Κοινό μέτωπο ΤΕΙ Θεσσαλίας και δήμου Καρδίτσας, να διατηρηθεί το τμήμα Δασοπονίας στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2016 17:56

 

 

Το επίμαχο θέμα της διατήρησης λειτουργίας του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, στην Καρδίτσα, έθεσαν σε συνάντησή τους με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Σία Αναγνωστοπούλου, στο υπουργείο παιδείας, τόσο ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παν. Γούλας, όσο και ο δήμαρχος Καρδίτσας, κ. Φώτης Αλεξάκος, ζητώντας να μην μεταφερθεί το 2018 (31/10/2018), στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, όπως ορίζει το σχέδιο «Αθηνά».

Στη συζήτηση τέθηκε υπόψη η σκοπιμότητα της διατήρησης της λειτουργίας του Τμήματος, με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Καρδίτσας και τον δήμαρχο Καρδίτσας, να υποστηρίζουν θερμά την κατάργηση των διατάξεων των προεδρικών διαταγμάτων, που όπως προσδιορίζουν τη μεταφορά του Τμήματος στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, με έδρα το Καρπενήσι.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η βούληση της τοπικής κοινωνίας της Καρδίτσας για την παραμονή του εκεί, με την υφιστάμενη μορφή του.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων πως: «το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με έδρα την  Καρδίτσα, περιλαμβάνει σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις επιφάνειας 4.300 τ.μ. με σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό, αμφιθέατρα, βιβλιοθήκη, λέσχη φοιτητών, γραφεία διοίκησης, ενώ η πολύχρονη ύπαρξή του είναι συνδεδεμένη με σημαντική προσφορά στο φυσικό περιβάλλον της Θεσσαλίας».

Επιπρόσθετα, τονίστηκε ότι «το Τμήμα πληρεί τα ακαδημαϊκά κριτήρια που θέσπισε η  ΑΔΙΠ και διαθέτει υψηλού κύρους εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο έχει αναπτύξει συνέργειες με συναδέλφους από άλλα ομοειδή Τμήματα με επιστημονικά αντικείμενα του πρωτογενούς τομέα που υπάγονται στο ΤΕΙ και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».

Όπως ανάφερε η αντιπροσωπεία του ΤΕΙ και του δημάρχου Καρδίτσας: «Η αναπληρώτρια υπουργός, άκουσε με πολλή προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις όλων των υποστηρικτικών ομάδων (Προέδρου του ΤΕΙ, βουλευτών, δημάρχου και λοιπών) και εκφράστηκε θετικά για την επίλυση του προβλήματος, που αντιμετωπίζει το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Θεσσαλίας».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, τέθηκαν υπόψη της αναπληρώτριας Υπουργού, θέματα χρηματοδότησης των λειτουργικών εξόδων του ΤΕΙ Θεσσαλίας για φοιτητικές εστίες, σίτιση φοιτητών, επιδότηση ενοικίου σε φοιτητές, καθώς και το θέμα της πρόσληψης μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η κ.  Σία Αναγνωστοπούλου έκρινε λογικά τα εν λόγω αιτήματα του Ιδρύματος, αλλά διατύπωσε την επιφύλαξή της για τα ζητήματα που ρυθμίζονται κατά κύριο λόγο από το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για άμεση προκήρυξη πρόσληψης 500 μελών εκπαιδευτικού προσωπικού, στα  Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας.

Τέλος, η Αναπληρώτρια Υπουργός δέχτηκε με ιδιαίτερη προθυμία  πρόσκληση του προέδρου του ΤΕΙ κ. Γούλα, για επίσκεψή της, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση, εκτός από τους προαναφερόμενους,  παρευρέθηκαν και οι εξής: οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας κ.κ. Λάππας Σπυρίδων και Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Παντής Ιωάννης, ο Αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Βραχνάκης Μιχαήλ, ο πρόεδρος του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Μπίρτσας Περικλής, ο σύμβουλος της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Ερρίκος Βεντούρας, οι συνεργάτιδές της, κ. Χρυσούλας Κατσαβριά-Σιωροπούλου, κ. Σιδέρη Αθηνά καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass