Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΜΕ 2-0

Με τη «σφραγίδα» Μπόγιοβιτς

*Τετρακόσιοι περίπου Λαρισαίοι φίλαθλοι ενίσχυσαν την ομάδα

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2016 9:12

Η ΑΕΛ ξεκίνησε το 2016 στο πρωτάθλημα με μια μεγάλη νίκη αφού ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανσερραϊκού με 2-0 στις Σέρρες χάρη σε δύο τέρματα του Σέρβου Μίλαν Μπόγιοβιτς (72΄, 78΄) που περνώντας η γιορτή των Φώτων φαίνεται να φώτισε και τον ίδιο ανακτώντας την χαμένη επαφή με τα δίχτυα που είχε τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Χωρίς αμφιβολία ήταν το πρόσωπο του αγώνα αφήνοντας αυτή τη φορά στη σκιά… τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Μαρουκάκη (που ήταν ο πρώτος που αγκάλιασε τον Σέρβο) και δικαιώνοντας τον πρόεδρο Αλέξη Κούγια που προ ημερών μας έλεγε ότι ο Μπόγιοβιτς θα είναι η μεταγραφή του Ιανουαρίου. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.

Η ΑΕΛ παραμένει αήττητη εκτός έδρας και περιμένει το ντέρμπι Απόλλωνα Σμύρνης-Κέρκυρας για να κάνει το ταμείο της αγωνιστικής .

Οι «βυσσινί» προβάλλουν  ως πρώτο φαβορί για την άνοδο και δείχνουν διαφορετικό πρόσωπο στη Β΄ Εθνική από αυτό που έδειξαν στα εντός έδρας παιχνίδια κυπέλλου με την ΑΕΚ και τον Αστέρα Τρίπολης που αγωνίζονται μια κατηγορία παραπάνω.

Και δεν ήταν μόνο ο Μπόγιοβιτς πρωταγωνιστής αλλά και ο υπέροχος κόσμος που ακολούθησε την ομάδα, μια και στις Σέρρες βρέθηκαν περίπου τετρακόσια άτομα, αριθμός ρεκόρ για τη φετινή περίοδο μακριά από το Ael Fc Arena.

Κρατάμε εκτός από τον πολύ καλό Μπόγιοβιτς, τη σωστή τακτική συμπεριφορά του Ράτκο Ντόστανιτς (που λίγο πριν γίνει το 0-1 έπαιξε με ένα αμυντικό χαφ τον Μπανούση βγάζοντας σωστά τον Αναστασόπουλο και αμέσως μετά πέρασε τον Λαμπρόπουλο αντί του Μαρουκάκη για να ξαναγίνουν δύο) αλλά και ορισμένους παίκτες που βελτιώνουν την απόδοσή τους όπως τον Κουτσιανικούλη που στην πατρίδα του ίσως βρει τη χαμένη του τα τελευταία  χρόνια ποδοσφαιρική αίγλη. Χθες ήταν πολύ καλός.

Η ΑΕΛ πρέπει να έχει σοβαρότητα και στη συνέχεια ενώ και  χωρίς χειμερινές μεταγραφές δεν δείχνει να έχει πρόβλημα. Βλέπουμε ότι οι περισσότερες ομάδες παίρνουν παίκτες που έχουν αποχή πάνω από τρεις μήνες από τα γήπεδα.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

2’: Ο Μπεριάν από αριστερά κάνει σέντρα σουτ αλλά η μπάλα κοντράρει στον Βέρτζο και καταλήγει κόρνερ..

3’: Ο Κουτσιανικούλης ελίσσεται μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που κάνει βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι.

18’:Σουτ του Ροβίθη έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

20’: Σέντρα του Ατματσίδη από δεξιά, ο Ρούτσης κερδίζει την κεφαλιά αλλά ο Ξενοδόχοφ μπλοκάρει την μπάλα.

29’: Ο Κουτσιανικούλης περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του, κάνει σέντρα αλλά ο Μαρουκάκης δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά.

32’: Λάθος διώξιμο του Ξενοδόχοφ πάνω στον Φουρτάδο, η μπάλα από την κόντρα καταλήγει  άουτ.

38΄: Εκτέλεση φάουλ από καλή θέση του Ατματσίδη η μπάλα καταλήγει άουτ.

43’: Κόρνερ από αριστερά για τους γηπεδούχους με τον Ατματσίδη, ο Ξενοδόχοφ κάνει άστοχη έξοδο αλλά η κεφαλιά του Ρούτση καταλήγει άουτ.

44’: Σέντρα του Μασούρα από δεξιά, η μπάλα μετά από διαδοχικές κόντρες φθάνει στον Ροβίθη που σουτάρει αδύναμα και μπλοκάρει ο Μέλκας.

45’: Ο Ατματσίδης βρίσκεται μόνος προ του Ξενοδόχοφ αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.

52’: Δυνατό σουτ του Ουρτάδο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.

57’: Ωραία ενέργεια του Μασούρα από δεξιά, που μεταβιβάζει στον Μαρουκάκη και ενώ ο τερματοφύλακας ήταν εκτός εστίας αποκρούει την τελευταία στιγμή ο Στεργιανός.

61’: Σουτ του Μαρουκάκη έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα σταματάει στο χέρι του Σιάκκα που ήταν μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο διαιτητής αρνείται να δώσει πέναλτι.

63’: Διαγώνιο  σουτ του Ουρτάδο μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

72’: Καταπληκτική κάθετη πάσα του Ουρτάδο στον Μπόγιοβιτς και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα κάνει εκπληκτικό κοντρόλ, σουτάρει και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

77’: Σουτ του Μπόγιοβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο Μέλκας.

78’: Πανέμορφη πάσα του Κρητικού στον Μπόγιοβιτς που με προβολή κάνει το 0-2.

87’: Άσχημη έξοδος του Ξενοδόχοφ, η μπάλα μετά από διαδοχικές εναλλαγές φθάνει στον Ολίσε που  σουτάρει αλλά πάνω στη γραμμή του τέρματος διώχνει ο Μπανούσης με κεφαλιά.

90΄+1΄: Ο Μπεριάν μεταβιβάζει στον Φουρτάδο που βρίσκεται τετ-α-τετ με τον Ξενοδόχοφ αλλά το σουτ που κάνει καταλήγει άουτ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Κορυφαίος από την ΑΕΛ ο Μίλαν Μπόγιοβιτς. Δύο γκολ σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αποτέλεσε ό,τι καλύτερο για την ομάδα. Αυτόν τον Μπόγιοβιτς θέλουν να βλέπουν οι φίλαθλοι. Από κει και πέρα ακολούθησαν ο Κουτσιανικούλης που αναβαίνει διαρκώς με τον Ουρτάδο. Ο Ξενοδόχοφ δεν βρέθηκε σε καλή μέρα αν και στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου νίκησε τον Ατματσίδη.

Ο ταλαντούχος και αθλητικός Μασούρας στην επίθεση φάνηκε αλλά νομίζουμε ότι ήταν κουρασμένος από τον αγώνα κυπέλλου και ο Νικολακάκης θα ήταν καλύτερη επιλογή. Ο Βέρτζος σούπερ για μια ακόμα φορά ενώ ο Κομεσίδης είχε καλά διαστήματα και του ξέφυγε μόνο μια φορά ο Φουρτάδο στις καθυστερήσεις.

Ο Αναστασόπουλος που μας εντυπωσίασε στα πρώτα παιχνίδια πρέπει να σταματήσει να πηγαίνει τόσο επικίνδυνα στις φάσεις και δεν πήγε καλά. Μπορούσε να δει και δεύτερη κίτρινη. Σωστά έγινε αλλαγή. Ο Μπανούσης ήταν πολύ καλός και σαφώς χθες καλύτερος του Αναστασόπουλου. Ο Ροβίθης είχε διάθεση αλλά ο Κρητικός που μπήκε ως αλλαγή είχε ακόμα μεγαλύτερη. Ο Μονιάκης έτρεξε, πάλεψε απέναντι σε έναν Πανσερραϊκό που έπαιζε από την πλευρά του σε όλο το δεύτερο μέρος. Ο Μαρουκάκης μαχητής όπως πάντα. Ο Λαμπρόπουλος είχε διάθεση όταν αγωνίσθηκε.

 Από τον Πανσερραϊκό καλύτεροι οι: Ρούτσης, Σιάκκας(μέχρι που μπήκε ο Μπόγιοβιτς), Μπεριάν και κατά διαστήματα ο Ατματσίδης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Σημαιάκης(Χαλκιδικής) δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ σε σουτ του Μαρουκάκη(61΄) που βρήκε το χέρι του Σιάκκα (ήταν και δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή του παίκτη των γηπεδούχων). Πάντως δεν ήταν προκατειλημμένος κατά της ΑΕΛ αφού θα μπορούσε να δείξει και δεύτερη κίτρινη κάρτα σε βάρος του Αναστασόπουλου. Πιστεύουμε ότι δεν το είδε…

Κίτρινες κάρτες είδαν οι  Σιάκκας,  Ιωαννίδης, Αναστασόπουλος, Μασούρας

Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί κ.κ.: Κελάζογλου,  Χριστακόγλου (Χαλκιδικής)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Μέλκας, Στεργιανός, Ιωαννίδης, Σιάκκας, Βοσκόπουλος, Ολίσε (89’ Ανδρέου), Τσιμίκας, Ατματσίδης (82’ Πόποβιτς), Ρούτσης (83’ Αγγελούδης), Φουρτάδο, Μπεριάν

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Μασούρας, Μονιάκης, Κομεσίδης, Βέρτζος, Μπανούσης, Αναστασόπουλος (72’ Μπόγιοβιτς), Ουρτάδο, Κουτσιανικούλης, Ροβίθης (68’ Κρητικός), Μαρουκάκης (75’ Λαμπρόπουλος).

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΣΜΑΤΑ

Κισσαμικός - Καλλιθέα  0-0

Πανσερραϊκός - ΑΕΛ      0-2

ΣΗΜΕΡΑ

14:00 Αναγέννηση Καρδίτσας - Εργοτέλης

15:00 Αγροτικός Αστέρας - Πανελευσινιακός

15:00 Χανιά - Αχαρναϊκός

15:00 Ζάκυνθος - Λαμία

15:00 Ολυμπιακός Βόλου - Παναχαϊκή

15:00 Τρίκαλα - Παναιγιάλειος

ΑΥΡΙΟ

18:00 Απόλλων Σμύρνης - Κέρκυρα OTE Sport 3 HD

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΑΕΛ  31

2. Απόλλων Σμύρνης     28

3. Τρίκαλα         24

4. Κέρκυρα       24

5. Καλλιθέα      21

6. Λαμία            20

7. Κισσαμικός    19

8. Ολυμπιακός Βόλου    18

9. Αναγέννηση Καρδίτσας          18

10. Εργοτέλης   17

11. Χανιά          16

12. Παναχαϊκή   15

13. Πανσερραϊκός          14

14. Αχαρναϊκός 14

15. Αγροτικός Αστέρας  14

16. Παναιγιάλειος          13

17. Ζάκυνθος     10

18. Πανελευσινιακός      9

Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Αναγέννηση Καρδίτσας - Απόλλων Σμύρνης

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Πανελευσινιακός - Αχαρναϊκός

Καλλιθέα - Αγροτικός Αστέρας

Παναχαϊκή - Κισσαμικός

ΑΕΛ - Ζάκυνθος

Κέρκυρα - Ολυμπιακός Βόλου

Παναιγιάλειος - Πανσερραϊκός

Λαμία - Χανιά

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Εργοτέλης - Τρίκαλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass