ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ

Από τα νήπια παίζουν την τεχνολογία στα «δάχτυλα»

Δημοσίευση: 09 Απρ 2016 0:09

«Χωρίς την τεχνολογία δεν υπάρχει μαγεία», τόνισαν οι μικροί μαθητές που συμμετείχαν στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Λάρισας, που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και τον σχολικό σύμβουλο Δημήτρη Κολοκοτρώνη υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Από τη Λάρισα συμμετείχαν 75 σχολεία, 168 εκπαιδευτικοί και 1182 μαθητές. «Τα παιδιά του τόπου μας είναι η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο» σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη του φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής, για να προσθέσει ότι «όταν τα παιδιά όλων των ηλικιών μαθαίνουν τα οφέλη της τεχνολογίας τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε έναν καλύτερο κόσμο». Το 6o Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Λάρισας περιλάμβανε παρουσιάσεις ψηφιακών έργων και σχολικών δραστηριοτήτων μαθητών, εργαστήρια ρομποτικής, διαδραστικό πίνακα, έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργιών, μουσικοχορευτική παράσταση από το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Κωστηλάτα». «Ό,τι έχει σχέση με τη δημιουργική έκφραση των παιδιών είναι θετικό», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων Αλέξης Μπατζανούλης και συμπλήρωσε ότι «στόχος είναι η πολύπλευρη καλλιέργεια των μαθητών και έτσι γίνεται το σχολείο πιο ελκυστικό».

Τα παιδιά μέσα από τα έργα τους έδειξαν ομαδικότητα και συνεργασία, «έβαλαν ένα λιθαράκι για να κάνουν το σχολείο πιο δημιουργικό» όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Επιπλέον, υπήρξε ταυτόχρονη σύνδεση με τις άλλες 14 πόλεις στις οποίες διεξαγόταν το φεστιβάλ. Από τη Λάρισα χαιρέτισαν τους μαθητές όλων των άλλων σχολείων τα παιδιά του 37ου Νηπιαγωγείου που μέσα από ποιηματάκια που είπαν τόνισαν ότι από το συγκεκριμένο πρόγραμμα έκαναν νέους φίλους, έστειλαν την αγάπη τους και πήραν άλλη τόση. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Μεταξύ άλλων στην έναρξη του φεστιβάλ παρευρέθηκαν η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Γιάννης Καψάλης και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Σωτήρης Βούλγαρης.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί σήμερα με εκπαιδευτικά παιχνίδια και παρουσιάσεις.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Συγχρόνως χθες πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων στα καλύτερα μαθητικά έργα εκπαιδευτικού βίντεο, όπως αυτά αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικού Βίντεο για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ν. Λάρισας. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού έχουν ως εξής: Την πρώτη θέση κατέκτησε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου με τις Χριστίνα Κουτάλου, Θεοδώρα Μπλάκου, Φωτεινή Ψαθά. Επίσης, στην πρώτη θέση βρέθηκε και το Δημοτικό Σχολείο Μακρυχωρίου με τις Αποστολίνα Σαΐτη και Περσεφόνη Παπαγεωργίου. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το Νηπιαγωγείο Ανάβρας με την Πέτκου Στυλιανή.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στην πρώτη θέση βρέθηκε το ΓΕΛ Φαλάνης με τη Βασιλική Χατζή, στη δεύτερη το 8ο Γυμνάσιο Λάρισας με την Ανθή Γκουντούρα και στην τρίτη το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου με τη Γραμμάτω Τσιλούλη.

Στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διεξήχθη στις 2 Απριλίου, στις Αφίδνες Αττικής διακρίθηκαν το 14ο Γυμνάσιο Λάρισας στην τρίτη θέση με τους Αικατερίνη Σιαχανίδου, Γεώργιο Χονδροματίδη, Βασίλειο Καραντώνη, Αθανάσιο Διαμαντά, Βασίλειο Καραβασίλη στην κατηγορία Regular. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε το ΤΕΙ Θεσσαλίας με τους Γιάννη Μπάρα, Αναστάσιο Κουτσιώρα, Κωνσταντίνο Κοκκινόπουλο, Στέφανο Παπατριανταφύλλου στην κατηγορία Regular. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε το 10ο Γυμνάσιο – ΤΕΙ Θεσσαλίας με τους Λίλια Μουλώτσιου, Νίκο Σβάρνα, Δημήτρη Σταφάνου, Νίκο Φουρτούνα στην κατηγορία Open.

Έπαινος απονεμήθηκε και στον Κωνσταντίνο Αγιάννη μαθητή του 10ου Λυκείου Λάρισας για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην 23η Διεθνής Βαλκανιάδα Πληροφορικής, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ruse της Βουλγαρίας, και τη συμμετοχή του στην ελληνική τετραμελή ομάδα της Διεθνούς Ολυμπιάδας Πληροφορικής στο Καζακστάν.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass