Έναρξη του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2016 14:34

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής ετοιμάζεται , καθαρίζεται και συντηρείται ώστε το επόμενο διάστημα να υποδεχτεί και να εκπαιδεύσει τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των Δημοτικών σχολείων της πόλης αλλά και Σχολείων όμορων Δήμων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα προγράμματά του.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων, το οποίο βρίσκεται εντός του Πάρκου Αλκαζάρ έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελεί μικρογραφία των δρόμων της πόλης. Απαρτίζεται από τα βασικότερα και σημαντικότερα δομικά στοιχεία του οδικού δικτύου, τα οποία έχουν κατασκευαστεί σε σμύκρινση σε σχέση με τα αντίστοιχα πραγματικά. Περιλαμβάνει δρόμους, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, νησίδες διαφόρων τύπων, ποδηλατολωρίδες, κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση. Διαθέτει επίσης ηλεκτροκίνητα παιδικά οχήματα απαραίτητα για τη διεξαγωγή του μαθήματος και το πρόγραμμα που υλοποιείται περιλαμβάνει τόσο θεωρητικό όσο και πρακτικό σκέλος.

Το Πάρκο θα λειτουργεί τις καθημερινές καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς και τα σχολεία θα επισκέπτονται αυτό έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού με γραφεία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Νεολαίας. Οι μαθητές στο χώρο αυτό έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν κανόνες ορθής κυκλοφοριακής αγωγής στο δρόμο, στη χρήση του ποδηλάτου αλλά και στη συμπεριφορά μέσα στο αυτοκίνητο.

Σκοπός του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής είναι ο εμπλουτισμός της γνώσης και η κατανόηση των βασικών κανόνων οδικής κυκλοφορίας και οδικής συμπεριφοράς. Οι γνώσεις που αποκτούν οι μαθητές , ως πεζοί και μελλοντικοί οδηγοί αποτελούν επένδυση για ένα ασφαλές μέλλον, χωρίς ατυχήματα και με παιδεία στην οδήγηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass