ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Άνοιξαν τα σχολεία, ξεκίνησαν οι απεργίες

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2016 8:32
Φωτό αρχείου Φωτό αρχείου

Απεργούν οι δάσκαλοι, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους, την ίδια μέρα, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 π.μ., στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στη Λάρισα, όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας «Κων. Κούμας.

Επίσης ο Σύλλογος, οργανώνει έκτακτη γενική Συνέλευση, αύριο Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (31ης Αυγούστου 34, πλησίον Γεν. Νοσοκομείου Λάρισας) ενόψει της 24ωρης απεργίας της ΔΟΕ την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 και μεταξύ άλλων ανακοινώνει: «Αγωνιζόμαστε για: Άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο σχολείο, δημοτικό και νηπιαγωγείο.

14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα. Καμιά απόλυση αναπληρωτή.

Κανένα εκπαιδευτικό στην ανεργία. Στήριξη της Ειδικής Αγωγής. Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, τώρα.

Οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. Λάρισας υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο.

Απαντάμε δυναμικά στην πολιτική διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας.

Συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου την Πέμπτη 15/9/2016».

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε σήμερα Δευτέρα, για όλες τις υπηρεσίες της διοίκησης της εκπαίδευσης και όλους τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείο παιδείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων του Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ), με παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδίας των εργαζομένων στο υπουργείο, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Απαιτούμε: Στελέχωση όλων των διοικητικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας με μόνιμο διοικητικό προσωπικό με πρώτο βήμα την άμεση ολοκλήρωση των εκκρεμών μετατάξεων εκπαιδευτικών.

Στοχευμένη στελέχωση των υπηρεσιών μας, με διοικητικούς υπαλλήλους συγκεκριμένων ειδικοτήτων (οικονομολόγοι, πληροφορικοί, νομικοί, κ.ά.), με την παράλληλη κατάργηση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών.

Σύσταση νέων και σύγχρονων Οργανογραμμάτων στο σύνολο των φορέων που υπάγονται στο ΥΠΠΕΘ και αποτελούν μέλη της ΠΟΣΥΠ.

Ισότιμη συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων σε όλες τις θέσεις ευθύνης της διοίκησης, στις υπηρεσίες του Υπουργείου μας, με ισότιμη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη όλων των εργαζομένων στο ΥΠΠΕΘ.

Άμεση εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στην υγιεινή και ασφάλεια, στους χώρους εργασίας μας.

Χορήγηση ειδικών επιδομάτων όπως το ανθυγιεινό σε εργαζόμενους που δουλεύουν στις ίδιες συνθήκες με άλλους και δεν το λαμβάνουν (Σιβιτανείδιος Σχολή).

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, τα ΓΑΚ και οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Ελλάδος, φορείς του Υπουργείου Παιδείας οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τη διαφύλαξη της εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μας, να αντιμετωπίζονται με τον δέοντα σεβασμό και προσοχή και όχι με τη σημερινή απαξίωση.

Προάσπιση των εργασιακών – ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας κατακτήσεων. Κατάργηση των αναχρονιστικών διατάξεων διαχωρισμού των υπαλλήλων σε ΙΔΑΧ και μόνιμους. Προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, με αύξηση των κονδυλίων για την Παιδεία, με φραγμό στη σημερινή ποιοτική υποβάθμιση όλων των βαθμίδων της».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass