Παραδοσιακή σπανακόπιτα αλα… Γαλλικά

Δημοσίευση: 04 Απρ 2016 20:20

 

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, με σκοπό τη βράβευση των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδεησης που διακρίθηκαν στον «Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2016», με θέμα: «Η γεύση των λέξεων», οργάνωσε μία ξεχωριστή εκδήλωση στο θέατρο ΟΥΗΛ στη Λάρισα.

Στην εκδήλωση αυτή, βραβεύθηκαν οι μαθητές της Στ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Κοιλάδας, οι οποίοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας της γαλλικής γλώσσας Αγαθής Παπαποστόλου.

Η κ. Παπαποστόλου με τους μαθητές της Στ΄ τάξης, αλλά και τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου Νικόλαο Περιστέρη και Βασίλειο Σταυροθεόδωρο, είχαν την έμπνευση να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό παρουσιάζοντας, μέσω ενός πεντάλεπτου βίντεο, τον τρόπο παρασκευής της παραδοσιακής σπανακόπιτας.

Ένα επιπλέον κίνητρο υλοποίησης αυτής της έμπνευσης, αποτέλεσε και η παραχώρηση της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου της Κοιλάδας από τον εφημέριο του Ναού της Παναγίας Αδάμ Κιτσικούδη. Ο άρτιος τρόπος παρουσίασης της όλης διαδικασίας στη γαλλική γλώσσα, αλλά κυρίως η αποτύπωση των πραγματικών συνθηκών εργασίας των μαθητών, όπως για παράδειγμα, η παρασκευή ζυμαριού και γέμισης της πίτας, το άνοιγμα φύλλου, κ.λπ., αλλά και η χρήση των παραδοσιακών εργαλείων, όπως το πλαστήρι, ο πλάστης, το σινί κλπ., ήταν τα βασικά στοιχεία για να αξιολογηθεί η εργασία στην κατηγορία των δημοτικών σχολείων, ως μία εκ των καλυτέρων σε πανελλήνιο επίπεδο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Σχολική Σύμβουλος των εκπαιδευτικών της γαλλικής γλώσσας Θεοδώρα Νίκου, η οποία και απένειμε τα βραβεία στους διακριθέντες μαθητές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass