Σημαντική χρηματοδότηση έρευνας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2016 18:34

 

Σημαντική διάκριση πέτυχε το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τη χρηματοδότηση έρευνας μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON 2020. Πιο συγκεκριμένα, όπως γίνεται γνωστό, το παραπάνω Τμήμα, συμμετείχε σε ερευνητική πρόταση στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρόγραμμα HORIZON 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για έρευνα πάνω στο θέμα Water-2b: Ολοκληρωμένες προσεγγίσεις για την επισιτιστική ασφάλεια, ενέργεια χαμηλού άνθρακα, βιώσιμη διαχείριση νερού και άμβλυνση κλιματικής αλλαγής. Συνολικά 59 προτάσεις υποβλήθηκαν και επελέγησαν για χρηματοδότηση μόνο 2 (ποσοστό επιτυχίας 3%). Η πρόταση που υπέβαλε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με κύρια ερευνήτρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Χρυσή Λασπίδου και με ακρωνύμιο SIM4NEXUS ήταν μία από αυτές που επιλέχθηκαν.

Δηλώσεις

"To SIM4NEXUS έχει 4 στόχους" εξηγεί, η κ. Λασπίδου, "δηλαδή να ενσωματώσει την υπάρχουσα γνώση και να αναπτύξει νέα τεχνογνωσία πάνω στο Nexus,να μειώσει τις αβεβαιότητες που σχετίζονται με το πώς οι πολιτικές, η διακυβέρνηση και οι θεσμοί επηρεάζουν τα πολύπλοκα περιβαλλοντικά συστήματα που συνεχώς μεταβάλλονται, να επιδείξει την υλοποίησή τους μέσω ενός δικτύου περιφερειακών και εθνικών περιπτώσεων μελέτης στην Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ως μια τέτοια περίπτωση) και να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα του έργου δημιουργώντας spinoff εταιρείες".

Μία τέτοιου είδους προσέγγιση, προσθέτει, βρίσκεται στην καρδιά της Ευρωπαϊκής έρευνας και των καινοτόμων πολιτικών, αφού «το έργο είναι φιλόδοξο και με πολλές προκλήσεις που θα δώσουν στην Ευρωπαϊκή έρευνα και στις επιχειρήσεις της  το προβάδισμα σε παγκόσμιο επίπεδο», καταλήγει η ίδια.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 8 εκατ. ευρώ και η διάρκειά του είναι 4 χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass