Βαριές «καμπάνες» σε Μπλάτερ και Πλατινί

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2015 11:53

 

Με απαγόρευση ενασχόλησής τους με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα οκτώ χρόνια, αλλά και με χρηματικό πρόστιμο, τιμωρήθηκαν από την Επιτροπή Ηθικής της FIFA οι Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί. Την σχετική απόφαση ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Ηθικών, Χανς Γιοακίμ Έκερτ, επισημαίνοντας πως κρίθηκε παράνομη η μεταβίβαση του ποσού 1.8 εκατομμυρίων ευρώ από τον Μπλάτερ στον Πλατινί.

«Ο κ. Μπλάτερ από τη θέση του προέδρου της FIFA, ενέκρινε την πληρωμή προς τον κ. Πλατινί η οποία δεν έχει καμία νομική βάση στη γραπτή συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο αξιωματούχων στις 25 Αυγούστου 1999. Ο κ. Μπλάτερ, δεν μπόρεσε να αποδείξει κάποια νομική βάση για τη συγκεκριμένη πληρωμή, ούτε μέσω της δήλωσης που κατέθεσε εγγράφως, ούτε μέσω της προσωπικής ακρόασης. Ο ισχυρισμός του, για προφορική συμφωνία, κρίθηκε ως μη πειστικός και απορρίφθηκε», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Και συνεχίζει: «Ο κ. Πλατινί απέτυχε να ενεργήσει με απόλυτη αξιοπιστία και ακεραιότητα κάτι που δείχνει την άγνοια της σημασίας των καθηκόντων, των υποχρεώσεων και των ευθυνών που είχε. Οι ενέργειές τους δεν έδειξαν καμία δέσμευση στην ηθική στάση που οφείλει να έχει, αποτυχαίνοντας να σεβαστεί όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς καθώς και το πλαίσιο κανόνων της FIFA στο βαθμό που πρέπει να τηρείται σε αυτόν, επιδεικνύοντας μια καταχρηστική εκτέλεση των καθηκόντων του ως αντιπρόεδρος της FIFA και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, σε παράβαση του άρθρου 13 του γενικού κώδικα συμπεριφοράς».

Να σημειωθεί πως οι δύο άνδρες τιμωρήθηκαν και με χρηματικό πρόστιμο ύψους 80.000 ελβετικών φράγκων για τον Πλατινί και 50.000 ελβετικών φράγκων για τον Μπλάτερ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass