Τ.Ε.Ι. Αθήνας

Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας

Δημοσίευση: 13 Νοε 2016 17:00

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας ανήκει στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας και ασχολείται με την εκπαίδευση και τη θεωρητική και τεχνική κατάρτιση ειδικών σε θέματα που αφορούν στο γνωστικό αντικείμενο της οδοντικής τεχνολογίας.

Σκοπός του Τμήματος είναι η ειδίκευση των σπουδαστών στην κατασκευή και τροποποίηση οδοντοστοιχιών παντός τύπου, στην κατασκευή, τοποθέτηση και έλεγχο οδοντικών μηχανημάτων, τα οποία επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με την οδοντοφυΐα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Στη συνέχεια παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια βασικά μαθήματα (θεωρητικά και εργαστηριακά) που αποτελούν τον κορμό του προγράμματος σπουδών, εφ’ όσον το τμήμα δε διαθέτει κατευθύνσεις.

Φυσική, Χημεία Οδοντοτεχνικών Υλικών, Βασικές Αρχές Οδοντοτεχνικής, Οδοντοτεχνική Μορφολογία, Ανατομία, Κινητή προσθετική, Οδοντοτεχνικά Βιοϋλικά, Βιολογία, Φυσιολογία, Φυσιολογία Στοματογναθικού Συστήματος-Συγκλεισιολογία, Ιστολογία Στόματος, Δεοντολογία Επαγγέλματος, Βιομετρία-Βιοστατιστική, Ακίνητη Προσθετική, Αισθητική Προσθετικών Αποκαταστάσεων, Ορθοδοντική, Μικροβιολογία Στοματικής Κοιλότητας, Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οδοντιατρική κεραμική, Γναθοπροσωπική Προσθετική, Πληροφορική Οδοντικής Τεχνολογίας, Προσθετική Επί Εμφυτευμάτων, Κοινωνιολογία της Υγείας, Συνδυασμένη Προσθετική-Σύνδεσμοι Ακριβείας, Αρχές Marketing, κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον οδηγό σπουδών του τμήματος, μέσα από την ιστοσελίδα του.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 83, (Φ.Ε.Κ. 3717-2-1989), οι πτυχιούχοι του τμήματος Οδοντικής Τεχνολογίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π.) των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις τους, απασχολούνται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, όπως αυτός ορίζεται από τις διατάξεις που κάθε φορά ισχύουν, σε όλο το φάσμα των οδοντοτεχνικών και ορθοδοντικών κατασκευών, καθώς και προσθετικών κατασκευών για την αποκατάσταση ανωμαλιών της στοματικής κοιλότητας.

Ειδικότερα οι παραπάνω πτυχιούχοι έχουν δικαίωμα απασχόλησης είτε ως στελέχη μονάδων είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, στα εξής αντικείμενα και δραστηριότητες:

* Κατασκευή πάσης φύσεως οδοντοπροσθετικών εργασιών και ορθοδοντικών μηχανημάτων, όπως ολικές και μερικές οδοντοστοιχίες, ένθετα, στεφάνες και γέφυρες, με τα εκάστοτε συγκεκριμένα υλικά, συνδέσμους ακριβείας (attachments) σε κινητές προσθετικές εργασίες, ορθοδοντικά μηχανήματα και προσθετικές εργασίες για την αποκατάσταση ανωμαλιών της στοματικής κοιλότητας. Οι εργασίες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά στο εργαστήριο με βάση τα αποτυπώματα και τις οδηγίες του οδοντιάτρου, ο οποίος δύναται να παρακολουθεί τις εργασίες για να ελέγχει την τήρηση των οδηγιών τους.

* Κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα που εμφανίζεται με την εξέλιξη της τεχνολογίας και αποδεδειγμένα καλύπτεται από το γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς τους.

Επίσης, οι πτυχιούχοι του παραπάνω τμήματος μπορούν να απασχολούνται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, σύμφωνα με την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία. Μπορούν επίσης να απασχοληθούν και ως μέλη ερευνητικών ομάδων σε θέματα ειδικότητάς τους.

Τέλος, οι απόφοιτοι του τμήματος εντάσσονται στον Κλάδο Π.Ε. 18.08 Πτυχιούχων Οδοντοτεχνικής Τ.Ε.Ι. (Κωδικός: Π.Ε. 18.08, Οδοντοτεχνικής) και μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. για διδασκαλία σχετικών μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν, επιπλέον, το πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ). Στο διαγωνισμό, βέβαια, μπορούν να συμμετάσχουν και οι μη κάτοχοι του πτυχίου της ΑΣΠΑΙΤΕ, αλλά στους πίνακες κατάταξης & διοριστέων προηγούνται οι κάτοχοί του.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

* Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών, Νικήτα 13, Πειραιάς, Τηλ. 210- 4137376

* Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών (Π.Ο.Ε.Ο.), Αριστοτέλους 14, Τ.Κ.: 10432, Αθήνα, Τηλ: 210-5229501, Ηλ. Διεύθυνση: http://www.poeo.gr/default.asp

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 478 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2016»

Σπύρος Μιχαλούλης, σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Τηλ. 210-6778777

URL: www.orientum.gr

e-mail: info@orientum.gr

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass