ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ

Κινητοποιήσεις δασκάλων για το ασφαλιστικό

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2016 20:52

Για το νέο μισθολόγιο και το νέο ασφαλιστικό, που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ενημερώθηκαν σήμερα οι δάσκαλοι της Λάρισας, στο πλαίσιο έκτακτης γενικής συνέλευσης, που συγκάλεσε ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας «Κων. Κούμας», στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου δημοτικού σχολείου Λάρισας.

Παράλληλα στόχο της συνέλευσης ήταν η ενίσχυση της αγωνιστικής συσπείρωσης του κλάδου, στις προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια που έχουν σκοπό την αποτροπή της ψήφισης του ασφαλιστικού νόμου.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Νίκος Κοσμάνος, ανέφερε: «Η εφαρμογή και η ψήφιση του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων από 1.1.2016 σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που σχεδιάζεται να ψηφιστεί πρόκειται να δημιουργήσουν μια ασφυκτική κατάσταση στον ελληνικό λαό με άμεση συνέπεια τη λιτότητα που βαθαίνει όλο και περισσότερο.

Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό εισάγει καταιγισμό σαρωτικών αλλαγών στις συντάξεις, στις εισφορές και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, στην αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας, στην αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους, καθώς και στις περικοπές των δαπανών για τις συντάξεις.

Βασικό στοιχείο είναι η βίαιη , άμεση κατάργηση του μεταβατικού χαρακτήρα εφαρμογής σε βάθος 35τίας του Ν. 3863/2010.

Ο νόμος που σχεδιάζεται να ψηφιστεί πλήττει τους σημερινούς ασφαλισμένους, τους προς συνταξιοδότηση, αλλά και όλους τους σημερινούς συνταξιούχους. Θεσπίζονται ενιαίοι κανόνες , προσαρμοσμένοι στους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης και των δανειστών, με επαναϋπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται και με την ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα (Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης).

Απογοητεύει ιδιαίτερα τη νέα γενιά, η οποία εξαιτίας των ελαστικών μορφών απασχόλησης και των δραματικά μειωμένων αποδοχών είναι αμφίβολο αν και πότε θα πάρει σύνταξη.

Η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι δεν φέρνει απλώς κάποια νέα ασφαλιστικά μέτρα, αλλά συνολικά την κατεδάφιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, τη διάλυση όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης έχει απομείνει.

Η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης με την υφαρπαγή των ασφαλιστικών εισφορών που αποτελούν τον πυρήνα της ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης» θα βρει απέναντι όλους τους εργαζόμενους , όλη την κοινωνία.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους με άλλα σωματεία και συλλόγους σε μια συμπόρευση για την αποτροπή της ψήφισης των μέτρων που επιβάλλουν κυβέρνηση και δανειστές.

Ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων αποσκοπεί σε ένα αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα και στο καθολικό δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση για όλους χωρίς προϋποθέσεις.

Ενωτικά και αγωνιστικά απαιτούμε να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια και οι ρυθμίσεις που προωθήθηκαν την πενταετία των μνημονίων.

Συμμετέχουμε δυναμικά στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας, για το ασφαλιστικό.

Επίσης καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου 2016».

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass