«Θα είμαι στη διάθεση της Εκπαίδευσης…» δηλώνει ο τέως διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2016 17:42

 

«Θα είμαι στη διάθεση της Εκπαίδευσης…» δηλώνει ο τέως διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας

Ο τέως διευθυντής δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας,  κ. Αθανάσιος Μαργαριτόπουλος, σε επιστολή του αναφέρει: «Αποχωρώντας από τη θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και επιλέγοντας να κλείσω αυτόν τον κύκλο ύστερα από 3 περίπου χρόνια στη θέση του προϊσταμένου του 1ου γραφείου και άλλα 51/2 χρόνια στη θέση του Δ/ντή Β/θμιαςΕκπ/σης, θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους σας για την καλή συνεργασία και την υποστήριξη που μου προσφέρατε.

Αναμφισβήτητα προσπάθησα σκληρά και σε μεγάλο βαθμό με επιτυχία, κάτι που το χρωστώ και στη δική σας βοήθεια. Στο δύσκολο έργο πορευτήκαμε μαζί, συνεργαστήκαμε για να κάνουμε τα σχολεία μας καλύτερα, με όραμα, ειλικρίνεια και αλληλοσεβασμό. Στόχος μας ήταν το όφελος των μαθητών μας. Κάτω από αντίξοες συνθήκες δεν καταφέραμε το απόλυτο.

 Ανέλαβα Δ/ντής Β/θμιας τον Αύγουστο του 2010, στη δυσκολότερη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για την εκπαίδευση.

Η Δ/νση Β/θμιαςΕκπ/σης της περιφερειακής ενότητας Λάρισας είναι μια από τις μεγαλύτερες της χώρας σε σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς και με την κατάργηση των Γραφείων Εκπαίδευσης η αποκλειστική ευθύνη του - μέχρι τότε καταμερισμένου – έργου ανήκε, πλέον,  αποκλειστικά στη Δ/νση και στο Δ/ντή Εκπ/σης. Επιπλέον, οι οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες προκάλεσαν μια αλυσίδα αλλαγών, οι περισσότερες των οποίων είναι αλήθεια ότι υπήρξαν αιφνίδιες και δυσάρεστες για την εκπαιδευτική κοινότητα και τις οποίες, ωστόσο, η Δ/νση όφειλε να διαχειριστεί.

Εργάστηκα κατά συνέπεια σ’  ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον και παρά τις δυσμενείς οικονομικές και όχι μόνο συνθήκες προσπάθησα να ανταποκριθώ στο έργο μου, όσο μπορούσα αποδοτικότερα.

Συναισθανόμενος την κρισιμότητα των καιρών και τη βαρύτητα των ευθυνών αξιοποίησα όλους τους ανθρώπινους και υλικούς πόρους, ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή κατάσταση σε κάθε σχολική μονάδα της Δ/νσης,  με βασικές αρχές την τήρηση των νόμων, την ισονομία, την ισότητα και το αίσθημα δικαίου.

Πάρα πολλά έγιναν και,βέβαια, πολλά μένουν να γίνουν.

Ο βαθμός επίτευξης των στόχων και ο τρόπος λειτουργίας της Δ/νσης δεν υπήρξαν προσωπική κατάκτηση αλλά αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας με τους συνεργάτες μου.

Θα ήθελα, λοιπόν, με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους εξαιρετικούς συνεργάτες μου,  διοικητικούς και εκπαιδευτικούς, που με βοήθησαν και με στήριξαν από την ανάληψη των καθηκόντων μου μέχρι σήμερα.

Επίσης, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους Περιφερειακούς Δ/ντές Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τους Προϊσταμένους Παιδαγωγικής και Επιστημονικής καθοδήγησης, τους Σχολικούς Συμβούλους, τους προϊσταμένους των καταργηθέντων Γραφείων, τους Δ/ντές και Υποδ/ντές σχολείων, τους προϊσταμένους / υπευθύνους όλων των υπηρεσιών και των υποστηρικτικών φορέων της Δ/νσης, καθώς και σε όλα τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΔΕ).

Αισθάνομαι, ακόμη, την ειλικρινή ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους εκπαιδευτικούς που κατέβαλαν και καταβάλλουν περίσσευμα ψυχής για μια ολοκληρωμένη παιδεία στους μαθητές τους.

Ευχαριστώ, ιδιαίτερα, την τοπική Εκκλησία για τη συνεργασία και τη βοήθειά τους, την Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, τα μέλη συλλόγων και ιδιαίτερα τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας.

Τέλος θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και όλα τα ΜΜΕ, τα οποία συνέβαλαν στην επικοινωνία της Δ/νσης με την ευρύτερη κοινωνία.

Όσους στεναχώρησα κατά την άσκηση των καθηκόντων μου τους ζητώ συγνώμη.

Θα είμαι στη διάθεση της Εκπαίδευσης για να προσφέρω,όποτε μου ζητηθεί, την εμπειρία ή τις γνώσεις μου σε μια κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση της παιδείας του τόπου μας.Εύχομαι στο νέο Δ/ντή Β/θμιαςΕκπ/σης Λάρισας καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass