ΤΟ «ΜΑΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Αξιολόγηση με βάση τις ανάγκες των φοιτητών»

Δημοσίευση: 05 Απρ 2016 0:31

«Αξιολόγηση με βάση τις ανάγκες μας και όχι τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις στη μόρφωση μας» τονίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) σε ανακοίνωσή του με αφορμή ότι «η διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας έχει ξεκινήσει πυρετωδώς τις προετοιμασίες μπροστά στην αξιολόγηση που θα ξεκινήσει σήμερα Τρίτη».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «είναι πάγια τακτική των κυβερνήσεων όταν πρόκειται να εφαρμόσουν αντιδραστικές αλλαγές στην παιδεία αλλά και γενικότερα να τις βαφτίζουν με ωραίες και ελκυστικές λέξεις. Το θέμα είναι όμως τα κριτήρια με τα οποία γίνεται αυτή η αξιολόγηση .Αξιολογείται άραγε: Αν οι σπουδές μας σήμερα είναι στο ύψος των αναγκών μας ή αν υποβαθμίζονται μέρα με τη μέρα, με τις τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές και υποδομές. Αν επιτέλους θα αυξηθεί η χρηματοδότηση του ιδρύματος μας που κοντεύει να βάλει λουκέτο στη λειτουργία του. Αν το ΤΕΙ μας παρέχει πλήρη εργαστηριακό και κάθε είδους εξοπλισμό, σύγχρονες υποδομές δωρεάν ή αν βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αν το πτυχίο που παίρνουμε έχει ουσιαστικό αντίκρισμα ή αν αυτό γίνεται κουρελόχαρτο και εμείς μόνιμοι κάτοικοι στις ουρές του ΟΑΕΔ. Η απάντηση είναι όχι!

Μέσω των αξιολογήσεων κρίνεται το κατά πόσο το ίδρυμα προσαρμόζεται στις κατευθύνσεις της ΕΕ και την αντιδραστική εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, τις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ όπως και η προηγούμενη, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, τηρεί στο ακέραιο! Οι κατευθύνσεις αυτές απαιτούν να βάζουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα αναλώσιμα και συγγράμματα μας, προβλέπουν μέχρι και δίδακτρα στα προπτυχιακά, βάζουν τις επιχειρήσεις όλο και πιο βαθιά στη σχολή μας, να μας «σώσουν» από την υποχρηματοδότηση, αναλαμβάνοντας όλο και περισσότερες δομές του ΤΕΙ, μετατρέποντας μας σε πελάτες στο πανάκριβο εμπόρευμα της μόρφωσης!

Δεν είναι τυχαίο ότι το ΤΕΙ ανεβαίνει θέσεις στα rankings ενώ οι όροι σπουδών μας διαρκώς χειροτερεύουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα πορίσματα της Α.ΔΙ.Π οδήγησαν στην αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη με το σχέδιο Αθηνά που συγχωνευτήκαν 40 τμήματα, ενώ έπεται και το σχέδιο Αθηνά 2 μετά την ολοκλήρωση του εθνικού διαλόγου για την παιδεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass