ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Νέα στέγη για την προσχολική αγωγή στη Νίκαια

* Προτεραιότητα στη δημόσια παιδεία, δίνει η δημοτική αρχή Κιλελέρ, με στόχο τη δημιουργία κι άλλων νηπιαγωγείων, στις κοινότητες

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2016 0:14

 

Ένα σύγχρονο διδακτήριο για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, που αναβαθμίζει τη δημόσια παιδεία στον Δήμο Κιλελέρ, εγκαινιάστηκε χθες στη Νίκαια.

Πρόκειται για κτιριακό παράρτημα του νηπιαγωγείου Νίκαιας, που φιλοξενεί σήμερα σαράντα παιδιά, έργο που …πέρασε από συμπληγάδες, για να καταλήξει σήμερα να γίνει πραγματικότητα, με τη συνεργασία και τις προσπάθειες τόσο της τωρινής και προηγούμενης τοπικής δημοτικής αρχής, των αρμόδιων φορέων εκπαίδευσης, όσο και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Η δημόσια παιδεία αποτελεί προτεραιότητά μας…», δήλωσε κατά την τελετή των εγκαινίων, ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, ο οποίος στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να δρομολογηθούν νέα έργα ανάπτυξης της παιδείας στο δήμο.

Ειδικότερα χθες, τελέσθηκε αγιασμός στο νέο κτίριο και έγινε η κοπή της καθιερωμένης κορδέλας των εγκαινίων, από τις τοπικές αρχές, αναδεικνύοντας με ομιλίες τους οι εκπρόσωποί τους, την αναγκαιότητα δημιουργίας τέτοιων δομών εκπαίδευσης.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, εξήρε «τη συνέργεια, τη συνέχεια και τη συνεργασία, μεταξύ της προηγούμενης και τωρινής δημοτικής αρχής, για την ολοκλήρωση του έργου», υποστηρίζοντας ότι αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα και τόνισε πως η δημιουργία του, χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ.

Ο δήμαρχος, κ. Νασιακόπουλος, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο, λόγω της αύξησης του παιδικού πληθυσμού, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως στόχος της δημοτικής αρχής, είναι η δημιουργία κι άλλων νηπιαγωγείων σε τοπικές κοινότητες του δήμου, προκειμένου τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, να φιλοξενούνται σε χώρους κατάλληλους και σύγχρονους, για την εκπαίδευσή τους.

Ο πρώην δήμαρχος κ. Ρίζος Κομήτσας, επισήμανε πως οι προσπάθειες για το νέο κτίριο του νηπιαγωγείου, ξεκίνησαν πριν χρόνια, επί δήμου Νίκαιας και υποστήριξε ότι: «…βρήκε πολλά εμπόδια, αλλά με τη βοήθεια αρκετών ανθρώπων, φορέων καθώς και βουλευτών, συμβάλλοντας ο καθένας από τη μεριά του τα μέγιστα, ξεπεράστηκαν».

Η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, δήλωσε πως θα στηρίξει την ομαλή λειτουργία του, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, με στόχο να παραχθεί, όπως τόνισε: «έργο αντάξιο, της ποιότητας του νέου κτιρίου…».

Επίσης τη στήριξή του, στην προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης, εξέφρασε και ο νέος διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Σωτήρης Βούλγαρης, συγχαίροντας όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του έργου, αναφέροντας μεταξύ αυτών και τον πρώην διευθυντή της Διεύθυνσης κ. Βασ. Σακελλαρίου.

Τέλος, στο πλαίσιο των εγκαινίων, χαιρετισμό απηύθυνε η δημοτική σύμβουλος δήμου Λαρισαίων, κ. Ρένα Καραλαριώτου, καθώς από τη θέση της αντιπεριφερειάρχη είχε συμβάλει τότε στη δημιουργία του νηπιαγωγείου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νίκαιας κ. Βάσω Πιλάτου και η διευθύντρια του νηπιαγωγείου κ. Ελένη Κούγια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλελέρ, κ. Αχ. Βαρδακούλης, οι αντιδήμαρχοι κ. Χατζούλης, Βάιος Βισβίκης, Σπ. Καλέτσος και Αντ. Ρεντζιάς, η προϊσταμένη τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Κιλελέρ κ. Γεωργία Ντάπα, νηπιαγωγοί, γονείς των νηπίων κ.α.

Να σημειωθεί ότι το καινούργιο κτίριο του Νηπιαγωγείου Νίκαιας, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ι. Παπαγιαννόπουλου και Μ. Μερκούρη.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass