ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΑΛ

Για κατάλληλα προετοιμασμένους τα Μαθηματικά

* Στα θρανία σήμερα υποψήφιοι ΓΕΛ, για Φυσική και Ιστορία

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2016 0:54 | Τελευταία ενημέρωση: 20 Μαϊ 2016 0:59

Στο μάθημα των Μαθηματικών, εξετάστηκαν χθες, οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ, με το νέο και το παλιό σύστημα, στην πορεία της δοκιμασίας εισαγωγής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Οι κατάλληλα προετοιμασμένοι μαθητές αναμένεται να αντεπεξήλθαν με επιτυχία, καθώς τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας, ίσως λίγο πιο δύσκολα από τα περσινά», εκτιμά ο Σύλλογος Μαθηματικών Δημόσιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας και συγκεκριμένα επισημαίνει: «Τα θέματα των Μαθηματικών των ΕΠΑΛ, ήταν στο πνεύμα των θεμάτων των προηγούμενων ετών και κάλυπταν μεγάλο μέρος της εξεταζόμενης ύλης. Απαιτούσαν καλή γνώση της θεωρίας και των εφαρμογών του σχολικού βιβλίου (Δ4) και εμπειρία στην επίλυση ασκήσεων».

Αντίστοιχα, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας ΟΕΦΕ), για τα θέματα των Μαθηματικών υποψηφίων των ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα, σχολιάζει τα εξής: «Το θέμα Α ασχολείται με τη θεωρία (Α1 απόδειξη - Α2 ορισμός), και τα Σωστά - Λάθος, ήταν αρκετά εύκολα και εύστοχα.

Το θέμα Β είναι ένα κλασικό θέμα Στατιστικής, χωρίς δύσκολες πράξεις και αναμενόμενα ερωτήματα. Το θέμα Γ είναι μια άσκηση μονοτονίας- ακροτάτων.

Το Γ 1 είναι ερώτημα υπολογισμού παραγώγου μίας ρητής συνάρτησης. Το ερώτημα Γ2, είναι απλός υπολογισμός τιμών της παραγώγου. Το Γ 3 είναι το ερώτημα της μονοτονίας και των τιμών των ακρότατων χωρίς δύσκολες πράξεις. Το ερώτημα Γ4 ήταν σύγκρισης τιμών συναρτήσεων.

Το θέμα Δ είναι μια συνδυαστική άσκηση ορίων - παραγώγων και

στατιστικής, με απροσδιοριστία 0/0 στο ΔΙ ερώτημα χωρίς δύσκολες πράξεις.

Στο Δ3 ήθελε την εξίσωση της εφαπτομένης της γραφικής παράστασης της f σε γνωστά σημείο, χωρίς να δυσκολεύει τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ.

Το μοναδικό, ίσως, απαιτητικό ερώτημα του διαγωνίσματος ήταν το Δ4, που απαιτούσε καλή γνώση της θεωρίας της στατιστικής για να λυθεί.

Ως γενικό συμπέρασμα, μπορούμε να πούμε ότι τα θέματα απευθύνονται σε διαβασμένους και σωστά προετοιμασμένους μαθητές των ΕΠΑ.Λ., χωρίς όμως να παρουσιάζουν ασάφειες και σκοτεινά σημεία».

ΣΗΜΕΡΑ: ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σήμερα Παρασκευή τη σκυτάλη παίρνουν, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, με τα εξής μαθήματα:

-Ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ με το νέο σύστημα: Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής (γενικής παιδείας), Ιστορία (γενικής παιδείας).

-Ημερήσια και Εσπερινά ΓΕΛ και Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄) με το παλαιό σύστημα: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία (γενικής παιδείας).

Η επόμενη εβδομάδα ξεκινά με την εξέταση των μαθημάτων της Φυσικής και της Ιστορίας, από τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων με το παλιό και το νέο σύστημα καθώς και με αυτούς της ομάδας Β’ των ΕΠΑΛ με το παλιό σύστημα.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Να σημειωθεί ότι μέχρι και σήμερα Παρασκευή 20 Μαΐου, θα πρέπει οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις για τις στρατιωτικές σχολές. Η αποστολή των δικαιολογητικών γίνεται με συστημένη επιστολή, ενώ σημειώνεται ότι θα λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας, δημοσίας ή ιδιωτικής και όχι η ημερομηνία παραλαβής από τη Σχολή ή ΔΑΕ/Β1.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της προκήρυξης μέχρι τις 8 Ιουνίου θα εκδοθεί η κατάσταση των υποψηφίων με ελλιπή δικαιολογητικά, ενώ η τελική κατάσταση των δεκτών υποψηφίων θα γίνει την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016.

Για τους Έλληνες του εξωτερικού η αίτηση και τα δικαιολογητικά αποστέλλονται έως την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016 (Ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας).

Οι ενδιαφερόμενοι για τις στρατιωτικές σχολές θα πρέπει να τις δηλώσουν και στο μηχανογραφικό τους δελτίο.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass