ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Ανισότητα ανδρών και γυναικών στις συντάξεις

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2016 7:56

 

Διαφορετικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, εκπαιδευτικών γυναικών και ανδρών, που ανήκουν όμως στην ίδια κατηγορία ορίων συνταξιοδότησης με ανήλικα τέκνα, διαπιστώνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) και απευθυνόμενη στο αρμόδιο υπουργό, ζητά την άρση της αδικίας και συγκεκριμένα αναφέρει: «Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. διαπιστώνει εδώ και αρκετό καιρό, από τη συνεχιζόμενη εκ μέρους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους άρνηση να εφαρμόσει τη νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφορικά με τη συνταξιοδότηση δημοσίων υπαλλήλων πατέρων ανηλίκων, οι οποίοι θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2010, με ή χωρίς προσμέτρηση πλασματικού και διαδοχικού χρόνου ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, όπως ενδεχομένως έχετε ενημερωθεί, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους συνεχίζει να εκδίδει πράξεις συνταξιοδοτήσεως, στηριζόμενο σε διατάξεις, που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το αρμόδιο δικαστήριο Ελέγχου των Συντάξεων των Δημοσίων υπαλλήλων, θεωρώντας, ότι πατέρες ανηλίκων, που συμπλήρωσαν εικοσιπενταετή συντάξιμη υπηρεσία το έτος 2010 συνταξιοδοτούνται στα 67, ενώ οι αντίστοιχες γυναίκες υπάλληλοι συνταξιοδοτούνται στα 50.

Η σημασία της δυνατότητας συνταξιοδοτήσεως καθίσταται ακόμα πιο έντονη εάν λάβει κανείς υπόψη του την πρόσφατη νομοθετική αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδοτήσεως των δημοσίων Υπαλλήλων, η οποία έχει επιβαρύνει με αυξήσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν ακόμα και τα 17 έτη εργασίας.

Έτσι, οι θιγμένοι υπάλληλοι αναγκάζονται να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους και υποβάλλονται σε έξοδα και δαπάνες, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν για μακρό διάστημα χωρίς να λαμβάνουν ούτε μισθό ούτε σύνταξη. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση επιβάλλεται να λυθεί άμεσα με την προσωπική παρέμβασή σας είτε με παροχή οδηγιών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είτε με την ρύθμιση του ζητήματος νομοθετικά, προκειμένου να αποφευχθούν απαράδεκτες καταστάσεις εις βάρος των υπαλλήλων στο μέλλον».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass