ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Να αναγνωρισθεί η προϋπηρεσία των «διαθέσιμων»

Δημοσίευση: 09 Απρ 2016 0:05

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι αντιπροσωπεία της διοίκησης της ΕΛΜΕ με αφορμή την αναγνώριση της προϋπηρεσίας 113 καθηγητών του νομού που στο παρελθόν είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ σημείωσαν προς τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Ιωάν. Καψάλη ότι το άρθρο 39 του νόμου 4369/2016 «προβλέπει ότι ο χρόνος της διαθεσιμότητας, χωρίς υπαιτιότητα του υπαλλήλου, αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία και συνυπολογίζεται στη μισθολογική εξέλιξη και την άμεση επανακατάταξη των συναδέλφων (που είχαν βγει σε διαθεσιμότητα) σε νέο Μ.Κ., σύμφωνα με το συνολικό χρόνο υπηρεσίας τους, όπως έχει γίνει και σε άλλες ΔΔΕ της χώρας.

Ένα από τα αιτήματα του μεγάλου αγώνα, ενάντια στις διαθεσιμότητες των συναδέλφων της TEE, ικανοποιήθηκε όταν ψηφίστηκε ο Νόμος 4369/2016, το άρθρο 39 του οποίου προβλέπει ότι ο χρόνος της διαθεσιμότητας, χωρίς υπαιτιότητα του υπαλλήλου, αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία και συνυπολογίζεται στη μισθολογική εξέλιξη.

Από τις 27/2/2016 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αρ. 33/τ.Α'/27- 2-2016 ο Νόμος 4369/2016, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας δεν έχουν δώσει εντολή στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προχωρήσουν στην αναγνώριση του χρόνου διαθεσιμότητας ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας και να επανακατατάξουν τους εκπαιδευτικούς σε νέο Μ.Κ. Αντίθετα, το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην υποβολή ερωτήματος σχετικά με την κατάταξη των πρώην διαθεσίμων εκπαιδευτικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Οι συνδικαλιστές εκφράζοντας την ανησυχία τους «σχετικά με τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας, αφού δεν αντιλαμβανόμαστε» όπως τόνισαν «ποιος ή τι το εμποδίζει να εφαρμόσει ψηφισμένο νόμο του κράτους» ζήτησαν «να εφαρμοστεί ο νόμος, για να αναγνωριστεί ο χρόνος διαθεσιμότητας, ως πραγματική υπηρεσία και, να γίνει η επανακατάταξη των συναδέλφων σε νέο Μ.Κ., σύμφωνα με τον συνολικό χρόνο υπηρεσίας».

Ο κ. Καψάλης διευκρίνισε στην «Ε» ότι «συμφωνώ με την ουσία του αιτήματος της ΕΛΜΕ» διευκρινίζοντας ότι θα αναμένει «την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας η οποία θα αποσαφηνίζει το θέμα της αναδρομικής ισχύος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass