ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΧΘΕΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Εξωστρέφεια του ΤΕΙ Λάρισας με... χορούς!

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2016 12:05

 

Οι φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας, αποφάσισαν να κλείσουν την αυλαία του θεσμού, της 8ης κατά σειρά, φοιτητικής εβδομάδας πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεών τους, με την εμφάνισή τους χθες στην καρδιά της Λάρισας, σε μια προσπάθεια επικοινωνίας με την κοινωνία της.

Όπως και πέρυσι, που το εγχείρημά τους με τον ίδιο τρόπο, στέφθηκε με επιτυχία, έτσι και φέτος χθες η Κεντρική πλατεία, κατακλύστηκε από φοιτητές που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις λήξης της φοιτητικής εβδομάδας και πολίτες που απόλαυσαν την προσπάθειά τους, να ερμηνεύσουν χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και του κόσμου ευρύτερα.

Οργανωμένοι σε συγκροτήματα και ντυμένοι με ανάλογες ενδυμασίες, οι φοιτητές, εντυπωσίασαν και αναμφίβολα αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παν. Γούλας, ο οποίος ανάφερε μεταξύ άλλων: «Το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας που φέτος έκλεισε τα 40 χρόνια του, κατόρθωσε μέσα από μια δυναμική πορεία ανάπτυξης να καταξιωθεί στη συνείδηση της σπουδάζουσας νεολαίας, της τοπικής κοινωνίας αλλά και της ευρύτερης ελληνικής κοινωνίας και να είναι ένα από τα μεγαλύτερα και δυναμικά αναπτυσσόμενα Ιδρύματα της χώρας μας.

Σκοπός του ιδρύματος είναι να παράγει και να μεταδίδει τη γνώση με την έρευνα και τη διδασκαλία και να καλλιεργεί τις τέχνες και τον πολιτισμό, αλλά κυρίως να συμβάλλει στη διαμόρφωση υπεύθυνων πολιτών.

Οι σπουδαστές βρίσκουν στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας ποιότητα σπουδών και έρευνας, φροντίδα για καλή ποιότητα ζωής και γνωστικά αντικείμενα των Τμημάτων, που είναι σύγχρονα και καλύπτουν ευρύ επιστημονικό φάσμα και ενδιαφέροντα.

Αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των φοιτητών αποτελεί ο αθλητισμός.

Η ύπαρξη και η ανάπτυξη του πανεπιστημιακού αθλητισμού συμβάλλει στην ποιότητα ζωής των φοιτητών, βελτιώνει τη συναισθηματική υγεία και αυξάνει την αυτοπεποίθησή τους, βοηθά τους φοιτητές στην υιοθέτηση ενός φυσικά δραστήριου τρόπου ζωής και παρέχει μια κοινωνικά αποδεκτή διέξοδο για να αντιμετωπίσουν την πίεση των σπουδών.

Στόχος μας είναι οι φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας αποφοιτώντας, εκτός από άρτια καταρτισμένοι επιστήμονες, να έχουν καταστήσει την άθληση μέρος της καθημερινότητάς τους».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο καθηγητής υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής, στο ΤΕΙ κ. Γ. Μπούτλας και ακολούθησε παρουσίαση χορών και αθλητικών επιδείξεων ως εξής: Επίδειξη Ζίου Ζίτσου, Kickboxing, Capoeira, παραδοσιακών χορών Ηπείρου και Θεσσαλίας, του Πόντου, της Θράκης, της Κρήτης, της Μακεδονίας και χορογραφίες σύγχρονου χορού, Τango, Zumba fitness, Breakdance, Latin- (Τσα-τσα-τσα),Oriental και Rock 'n Roll.

Τα συγκροτήματα συνόδευαν οι μουσικοί: Μάριος Σαρακατσιάνος λαούτο, Γιάννης Μακρυγιάννης κρουστά, Θάνος Ρούμπος βιολί, Κώστας Κωστούλης κλαρίνο, Σταύρος Παπαδόπουλος ποντιακή λύρα, Βασίλης Τερζάκης κρητική λύρα και Αντώνης Κυπριωτάκης λαούτο.

Ευχάριστη έκπληξη της εκδήλωσης, ήταν και η εμφάνιση των νηπίων του παιδικού σταθμού που λειτουργεί στο ΤΕΙ Λάρισας, τα οποία παρουσίασαν χορούς.

Η αυλαία έκλεισε με βράβευση φοιτητών/αθλητών, που συμμετείχαν στους διατμηματικούς αγώνες του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass