Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας «γιορτάζει» τα 40 του χρόνια

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2016 18:56

Σαράντα χρόνια λειτουργίας, από την ίδρυσή του, το 1976, συμπληρώνει φέτος το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και προκειμένου να προβάλει το εκπαιδευτικό, τεχνολογικό και πολιτισμικό έργο, που παρήγαγε στο διάστημα αυτό, διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν κατά τον τρέχοντα μήνα και θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής, μαθητειάδες και φοιτητικά φεστιβάλ.

   "Η εξελικτική πορεία του Ιδρύματος ήταν πάντοτε σε συνάρτηση με αυτήν της κοινωνίας, της οικονομίας και του πολιτισμού της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας. Για το λόγο αυτό και οι εκδηλώσεις είναι συνέχεια της άριστης σχέσης του Ιδρύματος με τους τοπικούς φορείς που κρατά από το παρελθόν και για αυτό και η συμμετοχή όλων είναι σημαντική" δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Νίκος Ασημόπουλος, παρουσιάζοντας σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων καθώς και το λογότυπο των 40 χρόνων του Ιδρύματος, που σχεδίασε η Επιστημονική Κοινότητα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού.

   Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με τον Εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και την απονομή Τιμητικής Διάκρισης σε ανθρώπους που τίμησαν με το έργο τους το Ίδρυμα, που θα πλαισιώσει η συναυλία "Στους Δρόμους της Μουσικής" με την Καλλιόπη Βέττα και την συνοδεία ντόπιων καλλιτεχνών.

   Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού θα διοργανωθεί μαθητειάδα και άλλες εκπαιδευτικές δράσεις. Με τη συνδρομή τοπικών φορέων θα παρουσιαστούν εργασίες, που προάγουν και διαφυλάττουν την Πολιτιστική Κληρονομιά, ενώ θα παρουσιαστούν και οι ενέργειες που γίνονται για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς με την αξιοποίηση του εξοπλισμού των εργαστηρίων του Ιδρύματος (η αρχαία Εορδαία, αρχαία Εγνατία Οδός). Σε συνεργασία με μουσεία θα πραγματοποιηθεί η δράση "Ανοιχτά Μουσεία, Ανοιχτά Μνημεία" και μία Έκθεση ζωγραφικής στα Μουσεία του Κόσμου, με αφορμή την 19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί φοιτητικό φεστιβάλ, στη διάρκεια του οποίου φοιτητικοί σύλλογοι και πολιτιστικές ομάδες του ΤΕΙ, σε συνεργασία με άλλα ΦΕΣΤΙΒΑΛ - (Νέων Δημιουργών-Ραδιοφωνικών Παραγωγών κ.λπ.), θα παρουσιάσουν πολιτιστικές δράσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass