ΛΙΓΟΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ «ΚΑΛΕΣ» ΚΑΙ «ΔΥΝΑΤΕΣ» ΣΧΟΛΕΣ

100 νέοι Ελασσονίτες φοιτητές σε ΑΕΙ – ΤΕΙ! (φωτ.)

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2016 12:37

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Σήμανε τέλος χθες το πρωί και επίσημα στη δικαιολογημένη αγωνία και των Ελασσονιτών υποψηφίων (…και των οικογενειών τους) για την εισαγωγή τους ή μη στα ΑΕΙ – ΤΕΙ της χώρας, με την έκδοση των βάσεων των σχολών από το Υπουργείο Παιδείας.

Λίγο μετά τις 11.30 το πρωί, στο Λύκειο Ελασσόνας και στα Λύκεια της περιοχής, αναρτήθηκαν οι πίνακες με τα ονόματα των εισαχθέντων, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα από πλευράς υποψηφίων, αφού πολλοί ήταν αυτοί που έμαθαν πιο πολλά μέσω διαδικτύου. Λίγοι ήταν οι υποψήφιοι που πληροφορήθηκαν την επιτυχία τους ή όχι από τις ανηρτημένες επίσημες καταστάσεις με τα ονόματα.

Μια πρώτη «ακτινοσκόπηση» δείχνει ότι και αυτή η χρονιά για την επαρχία Ελασσόνας δεν είχε τα μεγάλα ποσοστά επιτυχίας των τελευταίων χρόνων, αλλά γενικά υπάρχει ικανοποίηση, αφού η πρώτη καταγραφή λέει πως μια «εκατοντάδα» νέων Ελασσονιτών (από τα Λύκεια της επαρχίας Ελασσόνας) είναι πια φοιτητές – σπουδαστές σε ΑΕΙ – ΤΕΙ. Ιδιαίτερα λίγοι (…μετριούνται στα δάχτυλα του χεριού) ήταν αυτοί που κέρδισαν μια θέση στις… λεγόμενες παραδοσιακά «καλές» ή «δυνατές» σχολές, ενώ δεν παραγνωρίζεται και η προσπάθεια πολλών υποψηφίων, που κατάφεραν να γίνουν φοιτητές, παρά τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, μέσα σε ένα «αχαρτογράφητο» για πολύ κόσμο νέο εξεταστικό «τοπίο». Άλλωστε, από τότε που είχαν βγει οι βαθμολογίες των υποψηφίων, είχε επισημανθεί η αισθητή απουσία πολλών υποψηφίων με υψηλές βαθμολογίες, ενώ αρκετοί μιλούσαν για μια διαφορετική «φουρνιά» υποψηφίων στις φετινές εξετάσεις, που ίσως «αιφνιδιάστηκαν» με τις αλλαγές στην όλη διαδικασία των εξετάσεων.

Πάντως, και εφέτος δεν πέρασε απαρατήρητο πως αρκετά άτομα που τα είχαν πάει καλά με τις βαθμολογίες των μαθημάτων τους προτίμησαν σχολές που δίνουν μια κάποια σιγουριά, ίσως και ελπίδα στη γρήγορη επαγγελματική αποκατάστασή τους, αν και τίποτα πια δεν διαγράφεται σίγουρο με τα σημερινά ευμετάβλητα και ρευστά δεδομένα. Και βέβαια, όλα αυτά, μέσα στη δίνη μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, που δεν χωρά αμφιβολία πως επηρεάζει την καθημερινότητα, τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, τις «τσέπες» γονέων και φοιτητών και βέβαια τις σπουδές των ίδιων των παιδιών.

Ενδεικτικά, από το 1ο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας εισάγονται 50 υποψήφιοι στα ΑΕΙ και μόλις 17 υποψήφιοι στα ΤΕΙ.

Ανάμικτα τα συναισθήματα χθες και στην Ελασσόνα, με χαρούμενους, αλλά και προβληματισμένους ή …και κάποιους απογοητευμένους υποψηφίους. Ήδη, κάποιοι έχουν πάρει το δρόμο για Πανεπιστήμια του εξωτερικού και κάποιοι άλλοι για ιδιωτικές σχολές, προκειμένου να βρουν διεξόδους και «πόρτες» για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Η «Ε» παρουσιάζει ενδεικτικά τα ονόματα …φοιτητών πια με τις αντίστοιχες Σχολές Α.Ε.Ι. όπου εισάγονται:

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass