Απεργιακές κινητοποιήσεις δασκάλων στη Λάρισα

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2016 18:57 | Τελευταία ενημέρωση: 12 Σεπ 2016 20:32

Απεργιακές κινητοποιήσεις, εξήγγειλαν σε συνέντευξη τύπου, τα μέλη του Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας «Κων Κούμας», για την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα κατά τη συνέντευξη του πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου στη Λάρισα, μέλη του διοικητικού συμβουλίου κατήγγειλαν ότι: «Φέτος στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται το ολοήμερο δημοτικό  σχολείο και το ολοήμερο νηπιαγωγείο και ότι: «Oι αλλαγές στην εκπαίδευση, δεν γίνονται με κριτήριο τις παιδαγωγικές και μορφωτικές ανάγκες των παιδιών σας. Γίνονται με το ένα και μοναδικό κριτήριο, των περικοπών στη δημόσια εκπαίδευση.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι όσο περνάει ο καιρός, η καθημερινότητά όλων μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Οι ανάγκες μας για μια αξιοπρεπή ζωή, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μισθό που θα μας επιτρέπει να ζούμε με αξιοπρέπεια, για κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη, για ανθρώπινη δημόσια υγεία και παιδεία, για ελεύθερο χρόνο και διασκέδαση έχουν μπει χρόνια τώρα στον «κόφτη» των μνημονίων»

Ανάφεραν επίσης πως: «Περισσότερες από 6.000 απολύσεις, είναι ο στόχος του υπουργού παιδείας. Αυτό είναι το βασικό κίνητρο των αλλαγών στα ωρολόγια προγράμματα.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο μεγάλο κομμάτι της λειτουργίας των σχολείων στα χρόνια των μνημονίων είχε θεμελιωθεί στα ευκαιριακά κονδύλια των ΕΣΠΑ και όχι στην κρατική χρηματοδότηση.

Σήμερα που τα κονδύλια αυτά λήγουν, αντί να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση, μειώνονται οι εκπαιδευτικοί. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να διαθέτουμε αναλογικά σχεδόν τα μισά λεφτά από αυτά που ο μέσος όρος της Ευρώπης δίνει στη δημόσια εκπαίδευση».

Ανακοινώνοντας τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, (ΔΟΕ), την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, τόνισαν: «Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο.

Απαντάμε δυναμικά στην πολιτική διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας. Συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου την Πέμπτη 15/9/2016, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:30 το πρωί έξω από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Αγωνιζόμαστε για: Άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο σχολείο, δημοτικό και νηπιαγωγείο.

14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή. Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα. Καμιά απόλυση αναπληρωτή. Κανένα εκπαιδευτικό στην ανεργία. Στήριξη της Ειδικής Αγωγής. Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, τώρα».

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass