ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΜΕ 3-0

Και τώρα μόνο πρωτάθλημα

* Καλή για μία περίπου ώρα η λαρισινή ομάδα αδικείται από το αποτέλεσμα * Δεν δόθηκε πέναλτι σε πάτημα του Σανκαρέ πάνω στον Πάτο στο 34' (0-1)

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2016 10:20

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Η ΑΕΛ παρουσία 5.000 περίπου θεατών στο παγωμένο Ael Fc Arena έχασε χθες από τον Αστέρα Τρίπολης με 3-0 από τέρματα που πέτυχαν οι Γιαννούλης (18'), Φούντας (65') και Μούκαμ (93') και ουσιαστικά αποκλείστηκε από τη συνέχεια του κυπέλλου Ελλάδας αφού στον επαναληπτικό που θα γίνει σε μια βδομάδα στην Τρίπολη θα ισοδυναμεί με θαύμα η πρόκριση. Αυτό σημαίνει ότι το μυαλό όλων από δω και πέρα θα είναι στο πρωτάθλημα και την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Η ΑΕΛ χθες δεν ήταν τόσο άσχημη όσο μαρτυράει το τελικό αποτέλεσμα αφού επί μία περίπου ώρα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο είχε δύο καλές ευκαιρίες με τον Μπόγιοβιτς και μια με τον Μαρουκάκη ενώ στο 34' ο διαιτητής κ. Φωτιάδης της αρνήθηκε πέναλτι σε ένα πάτημα του Σανκαρέ πάνω στον Πάτο ενώ έβγαιναν από τη μεγάλη περιοχή. Η παράβαση ήταν πεντακάθαρη και δεν δόθηκε. Ίσως τότε βλέπαμε διαφορετικό παιχνίδι.

Ο Αστέρας πήρε τη νίκη χάρη στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών και κυρίως του Λαρισαίου τερματοφύλακα Θεοδωρόπουλου, του Σανκαρέ αλλά και του Δημήτρη Παπαδόπουλου που είχε συμμετοχή και στα τρία τέρματα της ομάδας του δίνοντας υποδειγματικές ασίστ στα δύο τελευταία.

Αυτό που σίγουρα μέτρησε για το τελικό αποτέλεσμα ήταν η ποιότητα των ποδοσφαιριστών του Αστέρα Τρίπολης αλλά και η εμπειρία των φιλοξενουμένων που αγωνίζονται μια κατηγορία παραπάνω. Αλλά και από την άλλη η ΑΕΛ δεν ήταν μια ομάδα που θα έπρεπε να δεχθεί τρία τέρματα αλλά δυστυχώς ήταν άτυχη στην τελική προσπάθεια ενώ με λίγο καλύτερη διαιτησία το ματς θα είχε περισσότερο θέαμα.

Οι φίλαθλοι σίγουρα ήθελαν το κύπελλο (δεν είναι τυχαίο ότι στο ξεκίνημα του αγώνα θυμήθηκαν τον Αντσουέ, χρυσό σκόρερ στο τελευταίο «βυσσινί» κύπελλο με τον Παναθηναικό το 2007) αλλά από αυτή την περίοδο ήταν δύσκολο να έχει ψηλές βλέψεις η ομάδα. Τα επόμενα χρόνια μπορεί να καταφέρει να διεκδικήσει το συγκεκριμένο τρόπαιο όταν θα βελτιωθεί η ομάδα και θα αποκτήσει και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών (αν και αρκετοί από αυτούς που αγωνίζονται τώρα μπορούν να σταθούν και σε παραπάνω κατηγορία).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Καβουσάκη, στην άμυνα οι: Μασούρα (δεξιά), Κομεσίδη, Γιοβάνοβιτς (σέντερ μπακ), Κοντοχρήστο (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Αναστασόπουλο, Λαμπρόπουλο (αμυντικά χαφ), Μπουντόπουλο (δεξιά), Ουρτάδο (κέντρο), Πάτο (αριστερά) και στην επίθεση του Μπόγιοβιτς.

Οι παίκτες της ΑΕΛ μπήκαν στον αγώνα με ένα αίσθημα κατωτερότητας (αδικαιολόγητο) και έδωσαν χώρο στον Αστέρα Τρίπολης που στο 18' προηγήθηκε με τον Γιαννούλη.

Στη συνέχεια η ΑΕΛ πήρε φόρα και την… ανηφόρα αγωνιστικά. Ο Μπόγιοβιτς στο 33' έχασε μεγάλη ευκαιρία ενώ στο 34' δεν δίνεται πέναλτι σε ανατροπή του Πάτο. Η ΑΕΛ πίεσε και στις αρχές του δευτέρου μέρους με τον Μπόγιοβιτς και τον Μαρουκάκη να μην μπορούν να νικήσουν τον Θεοδωρόπουλο ενώ η είσοδος του Φούντα υπήρξε καταλυτική.

Στο 64' κάνει το 0-2 από ασίστ του Παπαδόπουλου ενώ άρχισε ο Αστέρας να ανεβαίνει περισσότερο. Και στις καθυστερήσεις πέτυχε το 0-3 με τον Μούκαμ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους και «σφραγίζοντας» την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η ΑΕΛ από δω και πέρα θα έχει μυαλό μόνο για το πρωτάθλημα.

ΦΑΣΕΙΣ..ΓΚΟΛ

6': Εκτέλεση φάουλ του Κοντοχρήστου από μακριά και πλάγια αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος αφού η μπάλα βρίσκει και στο έδαφος.

15': Σουτ από δεξιά και πλάγια του Τσοκάνη μπλοκάρει ο Καβουσάκης.

18': Διαγώνιο σουτ του Γιαννούλη, ύστερα από πάσα του Παπαδόπουλου, από το ύψος της μεγάλης περιοχής κάνει το 0-1.

27': Μακρινή εκτέλεση φάουλ από τον Μπουντόπουλο καταλήγει άουτ.

33': Ο Μασούρας κάνει σέντρα από δεξιά και ο Μπόγιοβιτς πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

38': Σουτ του Μπόγιοβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Θεοδωρόπουλου.

44': Φάουλ του Κοντοχρήστου και η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

51': Σέντρα του Μπουντόπουλου από αριστερά και ο Μπόγιοβιτς από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.

58': Σουτ του Μαρουκάκη που βρίσκεται μόνος προ του Θεοδωρόπουλου αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης.

63': Σουτ του Φούντα από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

64':Μπαλιά του Παπαδόπουλου στον Φούντα που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Καβουσάκης, στη συνέχεια η μπάλα φθάνει εκ νέου στον Φούντα που κάνει το 0-2.

73':Μακρινό σουτ του Τσοκάνη η μπάλα καταλήγει άουτ.

87': Διαγώνιο σουτ του Κουτσιανικούλη η μπάλα καταλήγει… πλάγιο άουτ.

90'+3':Εκπληκτική μπαλιά του Παπαδόπουλου στον Μουκάμ που εύκολα κάνει το 0-3.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίος ήταν ο Πάτο και με διαφορά…. Από κει και πέρα η άμυνα είχε πολλά προβλήματα και φάνηκε στον αριθμό των τερμάτων που δέχθηκε. Η απουσία του Βέρτζου εμφανέστατη. Φάνηκε μόνο ο νεαρός και ταλαντούχος Μασούρας κυρίως λόγω της ταχύτητας και τις σέντρες που έκανε από τα δεξιά.

Στη μεσαία γραμμή χθες ο Λαμπρόπουλος μάρκαρε (ίσως στο ξεκίνημα του δεύτερου γκολ του Αστέρα Τρίπολης να του έγινε φάουλ) ενώ ο Αναστασόπουλος έκανε… ασυνήθιστα χαμηλή πτήση. Ο Μπουντόπουλος ήταν αρκετά καλός ενώ ο Ουρταδο έδειξε για μια ακόμα φορά την τεχνική του. Ο Μπόγιοβιτς μέσα στις φάσεις αλλά χωρίς την αυτοπεποίθηση του σκόρερ.

Ο Μαρουκάκης έχασε την ευκαιρία να βάλει την ΑΕΛ στο παιχνίδι, ο Ναγιάρ μπήκε χωρίς διάθεση (ήδη το αποτέλεσμα ήταν 0-2) ενώ ο Κουτσιανικούλης δεν μπόρεσε να φανεί.

Τέλος ο Καβουσάκης ευθύνεται στο πρώτο τέρμα αλλά πιθανόν να μην είχε ορατότητα.

Από τον Αστέρα Τρίπολης κορυφαίοι οι: Θεοδωρόπουλος, Σανκαρέ και Δημήτρης Παπαδόπουλος ενώ άρεσε και ο Χαμντανί. Παραγωγικός και ο Μούκαμ. Ο Φούντας ως αλλαγή κρίθηκε απόλυτα πετυχημένη για τον Στάικο Βεργέτη αφου άλλαξε τη ροη του αγώνα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής κ. Φωτιάδης απέτυχε στο έργο του με το μη καταλογισμό πέναλτι σε βάρος του Πάτο στο 34' ενώ η ΑΕΛ δίκαια διαμαρτύρεται για φάουλ που έγινε στον Λαμπρόπουλο από τον Χαμντανί στη φάση που ξεκίνησε το δεύτερο τέρμα του Αστέρα Τρίπολης ενώ υπάρχει και ένα μαρκάρισμα του Σανκαρέ στον Ουρτάδο που πέρασε ατιμώρητο.

Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Ουρτάδο, Μπόγιοβιτς , Ναγιάρ, 26’ Κουρμπέλης, 44’ Γιαννούλης, 50’ Θεοδωρόπουλος.

Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί κ.κ. Γιάννης Τουμπακάρης , Γιώργος Κουντουρέλης (Αθηνών και οι δύο).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ: Καβουσάκης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Κομεσίδης, Γιοβάνοβιτς, Λαμπρόπουλος (68’ Κουτσιανικούλης), Αναστασόπουλος, Ουρτάδο (75’ Ναγιάρ), Πάτο, Μπουντόπουλος (57’ Μαρουκάκης), Μπόγιοβιτς

Αστεέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Αλόκο, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Κουρμπέλης (78’ Τορμένα), Εντουάρντο (23’ Χαμντανί λόγω τραυματισμού), Κιτόκο, Δημούτσος (46’ Φούντας), Μουκάμ, Παπαδόπουλος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass