ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΔΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ζήτησαν μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2016 11:00

Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και άμεση απόσυρση των μέτρων του υπουργείου Παιδείας που αφορούν σε αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, ζήτησαν τα μέλη της ΕΛΜΕ Λάρισας που πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας αρχικά και στη συνέχεια κατάληψη των γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Από τα νέα μέτρα του υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θίγονται σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, Νίκο Παναγιώτου, φιλόλογοι, φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι, γεωλόγοι, πληροφορικής, οικιακής οικονομίας και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πίνακας Γ’ του ΠΥΣΔΕ Λάρισας καταγράφει 225 πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς, ως επί το πλείστον γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής και θεολόγους, ενώ από τις 404 μεταθέσεις που ανακοινώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, μόλις ένας εκπαιδευτικός έρχεται στον νομό. Την ίδια στιγμή, προκύπτουν 24 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών αλλά και επιπλέον 10 τμήματα το νέο σχολικό έτος.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, εύλογα ανησυχούν σχετικά με το τι θα κάνουν στα σχολεία τους οι συγκεκριμένοι πλεονάζοντες, καθώς το πλέον πρόσφατο μέτρο που προωθείται από το υπουργείο Παιδείας είναι αυτό σχετικά με την τρίτη ανάθεση μαθήματος. Πώς όμως ένας γυμναστής, ένας καθηγητής πληροφορικής ή ένας θεολόγος, θα διδάξουν φιλολογικά, μαθηματικά ή φυσική όπου υφίστανται κυρίως οι ελλείψεις;

Για τους λόγους αυτούς, ζητούν την άμεση απόσυρση των συγκεκριμένων μέτρων, ενώ επισημαίνουν ότι καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση, προγραμματίζοντας παράλληλες δράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε Τρίτη, από τις 8.30 μέχρι τις 10 το βράδυ, τα γραφεία της ΕΛΜΕ στη Λάρισα θα είναι ανοικτά για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου εκπαιδευτικού.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass