ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αναζητούν στενότερη συνεργασία

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2016 19:32 | Τελευταία ενημέρωση: 14 Ιαν 2016 23:55

 

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επισκέφθηκαν χθες, τον πρόεδρο και τη διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας, στη Λάρισα και συζήτησαν τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης των δύο Ιδρυμάτων. Αντάλλαξαν απόψεις για τους τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας τους, προς όφελος της εκπαίδευσης και της έρευνας. 

Ειδικότερα εκ μέρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ήταν οι κ.κ.: Πετράκος Γεώργιος, Καθηγητής Πρύτανης, Μαμούρης Ζήσης, Καθηγητής, Αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας, Μπουρδάκης Βασίλειος, Καθηγητής, Αναπληρωτής Πρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Σφουγγάρης Αθανάσιος, Καθηγητής, Αναπληρωτής Πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, τους οποίους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Παναγιώτης Γούλας και οι Αναπληρωτές Πρόεδροι του Ιδρύματος κ.κ.: Χαρτώνας Χρυσάφης, Καθηγητής, Αναπληρωτής Πρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Βελισσαρίου Ευστάθιος, Καθηγητής, Αναπληρωτής Πρόεδρος Πληροφορικής και Τεχνικών Υπηρεσιών και Βραχνάκης Μιχαήλ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Αναπληρωτής Πρόεδρος Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών.

Πραγματοποιήθηκε σύντομη ενημέρωση για την ιστορία, τις υποδομές (εργαστηριακό και κτιριακό εξοπλισμό) τη λειτουργία και τις συνεργασίες του ΤΕΙ με επιχειρήσεις, Ιδρύματα του εξωτερικού, δήμους και τοπικούς φορείς.

Επίσης ξενάγηση των προσκεκλημένων στους χώρους της Βιβλιοθήκης, των Τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., των σύγχρονων σταβλικών εγκαταστάσεων που ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο 2015(ΕΣΠΑ) και για τις οποίες ενδιαφέρονται να πραγματοποιούν εφεξής την πρακτική εκπαίδευσή τους οι φοιτητές του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας των θερμοκηπίων Γεωθερμίας, του Εργαστηρίου Μηχανικής Τροφίμων και του κλειστού Γυμναστηρίου.

Στη συνέχεια, δόθηκε ελαφρύ γεύμα στο εστιατόριο του κτιρίου του πρώην Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Από την επίσκεψη προέκυψε ότι οι δύο διοικήσεις των Ιδρυμάτων επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασίες κοινών ερευνητικών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων.

Ήδη το ΤΕΙ Θεσσαλίας συνεργάζεται με τα Τμήματα Ιατρικής, Κτηνιατρικής, Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας και τα Τμήματα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τέλος, τονίζουμε ότι η σημερινή επίσκεψη δεν είχε ως στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα δύο Ιδρύματα, αλλά να αναζητήσει τρόπους συνεργασίας σε περισσότερους τομείς.

Για την επίλυση των θεσμικών προβλημάτων και των δύο Ιδρυμάτων αρμόδιο είναι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass