Μαυριά.

Από κει κα πέρα η ΑΕΛ ήταν κυρίαρχη του αγώνα χωρίς όμως ασφυκτική πίεση(η καρδιτσιώτικη ομάδα με τους ταχύτατους παίκτες θα γινόταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις) αλλά είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες να πετύχει γκολ με τον Μπόγιοβιτς(72') που αστόχησε σε κενή εστία(ειρωνεία ότι είναι ο παίκτης με το μεγαλύτερο συμβόλαιο) ενώ ο Μαρουκάκης σημάδεψε το δοκάρι στο 84' αφού προηγουμένως η μπάλα βρήκε και τα χέρια του Κουτσόπουλου.

Οι αλλαγές που έκανε ο Ντόστανιτς βοήθησαν την ομάδα να γίνει πιο επιθετική(Μπόγιοβιτς, Λαμπρόπουλος) και σίγουρα μπορούσε να πάρει μια σημαντική νίκη ενώ τώρα αρχίζει ο προβληματισμός μια και χάθηκε η διαφορά που υπήρχε μέχρι την 10η αγωνιστική.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

7’: Σουτ του Τσούκαλου αποκρούει με δυσκολία ο Ξενοδόχοφ σε κόρνερ και στη συνέχεια της φάσης ο Κισκαμπάνης δεν πρόλαβε την μπάλα ενώ ήταν προ κενής εστίας.

16’: Εξαιρετικός συνδυασμός Ναγιάρ και Ουρτάδο, ο δεύτερος βγαίνει μόνος με τον Κουτσόπουλο αλλά ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης Καρδίτσας αποκρούει εντυπωσιακά.

18’: Μέσα από τη μεγάλη περιοχή και από πλάγια ο Μαρουκάκης σουτάρει αλλά μπλοκάρει ο Κουτσόπουλος.

22’: Από κεφαλιά του Ροβίθη ο Ουρτάδο βγαίνει σε πλεονεκτική θέση αλλά τελευταία στιγμή προλαβαίνει και αποκρούει ο Γκόλιας και στέλνει την μπάλα σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεσή του από τον Ουρτάδο ο Μαρουκάκης πιάνει δυνατό σουτ αλλά και πάλι ο Κουτσόπουλος μπλόκαρε.

24’: Σουτ του Υφαντή μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα βρίσκει το σώμα του Μασούρα και απομακρύνεται.

27’: Δυνατό σουτ του Δημόπουλου έξω από τη μεγάλη η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΛ.

32’: Μακρινό σουτ του Μαρουκάκη η μπάλα καταλήγει απελπιστικά άουτ.

45’+1: Εκπληκτικό σουτ του Μπουντόπουλου με το δεξί έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα θα καταλήξει στο «παραθυράκι» της εστίας του Κουτσόπουλου, διαμορφώνοντας το 1-0 για την ΑΕΛ.

48’: Ατομική ενέργεια του Ροβίθη από αριστερά, κάνει ωραίο σουτ αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.

49’: Αδυναμία των αμυντικών της ΑΕΛ να διώξουν την μπάλα, ο Τσούκαλος παίρνει την μπάλα, κάνει όμορφο πλασέ, και ο Ξενοδόχοφ αποκρούει με τα πόδια, η μπάλα χτυπάει στον Μονιάκη και πριν κατευθυνθεί προς τα δίχτυα της ΑΕΛ ο Ξενοδόχοφ μπλοκάρει εκ νέου.

61’: Σέντρα του Μπλέντι από αριστερά, οι αμυντικοί δεν μπορούν να διώξουν, η μπάλα φθάνει στον αμαρκάριστο Μαυριά που με δυνατό σουτ ισοφαρίζει σε 1-1.

67’: Σουτ του Μαυριά έξω από τη μεγάλη περιοχή, αφού εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση των αμυντικών της ΑΕΛ, ο Ξενοδόχοφ διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

72’: Ο Μαρουκάκης μεταβιβάζει στον Ουρτάδο, αυτός κάνει παράλληλη σέντρα, προς τον Μπόγιοβιτς που απέναντι στον τερματοφύλακα σουτάρει άουτ.

79’: Μέσα στη μεγάλη περιοχή ο Μαρουκάκης βρίσκεται σε καλή θέση αλλά προλαβαίνει ο Γκόλιας και αποκρούει σε κόρνερ.

84’: Μέσα στη μεγάλη περιοχή ο Μαρουκάκης, από πλάγια θέση κάνει δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα θα σταματήσει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουτσόπουλου αφού προηγουμένως έχει βρει και τα χέρια του τερματοφύλακα της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Για την ΑΕΛ καλύτερος ο Μαρουκάκης που στο πρώτο μέρος έπαιζε μόνος του την αντίπαλη άμυνα και όταν μπήκε ο Μπόγιοβιτς έπαιξε ακόμα καλύτερα. Από κει και πέρα ο Ροβίθης πήγε πολύ καλά ενώ βοήθησε ο Λαμπρόπουλος ως αλλαγή. Ο Ξενοδόχοφ έκανε πολύ καλές αποκρούσεις και περνάει στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων ενώ ο Μασούρας τρέχει ασταμάτητα αλλά και του λείπει η εμπειρία που έχει από την αριστερή πλευρά ο Μονιάκης. Ο Βέρτζος έπαιξε λίγο ενώ Κομεσίδης και Γιοβάνοβιτς δεν εμπνέουν σιγουριά. Ο Μπανούσης πήγε καλύτερα από άλλα παιχνίδια όχι όμως και ο Ναγιάρ. Ο Μπουντόπουλος πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ αλλά πέρα τούτου ουδέν. Ο Μπόγιοβιτς για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εκτός έδρας δεν δικαιολογείται να χάνει τέτοιο τέρμα ενώ ο Ουρτάδο ήταν καλός σε πολλά σημεία του αγώνα.

Από την Αναγέννηση Καρδίτσας πολύ καλός ο Γκόλιας αλλά και οι Μαυριάς, Κισκαμπάνης, Πιτταράς και Μπλέντι.

Είναι μια ομάδα με πολύ μέλλον και «σφραγίδα» Καρδίτσας αφού τη χαρακτηρίζει το στοιχείο της εντοπιότητας και το νεαρό της ηλικίας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Μέτρια η διαιτησία του Μπαλατσούκα(Θεσπρωτίας) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Καραχάλιο, Σάββα, Μπανούση, Μαρουκάκη, Κουτσιανικούλη(αν και ο τελευταίος ήταν στον πάγκο). Μέτριοι και οι δυο βοηθοί κ.κ. Τίκας (Θεσπρωτίας), Γιώργος Θεοδώρου (Πιερίας)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Κουτσόπουλος, Σάββας, Δημόπουλος (57’ Πιττάρας), Γκόλιας, Κισκαμπάνης, Καραχάλιος, Υφαντής (57’ Μοσκάκης), Μπλέντι, Τσούκαλος, Μπιτέλης (75’ Ακασσού), Μαυριάς.

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Μασούρας, Μονιάκης, Βέρτζος (λ.τ. 5’ Γιοβάνοβιτς), Κομεσίδης, Μπανούσης, Ναγιάρ (77’ Λαμπρόπουλος), Ουρτάδο, Μαρουκάκης, Μπουντόπουλος (70’ Μπόγιοβιτς), Ροβίθης.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

15:00 Κισσαμικός - Πανελευσινιακός

15:00 Ζάκυνθος - Χανιά

15:00 Ολυμπιακός Βόλου - Αγροτικός Αστέρας

15:00 Πανσερραϊκός - Αχαρναϊκός

15:00 Εργοτέλης - Παναχαϊκή

18:00 Απόλλων Σμύρνης - Καλλιθέα OTE Sport 7 HD

ΑΥΡΙΟ

15:00 Κέρκυρα - Παναιγιάλειος

18:00 Τρίκαλα - Λαμία OTE Sport 8 HD

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)

1. ΑΕΛ            25 -12αγ.

2. Τρίκαλα      23

3. Απόλλων Σμ.        22

4. Κέρκυρα     21

5. Ολυμπιακός Β.      17

6. Καλλιθέα    17

7. Καρδίτσα    17 -12αγ.

8. Λαμία          16

9. Χανιά          15

10. Παναχαϊκή            15

11.Κισσαμικός           14

12.Αγροτικός Αστ.     12

13.Παναιγιάλειος       12

14.Αχαρναϊκός          11

15.Εργοτέλης            11

16.Πανσερραϊκός      11

17.Ζάκυνθος  9

18.Πανελευσινιακός  6

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass