ΖΗΤΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημόσια, δωρεάν δίχρονη Προσχολική Αγωγή

Δημοσίευση: 16 Απρ 2016 0:12

Την αντίθεσή του στη προτεινόμενη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας, που αφορά στη λειτουργία των νηπιαγωγείων, εκφράζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση, μετά την τροπολογία με την οποία καταργεί τα τμήματα ένταξης και τη διάταξη με την οποία καταδικάζει χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία και τη μόνιμη ελαστική εργασία, τώρα κλείνει και νηπιαγωγεία!

Σα να μην έφτανε το γεγονός ότι και αυτή, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, άφησε έξω από τα δημόσια νηπιαγωγεία 60.000 προνήπια, τώρα πετάει έξω και νήπια! Έτσι προχωρά στο «εξορθολογισμό» και της Προσχολικής Αγωγής (ΠΑ), πιστή στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στις κατευθύνσεις της ΕΕ!

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 35 παράγραφο 1α του νομοσχεδίου "Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις", διπλασιάζει (από 7 σε 14) τον ελάχιστο αριθμό νηπίων που χρειάζονται για να λειτουργήσει ένα νηπιαγωγείο. Αυτό θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια εκατοντάδες νηπιαγωγεία σε κλείσιμο στην επαρχία αλλά και στην Αττική.

Τι θα γίνουν τα νήπια αυτά; Είτε πρέπει να μεταφέρονται στα κοντινότερα νηπιαγωγεία είτε θα οδηγηθούν στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, είτε θα μείνουν ακόμα και στο σπίτι τους.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει κάνει το παραμικρό για την ΠΑ! Τα δημόσια νηπιαγωγεία λειτουργούν μέσα σε ακατάλληλα κτίρια και αίθουσες, χωρίς το ανάλογο εποπτικό υλικό λόγω υποχρηματοδότησης, με τους γονιούς να βάζουν συχνά το χέρι στην τσέπη.

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και τις νηπιαγωγούς να αγωνιστούν μαζί με τον λαό για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Για νηπιαγωγό με μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα! Απαιτούμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση τη ρύθμιση για την Π.Α.».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass