ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Σκουφάκι, μαγιό και «πάμε πισίνα»!

* Έντεκα σχολεία στο πρόγραμμα κολύμβησης

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2016 10:00

Μαθητές δέκα σχολείων της Λάρισας και ένα της Γιάννουλης, θα φορέσουν τα μαγιό τους και στο πλαίσιο του διδακτικού τους ωραρίου, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, θα μεταφερθούν στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ στη Λάρισα (Αλκαζάρ), για τα κάνουν το πρώτο μάθημα κολύμβησης.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στην πρώτη φάση υλοποίησης του προγράμματος κολύμβησης του υπουργείου Παιδείας, θα είναι τα εξής: 7ο, 9ο, 10ο, 17ο, 21ο, 23ο, 24ο, 30ό 36ο, και 42ο Λάρισας, καθώς και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Σωτήρη Βούλγαρη, το υπουργείο Παιδείας, θα στείλει πρόσθετο κονδύλι για την κάλυψη των αναγκών υλοποίησης του προγράμματος, από τον Ιανουάριο του 2017 και γι’ αυτό η εφαρμογή του αυτούς τους μήνες, θα στηριχθεί σε άλλους οικονομικούς πόρους.

Συγκεκριμένα ο κ. Βούλγαρης ανάφερε πως η μεταφορά θα επιβαρύνει τις αντίστοιχες σχολικές επιτροπές των σχολείων, που θα συμμετέχουν ενώ θα ζητήσει και τη συνδρομή της αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων, και της δημοτικής σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τόνισε δε, πως οι γονείς των μαθητών δεν θα επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ, για τη μεταφορά των παιδιών τους, αλλά θα πρέπει να προμηθευτούν τον εξοπλισμό τους, όπως μαγιό και μπουρνούζι.

Απ’ τη μεριά της η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ήδη δρομολόγησε την προμήθεια των υλικών που θα χρειαστούν οι μαθητές στο μάθημα κολύμβησης και συγκεκριμένα, σανίδες κ.ά.

Ήδη οι διευθυντές των έντεκα σχολείων, έχουν στα χέρια τους τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων που δίνουν την έγκρισή τους για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα κολύμβησης, αλλά υπάρχει και ένα ποσοστό αυτών, που εξέφρασε διστακτικότητα.

Ως πρωτόγνωρο πρόγραμμα αρκετοί γονείς ζητούν να μάθουν αναλυτικά κάθε βήμα υλοποίησής του ανησυχώντας κυρίως για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα προβλέπεται να συμμετάσχουν μόνο μαθητές της τρίτης τάξης, των δημοτικών σχολείων

Ήδη έχουν προσληφθεί τρεις γυμναστές, με ειδικότητα στην κολύμβηση ή στα λοιπά αθλήματα του υγρού στίβου, που θα βρίσκονται στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ, να υποδέχονται και να διδάσκουν τα παιδιά.

Το μάθημα της κολύμβησης προβλέπεται να είναι μια ώρα, αλλά όπως τονίζει ο κ. Βούλγαρης, αναφερόμενος στη διάρκειά του, θα χρειαστεί να υπάρχουν στη διάθεση των μαθητών δύο ώρες στην ουσία, αν προσμετρηθεί και ο χρόνος που θα χρειαστεί για τη μετακίνησή τους.

Συνοδοί των παιδιών, θα είναι οι γυμναστές των σχολείων αντίστοιχα, που θα συμμετάσχουν, οι οποίοι θα επωμιστούν και το βάρος της ευθύνης της προετοιμασίας των μαθητών πριν και μετά την πισίνα.

Θα διδάσκεται πρωϊνές, ώρες, αφού το μάθημα εντάσσεται στο διδακτικό πρόγραμμα του σχολείου.

Όσο αφορά στον εξοπλισμό που θα χρειαστούν οι μαθητές για την κολύμβηση και συγκεκριμένα, μαγιό, σαγιονάρες, μπουρνούζια, σάκους μεταφοράς τους κ.ά.

Οι γυμναστές που προσελήφθησαν για να διδάξουν το μάθημα, σύμφωνα και με τη σχετική υπουργική απόφαση, αναφέρεται ότι:

«α. το ωράριο απασχόλησής τους θα είναι πλήρες εργασιακό ωράριο καθημερινά,

β. η διάθεσή τους στο κολυμβητήριο θα ισχύσει μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

γ. σε κάθε κολυμβητήριο θα αποσταλούν τρείς εκπαιδευτικοί με υποχρέωση την ενεργητική τους συμμετοχή μέσα στην πισίνα μαζί με τα παιδιά.

δ. σε περίπτωση μη διεξαγωγής του μαθήματος για κάποιο διάστημα λόγω ιδιαιτέρων καιρικών ή άλλων συνθηκών, θα απασχολούνται στις Ομάδες Φυσικής Αγωγής. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν στις σχολικές μονάδες μέχρι την έναρξη της διάθεσής τους».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass