ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

"Αν όλα τα παιδιά της Γης..."

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2016 15:48

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Φωτ.: Γιώργος Γκαντέλος

Γιόρτασαν στην πλατεία Δημαρχείου στα Φάρσαλα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Φαρσάλων (ΔΗΚΕΦΑ).

Η εκδήλωση είχε τίτλο "... αν όλα τα παιδιά της γης" και συμμετείχαν σ΄ αυτή τα 4 ΚΔΑΠ του Δήμου Φαρσάλων (Φαρσάλων, Σταυρού, Βασιλί και Ρευματιάς), στα οποία φοιτούν 176 παιδιά. Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Δέσποινα Συροπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "Ως δημοτική αρχή, από την πρώτη θητεία μας, είχαμε πολύ ψηλά στην ατζέντα μας, την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη των κοινωνικών δομών και να σας θυμίσω ότι παραλάβαμε ένα ΚΔΑΠ και τώρα λειτουργούν στον Δήμο μας 4 ΚΔΑΠ.

Τα ΚΔΑΠ είναι χώροι όπου τα παιδιά μπορούν να συναντήσουν φίλους, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους μέσα από την κοινή εμπειρία της δημιουργίας, σε κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας, χωρίς ανταγωνισμούς και σκοπιμότητες. Εκεί τα παιδιά βιώνουν διαδικασίες που δεν στοχεύουν σε προκαθορισμένα αποτελέσματα, αλλά βασίζονται στη δυναμική κάθε ομάδας και ευνοούν την ανάπτυξη ειλικρινών σχέσεων.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία στοχεύουμε:

- Στην ανάπτυξη της κοινωνικότητας, της συντροφικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των παιδιών.

- Να δοθούν κίνητρα και ευκαιρίες σε κάθε παιδί.

- Να βοηθηθεί και η μητέρα.

Στόχος αυτής της εξωσχολικής απασχόλησης δεν είναι η μετάδοση γνώσεων, αλλά η προσφορά πλούτου ερεθισμάτων, που θα πυροδοτήσει τη δημιουργική διάθεση των παιδιών. Αυτό το δημιουργικό αποτέλεσμα πιστεύουμε ότι πρέπει να επικοινωνήσει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό, ώστε να φανεί η προσπάθεια των παιδιών, το έργο των παιδαγωγών και να φύγουμε από τα στερεότυπα".

Κατόπιν απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος και στη συνέχεια έκ μέρους των ΚΔΑΠ μίλησε η εκπαιδευτικός κ. Χριστίνα Τζίκου η οποία ανέφερε ότι:

"Τα 4 ΚΔΑΠ του Δήμου Φαρσάλων είναι δυναμικότητας 176 παιδιών και λειτουργούν σε 8ωρη βάση όλο το έτος προσφέροντας δημιουργική απασχόληση στα παιδιά αλλά και δημιουργικό χρόνο στις μητέρες, οι οποίες κατέχουν πολλαπλούς ρόλους στη σύγχρονη εποχή.

Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στις δομές μας αφορούν τομείς όπως είναι:

Το θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές με υλικά διαφόρων τύπων, μουσικοκινητικές δραστηριότητες, καθοδηγούμενη ζωγραφική, ελεύθερο παιχνίδι κίνησης, διαθεματικές εργασίες project.

Τα παιδιά αντλούν έτσι ερεθίσματα, μαθαίνουν και εφαρμόζουν την νέα γνώση".

Κατόπιν τα παιδιά των 4 ΚΔΑΠ του Δήμου Φαρσάλων παρουσίασαν μέσα από την τέχνη της δραματοποίησης ήδη και στοιχεία κουλτούρας μεγάλων παγκόσμιων πολιτισμών, όπως της Ελλάδας, της Κίνας, της Ινδίας, της Αφρικής, αλλά και μεγάλων ευρωπαϊκών πολιτισμών, όπως της Ισπανίας και Ιταλίας, στο κοινό αίτημα όλων των λαών για ίσα δικαιώματα και ίση αντιμετώπιση και πάνω απ΄ όλα για ίσα αγαθά και ευκαιρίες για όλα τα παιδιά της γης.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε το παιδαγωγικό προσωπικό των 4 ΚΔΑΠ και συγκεκριμένα οι: Σοφία Τασούλα - Αποστόλου, Πελαγία Ρουκά, Χριστίνα Τζίκου, Ηλιάνα Φαφουτοπούλου, Αναστασία Δημοπούλου, Χριστίνα Πελεκούδα, Σωτηρία Παπαγεωργίου, Παναγιώτα Μπρόζου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσημοι και πλήθος κόσμου που καταχειροκρότησαν τα παιδιά των 4 ΚΔΑΠ και το παιδαγωγικό προσωπικό τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass