Διαγωνισμός Ορθογραφίας στη Γαλλική γλώσσα

Δημοσίευση: 13 Απρ 2016 18:37

Η « Dictée Lavalloise » - «Διαγωνισμός Ορθογραφίας της πόλης Λαβάλ» - αποτελεί θεσμό που μετρά πάνω από δεκαπέντε χρόνια μεταξύ της πόλης του Λαβάλ Γαλλίας και των αδελφοποιημένων πόλεων Québec του Καναδά, Garango της Μπουρκίνα-Φάσο, Suceava της Ρουμανίας και Lovetch της Βουλγαρίας. Φέτος, για πρώτη χρονιά, συμμετέχει και η περιοχή της Χαλκιδικής.

Στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Δήμου Λαβάλ Γαλλίας και, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται την Κυριακή 24 Απριλίου στις 11:00 στο κτίριο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο διαγωνισμός ορθογραφίας στη γαλλική γλώσσα « Dictée Lavalloise-Édition 2016 ».

Η διοργάνωση απευθύνεται σε γαλλομαθείς, ανεξαρτήτως ηλικίας (επιπέδου ≥ Β2), οι οποίοι επιθυμούν να διαγωνιστούν στην ορθογραφία. Το κείμενο θα είναι απόσπασμα σύγχρονου λογοτεχνικού κειμένου και θα υπαγορευτεί στην ομάδα των συμμετεχόντων από Γαλλόφωνο εκπρόσωπο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί βεβαίωση συμμετοχής. Η διόρθωση των γραπτών θα είναι ανώνυμη και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 29/05. Τα τρία καλύτερα γραπτά θα βραβευθούν από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Laval-Grèce κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν, με αφορμή την επίσκεψη ομάδας ερασιτεχνών φωτογράφων από το Λαβάλ στη Χαλκιδική μεταξύ 20 και 30/07/2016.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, παρακαλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα με θέμα « Dictée Lavalloise » στην ηλεκτρονική διεύθυνση: press@halkidiki.gov.gr αναφέροντας ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, τόπο διαμονής, ηλεκτρονική διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

To Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Δήμου Λαβάλ υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2011 από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Γιώργο και το Δήμαρχο του Λαβάλ κ. Guillaume Garot ως συνέχεια της μακρόχρονης και ουσιαστικής φιλίας-συνεργασίας που είχε αναπτυχθεί και διατηρηθεί από το 1996 μεταξύ των δύο περιοχών. Σκοπός του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας είναι η ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου μεταξύ των πολιτών της Χαλκιδικής και των πολιτών του Λαβάλ μέσα από ένα καλά δομημένο δίκτυο συνεργασιών  και ανταλλαγών σε όλα τα επίπεδα κοινού ενδιαφέροντος. Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας  αφορά τους τομείς  του τουρισμού, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, την παιδεία και  την προώθηση τοπικών προϊόντων. 

Δράσεις στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας:

  • 08/2012  Είκοσι δύο νέες και νέοι από την πόλη Λαβάλ της Γαλλίας επισκέφθηκαν τον Πολύγυρο. Οι νέοι ήταν μέλη της ομάδας χορού ENFAZ (hiphop&modernjazz) και συνεργάστηκαν επί έξι ημέρες με ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Πολυγύρου για την εκμάθηση χορών. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο ομάδων παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου.
  • 08/2013  Δεκαεπτά νέοι από τον Πολυγύρο, συνοδευόμενοι από δύο εκπαιδευτικούς και έναν εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής επισκέφτηκαν το Λαβάλ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Λαβάλ, τα παιδιά συμμετείχαν σχεδόν καθημερινά σε τρίωρο εργαστήρι χορού διαφορετικών ειδών, δραστηριοποιήθηκαν σε ομαδικά παιχνίδια και πραγματοποίησαν επισκέψεις σε αξιοθέατα της περιοχής.
    • 07/2015 Ομάδα έξι ερασιτεχνών φωτογράφων της Χαλκιδικής με την συνοδεία ενός εκπροσώπου της Περιφερειακής Ενότητας επισκέφθηκαν την πόλη Λαβάλ Γαλλίας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία, η επικοινωνία και η διάδραση μεταξύ των πολιτών των δύο περιοχών μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης της φωτογραφίας. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής αποτυπώθηκε σε εικόνες, που εκτέθηκαν σε αίθουσα του χώρου πολιτισμού Le Jardin de la Perrine της πόλης Λαβάλ.
    • 07/2016  Αναμένεται η επίσκεψη ομάδας οκτώ ερασιτεχνών φωτογράφων από την πόλη του Λαβάλ. Κατά τη διαμονή τους θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας και θα περιηγηθούν στην περιοχή για να αποτυπώσουν τοπία της Χαλκιδικής.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Π.Ε.Χ σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών που μοιράζονται το όραμα ότι μέσα από κοινές δράσεις και προγράμματα δίδεται η δυνατότητα στους πολίτες και των δύο πλευρών να κατανοήσουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της άλλης χώρας, να προωθηθούν δεσμοί φιλίας με σκοπό την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Π.Ε.Χ και του Δήμου Λαβάλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass