ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 4ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΣΕ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΙΕΝΝΗ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Επέστρεψαν γεμάτοι εμπειρίες

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2016 0:02

 Μοναδικές εμπειρίες βίωσαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 4ου Λυκείου Λάρισας στην εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε Βουδαπέστη-Βιέννη-Βελιγράδι. Πρώτος σταθμός τους η Βουδαπέστη. Η γνωριμία μοναδική. Η ξενάγηση στην πλατεία Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, η λεωφόρος Αντράου με τα καλοδιατηρημένα κτίρια, η Όπερα αλλά και η επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο, στην όμορφη Πέστη, θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη τους. Το πέρασμα στη βασιλική Βούδα από τη γέφυρα των λεόντων, η επίσκεψη στον λόφο των ψαράδων με το βασιλικό Ανάκτορο των Αψβούργων και την πλατεία της Αγίας Τριάδας, όπου δεσπόζει ο ναός της Θεοτόκου, γνωστός ως ναός του Ματθία, αλλά και η επίσκεψη στο παραδουνάβιο γραφικό χωριό Άγιος Ανδρέας, θα χρωματίζουν τις μνήμες τους. Μοναδική θα παραμείνει η νυχτερινή κρουαζιέρα στον Δούναβη αλλά και τα παραδοσιακά της τσιγγάνικα βιολιά. Συγκίνηση προκάλεσε η επίσκεψη στον Ελληνορθόδοξο ναό της Παναγίας και η υποδοχή που έτυχαν από τον πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού θρόνου πατέρα Ιωσήφ Καλιότα.

Επόμενος σταθμός η αυτοκρατορική Βιέννη. Η επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, το ανάκτορο Μπελβεντέρε, η περιήγηση στην περίφημη λεωφόρο του Ριγκ, το μοναδικά στολισμένο ιστορικό της κέντρο, η Όπερα, το τετράγωνο των μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο με την παραμυθένια χριστουγεννιάτικη αγορά, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το πανεπιστήμιο, η εκκλησία του Τάματος και ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου εντυπωσίασαν βαθιά τους μαθητές. Η ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, κυρίως όμως η θερμή υποδοχή που είχαν από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Αυστρίας κ.κ. Αρσένιο στον πανέμορφο ναό τη Αγίας Τριάδας, τα θερμά του λόγια για την πορεία και προσφορά του ελληνισμού στη Βιέννη μέσα στους αιώνες, καθώς και η επίσκεψη στο ελληνικό σχολείο της κοινότητας σκόρπισαν, ρίγη συγκίνησης στους μαθητές.

Αλλά και η ξενάγηση και η διαμονή στο Βελιγράδι ήταν μοναδική για τους μαθητές. Επισκέφθηκαν το φρούριο Καλεμέγκνταν, χτισμένο στη συμβολή τν ποταμών Δούναβη και Σάββα, τον Πύργο Nebosija-φυλακή και τόπο θανάτου του Ρήγα Φεραίου-, την πλατεία Δημοκρατίας, Το Εθνικό Θέατρο. Ξεναγήθηκαν στον Άγιο Σάββα, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων, στο δημαρχείο και το Κοινοβούλιο.

Φορτωμένοι λοιπόν εμπειρίες και ευχάριστοι αναμνήσεις, επέτρεψαν στη Λάρισα συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους: Πάτρα Κ., Αγαπίου Ι., Μπέλλου Κ. και Φάκα Γ., ευχαριστώντας πρωτίστως τον διευθυντή του σχολείου κ. Κατσίμπα Γ. για την άριστη συνεργασία και την αμέριστη συμπαράστασή του για την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης, έδωσαν την υπόσχεση να ξαναεπισκεφθούν στο μέλλον τις μοναδικές αυτές πόλεις, ει δυνατόν με την ίδια ομάδα!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass