ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ ΚΑΙ ΔΣΕΚ

Αιτήσεις για πρόσληψη εκπαιδευτών

* Θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2016 8:37

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ενδιαφερομένων να εργαστούν ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτές στα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας μας και στα Δημόσια ΣΕΚ, οι οποίες υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι και τις 19/09/2016 και ώρα 16.00, στη διεύθυνση https://mis.inedivim.gr.

 

Αναλυτικότερα το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), το οποίο εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είναι ο υπεύθυνος φορέας υλοποίησης του Υποέργου των Δημοσίων ΙΕΚ και των Δημοσίων ΣΕΚ που αφορά στην πρόσληψη των εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ-ΔΣΕΚ.

Στο πλαίσιο του εν λόγω Υποέργου, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε υποψήφιους εκπαιδευτές για την κάλυψη των αναγκών κατάρτισης των ΔΙΕΚ και ΔΣΕΚ Χειμερινού εξαμήνου 2016β και Εαρινού Εξαμήνου 2017α.

Οι υποψήφιοι που θα απασχοληθούν ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτές, θα παράσχουν αρχική κατάρτιση με τη διδασκαλία των μαθημάτων (θεωρητικών, εργαστηριακών και μικτών), για τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα ΔΙΕΚ και στις ΔΣΕΚ και οι οποίες θα αναρτηθούν στα κατά τόπους Δημόσια ΙΕΚ-ΣΕΚ, καθώς και στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΒΜΝΓ.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι ιδιώτες καθώς και οι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας απασχολούμενοι στο δημόσιο τομέα, που έχουν τα νόμιμα τυπικά προσόντα.

Οι πιστοποιημένοι και εγγεγραμμένοι εκπαιδευτές στα μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ επιλέγονται κατά προτεραιότητα παντός άλλου.

Από τους πίνακες εξαιρούνται εκείνοι οι συνταξιούχοι οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία και θα ενταχθούν στους πίνακες με τις προϋποθέσεις των διατάξεων του αρ. 10 του Ν. 3865 και του αρ. 16 Ν.3863/2010 και της 157363/1-11-2010 εγκυκλίου του ΓΛΚ.

Οι διευθυντές, υποδιευθυντές και το διοικητικό προσωπικό (μόνιμοι, μεταταγμένοι, αποσπασμένοι κ.λπ.) των ΔΙΕΚ και ΔΣΕΚ δεν δύνανται να έχουν διδακτικές ώρες στα ΔΙΕΚ και στις ΔΣΕΚ.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι φάκελοι με τα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την αίτηση του υποψηφίου θα κατατίθενται στο ΔΙΕΚ ή ΔΣΕΚ που αποτελεί την πρώτη τους επιλογή, το οποίο οι υποψήφιοι υποχρεούνται να δηλώσουν, επιλέγοντάς το μέσα από την ηλεκτρονική αίτηση που θα συμπληρώσουν ως Δ.ΙΕΚ ή Δ.ΣΕΚ υποβολής φακέλου.

Τα δικαιολογητικά δε χρειάζεται να είναι επικυρωμένα, σύμφωνα με το Ν.4250/2014.

1. Πλήρες βιογραφικό σημείωμα.

2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

3. Αντίγραφα τίτλων σπουδών:

α) Της ημεδαπής (βασικό πτυχίο αντίστοιχο με την ειδικότητα που προκηρύσσεται, μεταπτυχιακός και διδακτορικός τίτλος θέματος συναφούς προς το αντικείμενο, παιδαγωγικός τίτλος σπουδών ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε, δίπλωμα Ι.Ε.Κ, πτυχίο Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, Τεχνικού-Εκπαιδευτικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής).

β) Όσοι έχουν αποκτήσει τίτλο σπουδών σε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής

Ένωσης πρέπει να καταθέσουν είτε

i. Άδεια άσκησης επαγγέλματος, η οποία έχει χορηγηθεί με τη διαδικασία της επαγγελματικής αναγνώρισης, βάσει των διατάξεων των επαγγελματικών προσόντων (π.χ. Οδηγίες 89/48/Ε.Ο.Κ, 92/51/Ε.Ο.Κ, 99/42/Ε.Κ, Τομεακές Οδηγίες κ.λπ.). Στην περίπτωση της επαγγελματικής αναγνώρισης, αντί της άδειας άσκησης επαγγέλματος είναι δυνατόν να κατατεθεί αντίγραφο της Πράξης Αναγνώρισης από το αρμόδιο Συλλογικό Όργανο ή την αρμόδια επιτροπή (π.χ. Σ.Α.Ε.Ι, Σ.Ε.Α.Τ.Ε.Κ, Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων κ.ά.) ή αντίγραφο της Απόφασης Αναγνώρισης από την κατά περίπτωση Αρμόδια Αρχή (Υπουργείο, Νομαρχία κ.λπ.) είτε

ii. Πιστοποιητικό Χορήγησης Ισοτιμίας από το πρώην ΔΙ.ΚΑΤ.ΣΑ νυν Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π, τον πρώην Ο.Ε.Ε.Κ και τον πρώην Ε.Ο.Π.Π, νυν Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π ή από άλλη αρμόδια υπηρεσία.

Όσοι έχουν αποκτήσει τίτλο σπουδών σε κράτος μη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να καταθέσουν Πιστοποιητικό Χορήγησης Ισοτιμίας από το πρώην ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α νυν Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π, τον Ο.Ε.Ε.Κ, τον Ε.Ο.Π.Π ή από άλλη αρμόδια υπηρεσία. Σε αυτήν την περίπτωση απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επισύναψη αντιγράφων (Βάσει Ν. 4250/2014) των βασικών τίτλων σπουδών επισήμως μεταφρασμένων (Από Υπ. Εξ., πρεσβείες της Ελλάδος στο εξωτερικό, δικηγόρους και μεταφραστές του Ιονίου Πανεπιστημίου).

4. Από τους υποψηφίους που υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα απαιτείται είτε α) Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα από την οποία να προκύπτει η διάρκεια της ασφάλισης είτε β) Υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνεται επακριβώς ο χρόνος και το είδος της εμπειρίας του, τα στοιχεία του εργοδότη, φυσικού προσώπου ή της επωνυμίας της επιχείρησης αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο.

5. Οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες πρέπει να προσκομίσουν είτε

α) Βεβαίωση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ στην οποία θα αναγράφεται ο χρόνος άσκησης συγκεκριμένου επαγγέλματος είτε

β) Υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986, ότι εκτέλεσε συγκεκριμένες εργασίες, μελέτες και έργα σχετικά με το αντικείμενο της εμπειρίας.

6. Οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα (υπηρεσίες του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ , Ο.Τ.Α πρώτου και δεύτερου βαθμού, Ν.Π.Ι.Δ του δημοσίου τομέα της παρ. 1, του άρθρου 14, του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει, ή φορείς της παρ. 3, του άρθρου 1, του Ν. 2527/1907) προσκομίζουν βεβαίωση του αντίστοιχου φορέα, από την οποία να προκύπτει το είδος της εργασίας που παρασχέθηκε και η χρονική διάρκεια της παροχής της, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 31 του Ν. 3528/2007 περί άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.

Η Επιλογή των ωρομισθίων εκπαιδευτών θα γίνει σύμφωνα με τα κριτήρια και τη μοριοδότηση των κριτηρίων όπως αυτά ορίζονται στην με αριθμ. πρωτ. Κ1/122418/29-08-2016 Απόφαση Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Η αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή και υπέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης. Η ακρίβεια των στοιχείων που αναφέρονται στην αίτηση- δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ.4 Ν. 1599/1986).

Τα μόρια θα υπολογιστούν αυτόματα από το ηλεκτρονικό σύστημα, με βάση την αίτηση/ δήλωση των στοιχείων των υποψηφίων. Θα ακολουθήσει αντιπαραβολή (διοικητική επαλήθευση) των στοιχείων της αίτησης με το περιεχόμενο των φακέλων των δικαιολογητικών. Προσόντα που αναφέρονται στην αίτηση αλλά δεν τεκμηριώνονται με την υποβολή των αντίστοιχων δικαιολογητικών δεν θα ληφθούν υπόψη και δεν θα μοριοδοτηθούν για την τελική κατάταξη των υποψηφίων.

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν υποψηφιότητα σε όλα τα ΔΙΕΚ και τις ΔΣΕΚ της Περιφέρειας που επιλέγουν.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Τυχόν ενστάσεις κατά των προσωρινών αποτελεσμάτων υποβάλλονται εγγράφως σε αποκλειστική προθεσμία τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επομένη της ανάρτησης των προσωρινών αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Ενστάσεις κατά του πίνακα συνολικά, ή κατά του συνόλου των υποψηφίων που προηγούνται του ενιστάμενου, απορρίπτονται.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται ιδιοχείρως ή αποστέλλονται με εταιρεία ταχυμεταφορών, εντός σφραγισμένου φακέλου διάστασης Α4, στη διεύθυνση Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, 111 43 Αθήνα, (2ος Όροφος Κεντρική Γραμματεία), υπόψη της, ορισθείσας για τη διαδικασία, Επιτροπής Ενστάσεων.

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Η πρόσκληση διατίθεται από τη σελίδα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ www.inedivim.gr, στον σύνδεσμο προκηρύξεις και η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://mis.inedivim.gr. Στην ηλεκτρονική αίτηση δίπλα σε κάθε πεδίο εμφανίζεται η σήμανση ( i ) όπου συμπεριλαμβάνονται οδηγίες συμπλήρωσης.

Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται με την ανωτέρω ηλεκτρονική μορφή και αποστέλλονται ταχυδρομικά, με e-mail ή με fax, δε γίνονται δεκτές και απορρίπτονται.

Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων: από 05/09/2016 ώρα 16.00 έως 19/09/2016 ώρα 16.00 (ημερομηνία και ώρα λήξης υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων).

Η κατάθεση του φακέλου των δικαιολογητικών μαζί με την εκτυπωμένη υπογεγραμμένη αίτηση, θα γίνεται από τους ενδιαφερόμενους αυτοπροσώπως στην έδρα των κατά τόπους ΔΙΕΚ και ΔΣΕΚ όπως αναφέρεται στην παράγραφο «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ» της παρούσας πρόσκλησης, από 19/09/2016 έως 21/09/2016 και κατά τις ώρες που θα ορίζονται με ανακοίνωση από τα κατά τόπους ΔΙΕΚ- ΔΣΕΚ.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει από τριμελή επιτροπή η οποία θα αποτελείται από τον δ/ντη του ΔΙΕΚ-ΔΣΕΚ, τον Υποδιευθυντή και ένα μέλος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Σε περίπτωση που δεν έχει ορισθεί υποδιευθυντής, η επιτροπή συμπληρώνεται από άλλον αποσπασμένο, για το διοικητικό έργο, υπάλληλο του ΔΙΕΚ-ΔΣΕΚ.

Πληροφορίες που αφορούν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος, στην υποβολή του φακέλου δικαιολογητικών και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα δίνονται στα τηλέφωνα: 2131314530, 213-1314540, 213-1314541, 213-1314542, 213-1314545, (10.00 – 15.00 εργάσιμες ημέρες).

Λ. ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass