ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η Ιστορία διδάσκει...

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2016 7:15

Εορτή για την εθνική επέτειο διοργάνωσε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λαρίσης, η Ελληνική Γλωσσική Εταιρεία.

Μετά την προσφώνηση του προέδρου της Ελληνικής Γλωσσικής Εταιρείας κ. Ευαγγέλου Ν. Καραμανέ, εφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας ο στρατηγός ε.α. κ. Ηλίας Π. Βενιζέλος, με θέμα «28η Οκτωβρίου 1940».

Ο κ. Βενιζέλος αρχικά προέβη σε μια σύντομη ιστορική ανασκόπηση των όσων είχαν διαδραματιστεί προ της άνανδρης και απρόσκλητης επιθέσεως της φασιστικής Ιταλίας κατά της Ελλάδος.

Εν συνεχεία, ο ομιλητής με αποδεικτικά στοιχεία προέβη στην περιγραφή των επιχειρήσεων του Ελληνικού Στρατού κατά τη διάρκεια των ιταλικών και γερμανικών επιθέσεων, τόσο στο μέτωπο της Ηπείρου, κατά των Ιταλών, όσο και στα μέτωπα της Μακεδονίας κατά των Γερμανών.

Ο ομιλητής ανέλυσε τη σημασία των αγώνων του ελληνικού λαού αυτή την περίοδο και την ευεργετική επίδραση που είχε αυτός ο άνισος αγώνας των Ελλήνων, κατά την τελική έκβαση των αγώνων των συμμάχων κατά του Άξονα, ως την τελική νίκη των συμμάχων.

Αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στους λόγους που ο ελληνικός στρατός αντιμετώπισε με τέτοιο σθένος και αυταπάρνηση τις δύο σιδηρόφρακτες Αυτοκρατορίες του Άξονα. Τόνισε με έμφαση ότι αυτή η Αντίσταση των Ελλήνων οφείλεται στην πίστη στον Θεό και στην πίστη τους στο δίκαιο του αγώνα τους.

Ανέφερε ακόμη ότι αυτά τα μεγάλα ιστορικά και επικά γεγονότα, πρέπει να διατηρούνται αναλλοίωτα στην εθνική μνήμη κυρίως των νεοελλήνων, αφού είναι γνωστό και αποδεκτό ότι η Ιστορία διδάσκει, φρονηματίζει και παρορμά τους νέους για νέους αγώνες και θυσίες.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτό το έπος των Ελλήνων εναντίον του Άξονα.

Τόνισε ότι η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι χαραγμένη με χρυσά γράμματα στις κορυφές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας. Το έπος του 1940-'41 είναι η συνέχεια των ιερών αγώνων των προγόνων μας των Μαραθωνομάχων, των Σαλαμινομάχων, του Βυζαντίου, της Αλαμάνας, του 1821, 1912-'13, 1922...

Για την περιφρούρηση των ανθρώπινων αξιών και ιδεωδών.

Τέλος, στον επίλογο της ομιλίας του απαρίθμησε μέτρα που πρέπει να παρθούν από άρχοντες και αρχόμενους, για την εξασφάλιση των χερσαίων, επιθαλάσσιων και εναέριων συνόρων της πατρίδος μας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απαγγελίες ποιημάτων από παιδιά μελών της εταιρείας και τον εθνικό μας ύμνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass