ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΣΤΙΣ 21 ΩΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η καρδιά της εκπαιδευτικής καινοτομίας χτυπά στη Λάρισα

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2016 10:23

Το 2ο πανελλήνιο συνέδριο, με θέμα την «Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας», θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, το χρονικό διάστημα από 21 ως 23 Οκτωβρίου και διοργανώνεται από την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ),

το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων, σε χώρους των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Θα συμμετέχουν περισσότεροι από χίλιοι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων και αναμένεται να γεμίσουν τα δύο μεγάλα αμφιθέατρα, τα τέσσερα εργαστήρια Η/Υ και τις οκτώ αίθουσες συνεδριάσεων, ενώ χιλιάδες επισκέπτες από κάθε μέρος της Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν ζωντανή εικόνα και ήχο καθ’ όλη τη διάρκεια του τριήμερου, αξιοποιώντας τις υποδομές του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν επτά διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, από το εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Αμερική), και από την Ελλάδα, ενώ θα παρουσιαστούν συνολικά 401 εργασίες (273 εισηγήσεις, 20 βίντεο εισηγήσεις, 45 e-posters και 43 βιωματικά εργαστήρια).

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας σε ουρές αλλά και για τη διευκόλυνση όλων (έκδοση βεβαιώσεων, έγκυρη εγγραφή στα 43 εργαστήρια κ.λπ.), είναι προτιμότερο να γίνεται έγκαιρη εγγραφή πριν την έναρξη του συνεδρίου, μέσα από την ιστοσελίδα http://synedrio.eepek.gr/ (κόστος συμμετοχής: 20 €, για φοιτητές 10 €, πληρωμή με κάρτα, e-banking ή με τραπεζική κατάθεση).

Μέρος της συνδρομής για την εγγραφή στο συνέδριο θα διατεθεί για την ενίσχυση του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες "Η ΦΛΟΓΑ" και της Ε.Λ.Φ.Α. Ι.Ν. Αγίων Σαράντα Μαρτύρων, Λάρισας.

Η ενεργή συμμετοχή πολιτών στην Ε.Ε.Π.Ε.Κ. θα βοηθήσει αποφασιστικά στην επίτευξη των σκοπών της και στη βελτιστοποίηση του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση – απορία, μπορείτε να επικοινωνείτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: info@eepek.gr και στα τηλέφωνα: 6972038117& 6932078466.

Η ΕΕΠΕΚ

Η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ιδρύθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2014 με έδρα τη Λάρισα. Είναι Επιστημονικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Η πρωτοβουλία δημιουργίας της Ε.Ε.Π.Ε.Κ ανήκει σ’ έναν μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση καινοτόμων δράσεων, σε όλες τις ειδικότητες και βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μέχρι την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά και την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Δικαίωμα εγγραφής (στο www.eepek.gr) έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, ανεξαρτήτως ειδικότητας και καθεστώτος εργασίας.

Οι έως τώρα δράσεις της Ε.Ε.Π.Ε.Κ. είναι πολυδιάστατες: Έχουν υλοποιηθεί περισσότερα από 15 επιμορφωτικά σεμινάρια (διά ζώσης και εξ αποστάσεως, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, σε περισσότερες από 8 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, για εκπαιδευτικούς αλλά και Στελέχη Εκπαίδευσης, όλα δωρεάν για τα μέλη της ΕΕΠΕΚ), Διαγωνισμοί (Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Δημιουργίας εκπαιδευτικού βίντεο), Μαθητικά Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, Ημερίδες (σε συνεργασία με Σχολικούς Συμβούλους, Επιστημονικούς Συλλόγους κ.λπ.), συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus + και, κυρίως, τα ετήσια Πανελλήνια - Διεθνή Συνέδριά της, τα οποία έχουν τεράστια απήχηση στον εκπαιδευτικό κόσμο της χώρας, όπως αποδεικνύεται από το μεγάλο πλήθος των εργασιών και των συνέδρων τους.

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας αποτέλεσε σταθμό για τα εκπαιδευτικά δρώμενα της Ελλάδας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το πολύ υψηλό εκπαιδευτικό δυναμικό των Ελλήνων εκπαιδευτικών, οι οποίοι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, πρωτοπορούν και στέκονται αντάξιοι των προσδοκιών κάθε Έλληνα πολίτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass