Ελ. Αναστασοπούλου: «Χωρίς κανένα κενό εκπαιδευτικών θα ανοίξουν τα σχολεία»

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2016 17:11 | Τελευταία ενημέρωση: 08 Σεπ 2016 17:37

«Χωρίς κανένα κενό εκπαιδευτικών, θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου», υποστηρίζει η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου στην «Ε» και βεβαιώνει ότι το πρώτο κουδούνι στα σχολεία θα βρει τη λειτουργία τους με τη μεγαλύτερη δυνατή αρτιότητα εκπαιδευτικού προσωπικού, από κάθε άλλη προηγούμενη χρονιά.

Το υπουργείο παιδείας, προχωρά συνεχώς τις τελευταίες μέρες, σε προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με σκοπό να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η ειδική αγωγή έχει ενισχυθεί πρόσφατα με εκπαιδευτικό προσωπικό, τονίζει η ίδια, ενημερώνοντας παράλληλα ότι προσεχώς αναμένεται και η πρόσληψη αναπληρωτών ειδικοτήτων στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η κ. Αναστασοπούλου, συγκάλεσε στο αμφιθέατρο του 4ου δημοτικού σχολείου Λάρισας, συνάντηση των υπευθύνων (διευθυντών και προϊσταμένων) όλων των δομών εκπαίδευσης του νομού Λάρισας, (πρωτοβάθμια δευτεροβάθμια καθώς και ειδικών δομών όπως το ΚΕΔΔΥ, το ΚΕΣΥΠ κ.α.), προκειμένου να ενημερώσει για τις αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος στην εκπαιδευτική διαδικασία και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, τη φιλοσοφία του νέου πλαισίου των αλλαγών με τις παιδαγωγικές τους διαστάσεις, τον τρόπο υλοποίησής του, αλλά και με σκοπό να συζητηθούν απορίες σχετικά με την εφαρμογή του.

Πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος διάλογος, όπου τέθηκε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν όλοι οι αρμόδιοι των δομών, που παίρνουν το βάρος της ομαλής μετάβασης στα νέα δεδομένα, στην εκπαίδευση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Σωτήρης Βούλγαρης, ο  διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Ιωάννης Καψάλης, οι αντίστοιχοι προϊστάμενοι επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης κ. Παρ. Αγαπητού και κ. Χρήστος Ντάμπλιας, οι διευθυντές όλων των σχολείων (νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων) του νομού, σχολικοί σύμβουλοι, κ.α.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass