ΈΝΑ ΟΡΑΜΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΞΕΚΙΝΑ...

Προετοιμάζεται το «μαθητικό στέκι» στη Λάρισα

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2016 1:14

 

Ένα φιλόδοξο σχέδιο, που στόχο έχει να δημιουργηθούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις που θα δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές της Λάρισας να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, μέσα από διάφορες δράσεις, βάση των δικών τους αναγκών και μέσα σε έναν δικό τους χώρο, στην πόλη, ξεκινά τα πρώτα του βήματα...

Με πρωτοβουλία και υπό τη σκέπη του αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Λάρισας κ. Αλέξανδρου Μπατζανούλη, που οραματίζεται τη δημιουργία ενός μαθητικού στεκιού, που θα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά της πόλης και θα τους δίνει φωνή ένα χώρο να εκφραστούν, το όραμα βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού και αναζήτησης της στέγης που θα το φιλοξενήσει.

Προχθές ο κ. Μπατζανούλης την προσπάθειά του να πάρει σάρκα και οστά το μαθητικό στέκι, συναντήθηκε και συζήτησε με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων σχολείων, με σκοπό να τους κάνει αρωγούς σε αυτό και να τους ευαισθητοποιήσει να κινητοποιηθούν προς όφελος των παιδιών τους.

Η συνάντηση έγινε σε αίθουσα του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου και η ανταπόκριση των γονέων-αν και θα περίμενε κανείς να είναι μεγαλύτερη- ήταν ένα θετικό βήμα προς τον απώτερο στόχο, καθώς και ο διάλογος που πραγματοποιήθηκε έλυσε απορίες και έβαλε στόχους για την πορεία αυτού του σχεδίου.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε δε προς τους γονείς ότι: «Θέλω την ηθική σας συμπαράσταση και τη στήριξή σας, στις δράσεις που θα αναπτυχθούν για τα παιδιά.

Παρακινήστε τα παιδιά σας να συμμετέχουν ενεργά σε δημιουργικές δράσεις, αλλά και να παρακολουθούν και να γνωρίζουν άλλες, που αναπτύσσουν μαθητικές ομάδες, με σκοπό να υπάρχει αλληλεπίδραση, μεταξύ τους και αφύπνιση για να πράξουν ανάλογα και να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας...».

Ο κ. Μπατζανούλης, ενημερώνοντας τους γονείς για το πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να κινηθεί η δημιουργία του μαθητικού στεκιού, τόνισε: «Θέλουμε να διαμορφώσουμε μαζί με τους μαθητές έναν χώρο γι’ αυτούς, με αυτούς. Δημιουργώντας έναν πυρήνα, μία ομάδα μαθητών, που θα αποφασίζει ποιες δράσεις θέλουν να αναπτυχθούν...

Για παράδειγμα φιλοδοξούμε να είναι ένας χώρος συνάντησης, διαλόγου και επικοινωνίας των μαθητών των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Από αυτό τον χώρο θα μπορούν να αρχίζουν μια σειρά από πρωτοβουλίες και δραστηριότητες των μαθητών και των Μαθητικών Κοινοτήτων τους που οι ίδιοι θα αποφασίζουν.

Να είναι ένας χώρος δημιουργικής έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας, με τη δημιουργία ομάδων μαθητών ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, όπως: Μουσικά σχήματα. Θεατρικές ομάδες

Ομάδες χορού. Ομάδες κινηματογράφου, video, φωτογραφίας

Ομάδες εικαστικών. Λογοτεχνικοί Όμιλοι. Ομάδες για μοντέλα κατασκευές, μαστορέματα κ.ά.

Να είναι ένα χώρος επιστημονικής έρευνας στις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες. Η μελέτη των φαινομένων της σύγχρονης πραγματικότητας που τους απασχολούν και επηρεάζουν τη ζωή τους. Στόχος η εύρεση των αιτιών που τα προκαλούν, η διάδοση της επιστημονικής γνώσης.

Αναφέρω ενδεικτικά ορισμένα θέματα: Περιβάλλον, εγκληματικότητα και βία, ναρκωτικά, εκπαίδευση ,διαπροσωπικές σχέσεις, αθλητισμός, τέχνη, ψυχαγωγία.

Να γίνονται σε αυτόν εκδηλώσεις για την ψυχαγωγία τους, με θέματα τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο τη μουσική... και π.χ. αφιερώματα σε λογοτέχνες, εκθέσεις βιβλίου, κινηματογραφικές προβολές, οργάνωση Λέσχης, μαθήματα Κινηματογράφου, διοργάνωση συναυλιών, Στούντιο μουσικής, δισκοθήκη κ.ά.».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass