ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ «EUSO 2016»

Πρωτιές για δύο Λύκεια της Λάρισας

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2016 0:46

Ο πανελλήνιος διαγωνισμός πειραμάτων EUSO 16, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, ταυτόχρονα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, στον οποίο συμμετείχαν τριμελείς ομάδες μαθητών από 80 σχολεία της χώρας, που προκρίθηκαν από τους τοπικούς διαγωνισμούς, στους οποίους έλαβαν μέρος 398 σχολεία και 1.407 μαθητές. 

Ο νομός Λάρισας εκπροσωπήθηκε με δύο σχολεία στη Θεσσαλονίκη τα οποία κατέλαβαν αξιοζήλευτες θέσεις στην κορυφή της κατάταξης. Συγκεκριμένα στην πρώτη θέση βρέθηκε το 6ο Λύκειο Λάρισας με τους Βαρδακώστα Γεωργία, Γρηγορίου Στέργιο και Καραΐσκου Κατερίνα (ισοβαθμώντας με δύο ακόμα σχολεία της Β. Ελλάδας) και την 5η θέση κατέλαβε το 12ο Λύκειο Λάρισας με τους Γκουντουβά Ρίκα, Κομπογιαννοπούλου Άννα και Πάκα Θεόδωρο.
Όπως σημειώνει ο υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Δημήτρης Νάκος Δημήτρης «οι διακρίσεις αυτές, παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον διότι αναδεικνύουν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι μαθητές του δημόσιου σχολείου, όσον αφορά στην πειραματική διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών, από καταρτισμένους εκπαιδευτικούς».
Προσθέτοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών European Union Science Olympiad, EUSO είναι ένας διαγωνισμός αποκλειστικά πειραματικός που αφορά μαθητές Λυκείου. Οι μαθητές διαγωνίζονται πάνω σε πειραματικές/εργαστηριακές δεξιότητες και πρακτικές, που κατά γνωστικό αντικείμενο αναφέρονται στη διδαχθείσα ύλη Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας της αντίστοιχης βαθμίδας εκπαίδευσης. Σκοπός του είναι η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών, καθώς και η εξοικείωση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών από την καθημερινή ζωή».
Το τελικό στάδιο του διαγωνισμού ΕUSO 16 θα πραγματοποιηθεί φέτος από 7 έως 14 Μαΐου στο Tartu της Εσθονίας ενώ ο κ. Νάκος θα ηγείται της εθνικής αποστολής που θα αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass